Айде ся, пак се стигна до това че нафтата е била само за печките...Ама съвременния дизелов двигател опровергава тия твърдения. Това може да го каже само човек, който не е карал свестен дизелов автомобил. Нали сега имам 115коньов дизел и 120 коньов бензин с по леко купе. Ами като кефа на дизела няма. Вярно, бензинката не се чува като спреш на светофар и много меко мърка, но чак след 4500 оборота запява. А на печката турбината запява на 1500 оборота. Всичко си има преимуществата и недостатъците. Също както миналото и бъдещето. Това последното беше за да не съм съвсем офтопик
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Спомени от соца
Collapse
X
-
А как влизахме през деня в някой двор да оберем, черешата .... която разбира се не беше узряла.А някой помни ли киселото мляко в бурканче с алуминиево фолио покрито само.А и си спомням момента, в който на село доматите в градината са узрели и директно късах ... русех със сол без да ги измия и нищо не ми е ставало от препаратите.В училище най - мразех "утринната ведрина" - затова и винаги закъснявах но винаги бях на линия в стола за мазните банички с извара.Skoda AMfabia 1.2 12v
exBrava 1.8 16V ELX + Анти Гравитационно Устройство (АГУ)
Коментар
-
Не знам защо превърнахте темата в спор между настоящето и миналото . Автора на написаното в линка с прости думи без заяждане е описал как живееха младите хора през времето на соца . И нищо повече. Защо някои колеги се нахвърлиха и не дават и дума да се издума за соца? Ами тогава дайте да бъдат претопени всички стари коли които са над 40-50 години ,защото видите ли те нямат съвременните неща които сегашните коли. Да ама когато има парад на старите коли се изсипва сума и ти народ да ги гледа и цъка с език. :D Да иска някои да се произвеждат пак такива автомобили и сега ? Няма такива хора. Така е със статията от соца . Защо да се срамуваме от това какво е било тогава ? Такива са били времената ,такова е било и положението.Никъде не съм написал че искам пак да се върне соца . Писал съм че искам хубавите неща от соца да се върнат. Безплатното образование, безплатното лекуване и оная сигурност която имаше против кражби и посегателства.
Коментар
-
коцев написа:Млади момко, според теб не трябва да се споменава, че е имало и Хитлер и че е имало големи жестокости преди години? Хайде да не споменаваме и това че 500 години сме били под Турско робство, защото ни навява мрачни времена . Това дето е описано по горе го имало ,така че то не може да бъде зачеркнато . Дали на един му харесва а на друг не е вече друга работа . Имало ли е Белене и лагерите ? Имало е и хайде сега да не ги споменаваме ,че били през онова управление.За да се върви напред трябва да се знае и това което е било до днеска.И никого не облъчва тая статия , а дава представа как са живели децата преди 40-50 години .Тъй ,че аз няма от какво да се срамувам правейки сравнение между двете времена . :D :D :D
Коментар
-
Колега ,никога не съм бил член БКП.Още от първите демократични избори съм гласувал три пъти за СДС 1991, 1997 и 2005 година . 2001 гласувах за височеството. 2009 гласувах за Бойко. И файда никаква така като гледам.Така ,че не приемам нападките, защото не са истина .И пак казвам в статията посочена от мен се казваше как момчетата в детска възраст са израсли в ония години . Нищо повече . Пък всеки който носи глава на раменете нека си направи сравнението. :D
Коментар
-
Съвсем объркахте темата. Както и коцев ви напомня, в линка става въпрос за децата, вие къде отидохте (чак дизел срещу бензин :D ). Те не се вълнуват от политика и строеве, цените на нафтата или киселото мляко, и от една такава детска гледна точка (и само от нея естествено) съм съгласен, че е по-добре да си дете в така наречения соц, отколкото сега (не знам какво се води, може би ранен феодализъм).
