Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спомени от соца

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

@jenshen73Понякога не съм съгласен с теб, но БРАВО за поста ти.А това, че човек си спомня само хубавите неща или поне предимно, съм абсолютно съгласен. Разправят, че и престъпност е нямало тогава, но дали е нямало, дали просто не се е знаело за нея... Риторичен е въпросът.Това е положението - партийните деца ако не са шефове на отдели в Тошиба, са станали шефове и крупни бизнесмени в България.А смешните, грозни, сиви магазини и аз ги помня с по 5 боклука на щанд...Относно цените - когато има 3 неща в магазина може и да ти стигат парите. Когато, обаче има плосък телевизор, смартфончета, таблетчета и почваш повече да искаш, повече да харчиш и повече да нямаш.Ето, и аз нямам, ама видях един часовник за 400 лева и мисля да го лепна другата седмица. А ако го нямаше - хоп спестени.
    The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Ех, какви Заразани правехме тогава .... :D http://kozev.moifoto.ru/65902?moifot...fc81fa28b11d96
      Фиат Панда 1.2 2006година
      Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Правете си и сега, къв ти е проблема?
        The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Да правим , ама няма с кого . Всеки се е свил в черупката от безпаричие.

Коментар

Immortal написа:
            Като каза Женшена пенсиите в цифри, та се сетих да направя едно сравнение, да видим дали, аджеба, едно време е било много евтино. Да започнем от там, че баба ми взимаше 35 лв пенсия, а сега майка ми взима 350. Т.е.1:10. За яснота ще умножа и всички цени, които помня по 10, за да сравним със сегашните при приравнена покупателна способност: бял хляб -4.20; хляб добруджа -3,60. Кисело мляко бурканче 2.60. 1 кВч ток - 0.30 лв, билетче за автобуса до града 2,00 лв (сега е 1 лв), обикновена вафла 0,60; шоколадова вафла 1,20; баничка 2,60 лв, телевизор цветен 10500 лв, автомобил ЗАЗ 50000лв..... Ето колко евтино е било едно време.
            Билет за градския танспорт беше 6 ст. Бензина беше скъп през 80-те, около 1 лв.
            The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
            Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
            Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

коцев написа:
              Това е положението. И по-зле ще става, само гледай. Сега поне можем да си бием камшика, за разлика от преди...

Коментар

коцев написа:
                Immortal написа:
                Като каза Женшена пенсиите в цифри, та се сетих да направя едно сравнение, да видим дали, аджеба, едно време е било много евтино. Да започнем от там, че баба ми взимаше 35 лв пенсия, а сега майка ми взима 350. Т.е.1:10. За яснота ще умножа и всички цени, които помня по 10, за да сравним със сегашните при приравнена покупателна способност: бял хляб -4.20; хляб добруджа -3,60. Кисело мляко бурканче 2.60. 1 кВч ток - 0.30 лв, билетче за автобуса до града 2,00 лв (сега е 1 лв), обикновена вафла 0,60; шоколадова вафла 1,20; баничка 2,60 лв, телевизор цветен 10500 лв, автомобил ЗАЗ 50000лв..... Ето колко евтино е било едно време.
                Е ,тука малко се оля . Бъркаш цените с тия от 1997г при Жан Виденово време . :D
                Нищо не бъркам. Чети внимателно.

Коментар

Yavor написа:
                  Айде ся, пак се стигна до това че нафтата е била само за печките...
                  Тая нафта за отопление никога не е била ползвана, а и сега не се е ползва за двигатели. Това не пречи да я смесват с тази от бензиностанциите и да я продават за 2.60 лв., въпреки че цената е 900 лв. за тон.Разликата я усещаш в сервиза като ти вземат един куп пари за 4 нови дюзи.За пипане по горивата се влизаше в затвора, а сега получаваш някой акт за 10 000 лв.[quote6bcaffc7d]Р Е Ш И: ОСТАВЯ В СИЛА решение № 489/22.06.2010г.по АНД № 729/2010г., по описа на Районен съд - Видин, с което е потвърдено НП № КГ-501/29.05. 2009г. на Председателя на ДАМТН - София, с което на ,,***** *** *********на основание чл.34 ал.2 от Закона за чистотата на атмосферния въздух е наложено административно наказание ,,имуществена санкция
                  Няма начин да няма начин!

Коментар

style34 написа:
                    @jenshen73Понякога не съм съгласен с теб, но БРАВО за поста ти.
                    Ти ако искаш бъди съгласен с мен, но моите спомени са си факт. Факт е, че баща ми е трудов инвалид вече 28 години и няма шанс да му се възстанови прасеца или разместения таз. Факт е, че точно на 31 години остана млад мъж без бъдеще, но благодарение на желязната си воля не е стоял на легло повече от времето прекарано в Пирогов (9 месеца, 2 емболии, 100 литра чужда кръв, 36 операции). Факт е, че нямането по него време беше в повече от нямането в наше време. Пука ми, че имам водопровод у дома, като водата я имахме 6 часа в денонощие. А да не споменавам, че друго можеше да не знам къде е, но свещите и кибрита - знаех винаги къде са. Факт е, че въпреки евтиния ток - седяхме без ток 1/2 от времето в месеца. Факт е, че хубавите неща стигаха до мен по Нова година и то доста рядко - играчките от Киндер сюрприз за мен бяха нещо извънземно, а бананите, ех бананите..., а сега не мога да ги гледам... Факт е, че никога не исках пари от нашите за закуска, винаги лъжех, че имам и гледах как съучениците ми дъвчат вафли, милинки, филии с лютеница и прочие в голямото междучасие? Да, не се научих да пуша, не се научих да ходя по дискотеки или да крада пари от нашите, но е факт, че съм живял с 2 и не ми преча сега пак да живея с 2, въпреки, че имам 200... Туй розовите очила на спомените някои си ги сложиха през тъй наречената Виденова зима - еми аз тогава пък бях най-добре. Коцев нямал бил пари, а за годините в които чета форума смени 4 коли...
                    Steliyan's Life!
                    FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

УФ , аз ли кесим пиша ,вие ли не ме разбирате . Хвалил съм и продължавам да хваля хубавите неща от оня строй както и хубавите неща от демокрацията . Е те това го разбере най после . :D :D :D

Коментар

коцев написа:
                        УФ , аз ли кесим пиша ,вие ли не ме разбирате . Хвалил съм и продължавам да хваля хубавите неща от оня строй както и хубавите неща от демокрацията . Е те това го разбере най после . :D :D :D
                        коцев написа:
                        да ти припомня няколко реда по-горе. За 10 човека сбирка, по 15лв. от всеки си става достатъчно йедене и пиене.П.П. И как още има хора (като ФЕРАРИСТ) да не разбират, че безплатните екстри от миналото ги плащаме все още??? Точно щото много неща бяха "безплатни" искаме и сега да са такива, ама наистина да са такива, каквито не са били и тогава. И ФЕРАРИСТ да те светна за заводите - ДЗЗ (Държавен Захарен Завод) Девня е бил проектиран за захар от захарно цвекло, но за да работи на 100% от капацитета му без месеците в профилактика е било нужно територията на цялата НРБ да е засята само с цвекло. Съответно за да имат работа повече от 2-3 месеца в годината - се рафинираше кубинска захар от захарно цвекло. И конкретният ДЗЗ е произвеждал 75% от необходимата на населението захар. В България функционираха 9 такива завода. Познай - почти не сме изнасяли захар, но и запаси няма артисали до ден днешен, защо ли? Същото е с много такива производства включително "ударния" рандеман от 4.8% оловно-цинова руда (Един тон земна маса, 4.8% полезно в нея)... Кой как иска да си го смята. Комунизма беше всичко друго, но не и това, което го помнят многото хора с розовите спомени.
                        Steliyan's Life!
                        FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Бе аз ги имам и 25лв , ама останалите като нямат ?? На мен от соца най ми липсва партийния секретар. Като се зададеше "празник" от тъй наречените манифестации като тръгнеше горкия с един лист в ръце и ни караше всеки да се подпише че ще присъства на манифестацията . Винаги съм му отказвал да се подпиша , но винаги съм ходил на манифестация ,защото после .... нали ме разбирате . И напразно сравняваме времената и какво е имало при тях . Все едно аз да казвам че преди 9 септември е било много лошо в България ,защото бях във втори клас когато ни прекараха ток в къщи и разсилния с барабанчето вече го замениха с радиоточка .Ами такива са били времената и възможностите на хората .И сега не всеки може да си позволи лукса да има такива хотели по морето , такива хижи в планината , ама доста другари имат . Темичката е хубава и хубаво се забавляваме . :D :D

Коментар

коцев написа:
                            Бе аз ги имам и 25лв , ама останалите като нямат ?? На мен от соца най ми липсва партийния секретар. Като се зададеше "празник" от тъй наречените манифестации като тръгнеше горкия с един лист в ръце и ни караше всеки да се подпише че ще присъства на манифестацията . Винаги съм му отказвал да се подпиша , но винаги съм ходил на манифестация ,защото после .... нали ме разбирате . И напразно сравняваме времената и какво е имало при тях . Все едно аз да казвам че преди 9 септември е било много лошо в България ,защото бях във втори клас когато ни прекараха ток в къщи и разсилния с барабанчето вече го замениха с радиоточка .Ами такива са били времената и възможностите на хората .И сега не всеки може да си позволи лукса да има такива хотели по морето , такива хижи в планината , ама доста другари имат . Темичката е хубава и хубаво се забавляваме . :D :D
                            Темата наистина е хубава, само не разбирам разни колеги какво искат да изкарат. Всеки строй и система на един се харесва на друг не, аз не мога да се оплача от соц времената, баща ми беше най - обикновен шофьор на камион (самосвал), много далече от партийни величия и т.н. ама вземаше достатъчно и не ни е липсвало нищо и съм имал страхотно детство. Да не говорим, че на даскало от първи клас ходих сам и за целта минавах точно през средата на циганската махала и проблеми не е имало, но това е друга тема... Магазини с празни рафтове по онова време в Толбухин не съм виждал, ама както имаше един лаф по онова време, че във Варна докато строели делфинариуми, в Толбухин строели свинариуми и за това при нас рафтовете бяха пълни. Пак казвам въпрос на лично възприятие е и няма смисъл да си говорим сега дали е било хубаво или е било лошо, всеки знае сам за себе си. Иначе сега не мога да си представя как ще си пусна детето само навън и т.н. ама поне сега сме свободни

Коментар

И още една мисъл ме гложди . Абе как при соца всички затворници ги изкарваха на работа по обектите и къде ли не , а сега лежат по стайте и им се плаща за храна, за топло , за осветление повече отколкото на обикновен трудов човек. Не е ли редно докато стоят по затворите да работят та да си изкарат парите за разходите по тях ???

Коментар

А ако няма работа-пет Краза с едри камъни,и бой с чуковете станат ли на фракция карай на насипа после пак едри камъни и тн И през почивката -бой - като излезе да не смее да си спомня какво е било И нека съм краен......
                                Умные не бывают учены; ученые не бывают умны. - Лао-цзы FIAT BRAVA TD100

Коментар

Working...
                                X