Коментар
-
dikanio написа:...съм съгласен, че е по-добре да си дете в така наречения соц, отколкото сега (не знам какво се води, може би ранен феодализъм).I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
kiro_of_the_day написа:Монетата има и друга страна- как се чудехме от кой вход на училището да влезем или как да скрием с 5 сантиметра по-дългата коса от проверяващите на входа.Или как да влезем без така нужната "животоспасяваща" ЕМБЛЕМА... И това беше най-ама най-малкото...Само изгледайте култовият иначе филм "Войната на таралежите" и ако не гледате от смешната му страна - просто се замислете до какви абсурди са докарвали децата, родителите и цялото общество...п.п. Иначе съм съгласен с лайтмотива на написаното за днешните глезльовци и путьовци - и деца и родители.04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+
Коментар
-
Esper написа:dikanio написа:...съм съгласен, че е по-добре да си дете в така наречения соц, отколкото сега (не знам какво се води, може би ранен феодализъм).207 тиква автомат
новокромаджия 2.4 печка
Коментар
-
Да споделя и аз моите спомени от СОЦ-а.Помня, че тогава ходехме и се викахме за футбол по домовете, нямаше гсми и рядко ползвах домашния телефон.Помня, че лятото (през лятната ваканция) не се прибирах вкъщи почти. По цял ден играехме мач. Следобяд към 16ч. като огладнеех ходех при баба, която седеше на пейката и казвах, че съм гладен, тя бъркаше в джоба и ми даваше 20 стотинки. На бегом се изнасях до супера. Влизах и си купувах 2 розички и парче наденица. Много ми беше вкусно. Помня, че събирах цяла година пари за колелото ми Балканче. Цели 120лв. Голям кеф беше като го сглобихме с баща ми Помня, и че като ни омръзнеше да играем на федербал се качвахме на гаражите, заставахме един срещу друг, единия от нас подаваше камъни, а другия с хилката ги изстрелваше към блока :D Помня и доброто старо Жигули, как ходехме двуразово на почивка - на море и на балкан, всяко лято. И никога не се е чудил баща ми дали ще има пари за гориво...И тъкмо ми вързаха така очакваната червена връзка - и хоп всичко приключи.И други работи помня, но да не се отплесваме"Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."
ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE
Коментар
-
По моето време компютър видях, само когато баща ми благоволи да донесе някакъв Правец от сервиза. Играех на един луноход. Два дена не станах от него и не излязох от нас, и втори път не го видях.... :D"Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."
ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE
Коментар
-
Спомените са си хубаво нещо . На уважавания от мен колега PASSARELLA мога само да му кажа един епизод от моите ученически години когато бях в 5 клас през далечната 1955г. Целия клас над 30 деца от моето с Къкрина решиха учителите да ни заведат през лятото до Ст.Загора да видим чудото на соц индустрията хим комбината . Натовариха ни в пет-шест конски каруци и ни докараха в Ловеч на ЖП гарата . Там ни качиха в един конски вагон/ така се казваха вагоните без седалки/ .Пода беше заслан с една педя слама и се натръшкахме всички деца и учители върху сламата . И така пътувахме до Ст. Загора . Разгледахме комбината и от там пак с вагона та до София да видим Мавзолея .Та мисълта ми е ,че сега това изглежда налудничево и дори младите може и да не повярват ,но това си беше самата истина .Но пак казвам ,че такива бяха времената тогава и това ние старите сме го изпитали на свой гръб.
Коментар
-
Абе оставете миналото, ами лошото е, че тази страна няма бъдеще. Затънали сме в корупция до шията и малко нагоре, политиците стават все по-нагли и безпардонни в грабенето. Ето го са тоя от ГЕРБ дето се отцепи - не знам колко си дела е имало срещу него. Най-големите престъпници "коват" законите...От 2007-а четох, че се раждат повече цигани отколкото българи. Въпрос на елементарни сметки е да се види кога ще са повече от нас. Висока смъртност, ниска раждаемост, висока емиграция.Ето една мрачна, но реална, според мен, прогноза.Това е едно блато и всеки, който е живял поне месец-два в чужбина го осъзнава. Па кво е било преди ХХ години няма значение към и за настоящия момент.The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
style34 написа:Абе оставете миналото, ами лошото е, че тази страна няма бъдеще. Затънали сме в корупция до шията и малко нагоре, политиците стават все по-нагли и безпардонни в грабенето. Ето го са тоя от ГЕРБ дето се отцепи - не знам колко си дела е имало срещу него. Най-големите престъпници "коват" законите...От 2007-а четох, че се раждат повече цигани отколкото българи. Въпрос на елементарни сметки е да се види кога ще са повече от нас. Висока смъртност, ниска раждаемост, висока емиграция.Ето една мрачна, но реална, според мен, прогноза.Това е едно блато и всеки, който е живял поне месец-два в чужбина го осъзнава. Па кво е било преди ХХ години няма значение към и за настоящия момент.PUNTО 1.7 ТД ELX/умря,горкото/
Проблема не е от бобината,а от магарето в кабината!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар