Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Изтичане на срочен договор с кабелна телевизия

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Sev написа:
    трябва да си луд да смениш сегашния си оператор с Булсат това е може би най-изостаналия в техническо отношение оператор...иначе по темата - щом имаш договор черно на бяло, дори и изтекъл не може да ти откажат да ти взимат паритедоговорът все още е валиден, но просто е безсроченако те решат да го прекратят - това вече е друт въпрос
    Ееее колега тук не мога да се съглася с теб.Няма договор няма нищо от 2008 съм техен абонат,досега само доволен.При тях съм зареди Формула1,мотоГП и испанското първенство.26.80 на месец ХБО хд и комеди също няколко ХД канала плюс допълнителен приемник.по темата,добре де ако си доволен и не смяташ да се отказваш от тях защо пак настояват??Ти ако искаш да се махнеш и след 1 г пак ще го направиш,светни ги на тази работа да ги ева.

Коментар

Първо да уточним,работил съм за 4 различни фирми занимаващи се с телекомуникации.Тоест,да речем,че имам представа какво говоря Тия близо 40лв за интернет и телевизия си е чиста лудост и то със срочен договор. Но ти си знаеш,ти си плащаш,нито парите са мои,нито аз ползвам услугите,затова наклон на трибуквието нямам намерение да ти давам.Ще ти кажа само един малък трик,който минава ПРИ ВСИЧКИ ,за които съм работил и работя в момента. Първо си подбери точно човека при който ще си плащаш(предполагам,че не е само един касиер или греша).Все пак нямаш избор,прецени го. Ако е човек,който го мързи да гледа и да взима собствени решения-опитай да искаш среща с управител(измисли си причина-примерно недоволен си от обслужването в офиса). Ако успееш ,започваш с блъфа-как си доволен от тях,бля...бля,обаче от Виваком или Булсатком или Мтел са те търсили с много примамливи оферти със срочен договор и не виждаш повече смисъл да продължаваш да плащаш такива грешни пари,при положение,че си обвързан ...Т.е при конкуренцията пак си вързан,но при по-примамливи условия и по-ниска цена. Общо взето ако е предприемчив човек,ще ти даде точно това което искаш. Същите условия,безсрочен договор на тази си цена. Вярвай ми ще се получи. Ако пък касиера е предприемчив (мисля,че лесно се познават хора,които могат и имат правото да ти предлагат индивидуални условия-те не започват всяко второ изречение с "нищо не зависи от мен,това са правилата на фирмата) той сам може да ти предложи това което искаш. Този блъф минава при 99% от случаите. Всички оператори могат да ти предложат индивидуални условия,важното е да наблегнеш на факта,че си толкова дългогодишен клиент и си доказал,че си лоялен и без обвързващи договори,а с натиска да подпишеш само могат да загубят клиент. На всички и парва под лъжичката ако чуят,че ще идеш при конкуренцията. Един вид с един удар им вкарваш два гола Хем се отказваш,хем храниш "оня гадняр,дето им мъти водата"
      ex.Мареа ТД100

Коментар

Като чета какво са отговорили от Булсат на Венко - тия или тотално са си сменили политиката, или му е отговорил някой, който е с предизвестие за уволнение Не знам... при мен няма никакви договори, нищо. Имаше само в началото договор за 1 година, заради оборудването, което вече е мое.След като изтече 1-та година, месец за месец си плащам. В момента, тъй като не живея там, а майка ми е сама, се плаща само за телевизия на 2 телевизора, без ХД, без интернет - 17.80. В момента в който реша - си пускам каквото искам - плащам и тръгва. Не плащам - спира.

Коментар

Ами не, Дидо, не мисля, че е бил с предизвестие. Влез им на сайта, същата работа - срочни договори, 18 месеца, неустойки при предварително прекратяване от страна на абоната... Пък и това условие за югоизточно изложение - сега какво, да си завъртя апартамента ли :D ? Вероятно ще си остана при моите и ще се пробвам да се възползвам от съветите на Paralesa, след като с ePay ударих греда. Макар че по принцип не ме бива много-много в преговорите, в повечето случаи решавам проблемите първосигнално.
          Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

snake написа:
            Ами не, Дидо, не мисля, че е бил с предизвестие. Влез им на сайта, същата работа - срочни договори, 18 месеца, неустойки при предварително прекратяване от страна на абоната... Пък и това условие за югоизточно изложение - сега какво, да си завъртя апартамента ли :D ? Вероятно ще си остана при моите и ще се пробвам да се възползвам от съветите на Paralesa, след като с ePay ударих греда. Макар че по принцип не ме бива много-много в преговорите, в повечето случаи решавам проблемите първосигнално.
            Недей да си сменяш оператора щом си доволен от цена и качество. Като чета май натам клониш ама да ти кажа още някои дреболии за Булсат. Инсталаторите ще ти вдигнат кръвното - това е 100% сигурно , освен ако сам не си си пробил дупките и да си пуснал кабелите . Задължително след тях трябва да си донастроиш антената за по-добър сигнал. Първите месеци когато имаш отстъпка НЯМА да можеш да плащаш по друг начин освен кеш в офис на Булсат. Основният приемник ако е ХД е с договор за 12 месеца , но ако някой от допълнителните е СД - той бил с договор за 18 месеца - сложен юридически казус който не можаха да ми обяснят като подписвах договора.Аз как бих направил - недей да се занимаваш засега с жалби до институции - това което са ти казали не може да официална политика на фирмата защото са в противоречие със закона. Най-вероятно е някаква инициатива на един или няколко търговци да си вдигнат бройката подписани договори. Директно търсиш разговор с прекият им началник като най-добре ще е да питаш в офиса(магазина) кой е той. Има вероятност още след въпроса да ти се реши проблема , ако не, си поговори с въпросният шеф че си амбициран да им създадеш проблеми тъй като те са в издънка.И недей да подхождаш нервно
            Brava 1.6 ELX

Коментар

nai7 написа:
              Sev написа:
              трябва да си луд да смениш сегашния си оператор с Булсат това е може би най-изостаналия в техническо отношение оператор...иначе по темата - щом имаш договор черно на бяло, дори и изтекъл не може да ти откажат да ти взимат паритедоговорът все още е валиден, но просто е безсроченако те решат да го прекратят - това вече е друт въпрос
              Ееее колега тук не мога да се съглася с теб.Няма договор няма нищо от 2008 съм техен абонат,досега само доволен.При тях съм зареди Формула1,мотоГП и испанското първенство.26.80 на месец ХБО хд и комеди също няколко ХД канала плюс допълнителен приемник.по темата,добре де ако си доволен и не смяташ да се отказваш от тях защо пак настояват??Ти ако искаш да се махнеш и след 1 г пак ще го направиш,светни ги на тази работа да ги ева.
              и аз съм техен абонат, но защото не гледам телевизия това ако му викаш ХД - 5 канала; дървен приемник; ТВ+ и Филм+ вече ги има и при ВивакомБулсат са си оператор за бабите по селата
              2015 Renault Megane Expression GT
              2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
              Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

И като добавим и това, че ако сега си направиш заявка за включване при Булсатком ще ти инсталират услугите най-рано в средата на януари 2014. Ако си подал заявление за изключване от стария оператор ще си стоиш без телевизия и интернет почти 2 месеца. Виваком са по-добра алтернатива според мен, но ако наистина си доволен от сегашния си доставчик по-добре е да си изясниш отношенията за въпросния договор и да си продължиш да използваш услугите с които си свикнал и си доволен от тях.
                Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 2000 г.

Коментар

И аз имам подобен въпрос,само,че с един от мобилните оператори в случая Глобул.Изтича ми единият от договорите и смятам да не го подновявам за да стане безсрочен и въпроса ми е дали мога да очаквам някакви проблеми от това?
                  Fiat Marea 1.8 16v HLX
                  Hyundai Terracan 2.9 CRDI

Коментар

Ще започнат да ти досаждат при всяко плащане на сметка, ще те изкушават с SMS-и за невероятни оферти за нов срочен договор, чат-пат и ще ти звънят с оферти. Нищо друго не могат да ти направят. Изключително са изобретателни и нищо чудно някой ден пак да се окажеш със срочен договор . Но на мобилните оператори все пак малко им стъпиха на врата. Докато местните бейове - интернет доставчиците и кабеларките, все още безнаказано пиратстват и тормозят клиентите си.

Коментар

Re: Изтичане на срочен договор с кабелна телевизия

snake написа:
                      От много години съм абонат на пазарджишката кабелна телевизия Телекабел. В продължение на около 10-ина години сметките на всички колеги, които сме абонати, ни ги удържаха от заплатите и изобщо не съм се появявал в офисите им. През тези години никой не ме е търсил за подновяване на договор. Сега работодателят ми е в Пловдив и тази услуга отпадна. Вече няколко години подред преподписвам срочни едногодишни договори. В момента вече е изтекъл поредният едногодишен договор. Абонат съм на пакет 3, като дори плащам още 4,90 на месец за още един телевизор с HD приемник, т.е. плащам общо 39,90 лв. ежемесечно: http://www.telekabel.bg/?q=%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%B8И днес, както очаквах, се започнаха разправиите като отидох да плащам: - Трябва да подпишете нов договор!- Защо, каква ми е ползата от това, някаква отстъпка ще ми направите ли?- Ами не, но ако не подпишете, не мога да ви приема плащането. Този месец за последно го приемам, но другият месец или нов договор, или минавате на съвсем други цени за същите услуги.- Това къде го пише, може ли да ми покажете?- Не мога, но е така. Цените важат само за срочен договор. Друго плащане без нов договор няма да ви приемем в никой офис!Хайде сега, кажете ми как да постъпя? Прави ли са, не са ли, ако не са - кого да сезирам и на какво основание?П.П. Онлайн плащане при тях няма. Услугата ще бъде стартирана скоро - този надпис стои от години на сайта им.
                      Аз едно не разбирам - ако смяташ да не ги сменяш и си доволен от услугите им, защо не преподпишеш нов срочен договор? Със сигурност имат и за по-кратък срок от 2 години.

Коментар

Никъде не съм казвал, че става дума за 2-годишен договор. Договорите са едногодишни. Но това не е най-важното. Срочният ми договор изтече и никоя от страните не е поискала прекратяване или промяна в условията. Нещо повече - те вече са приели две плащания след изтичане на срочния договор. Всеки юрист ще ви каже, че при тези факти договорът е преминал в безсрочен при същите условия. Е защо да се набутвам с нов срочен договор? Поне някаква отстъпка да ми бяха предложили или нещо друго. Но това вече го изясних и започнах да се повтарям.

Коментар

campain написа:
                          И аз имам подобен въпрос,само,че с един от мобилните оператори в случая Глобул.Изтича ми единият от договорите и смятам да не го подновявам за да стане безсрочен и въпроса ми е дали мога да очаквам някакви проблеми от това?
                          Колега, имай в предвид, че ще ти предложат поне 20-на минути горница, но четейки дребния шрифт ще разбереш, че тарифирането е на една минута. Изговорил или не тази една минута си я плащаш, по същия начин е и след изтичането и - минута и 1 секунда значи 2 платени минути в сметката.
                          Fiat Ulysse 2.0 JTD S (16V) 01.2001г.
                          Opel Vectra A 01.1992г. - ЕХ

Коментар

snake написа:
                            Никъде не съм казвал, че става дума за 2-годишен договор. Договорите са едногодишни. Но това не е най-важното. Срочният ми договор изтече и никоя от страните не е поискала прекратяване или промяна в условията. Нещо повече - те вече са приели две плащания след изтичане на срочния договор. Всеки юрист ще ви каже, че при тези факти договорът е преминал в безсрочен при същите условия. Е защо да се набутвам с нов срочен договор? Поне някаква отстъпка да ми бяха предложили или нещо друго. Но това вече го изясних и започнах да се повтарям.
                            Аз не виждам какво ще се набуташ, но щом ти се разправя с глупости да си губиш времето - твоя воля и успех в начинанието!

Коментар

campain написа:
                              Никакви проблеми не можеш да очакваш. Няма сила на света, която да те принуди да сключиш договор, който може да е неизгоден за теб. Всякакви похвати с "имате оферта" и прочие се отблъскват с "не благодаря, текущо ме устройва ситуацията". Срочния договор след изтичането му остава със същите условия, но става безсрочен, като може да се прекрати с едномесечно предизвестие.
                              Steliyan's Life!
                              FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Никакви проблеми не можеш да очакваш. Няма сила на света, която да те принуди да сключиш договор, който може да е неизгоден за теб. Всякакви похвати с "имате оферта" и прочие се отблъскват с "не благодаря, текущо ме устройва ситуацията". Срочния договор след изтичането му остава със същите условия, но става безсрочен, като може да се прекрати с едномесечно предизвестие.
                                Вчер ходих да си плащам сметката в Internity,и една от служителките веднага почна да ме зарибява с невероятните им оферти и като им отказах,накрая ми вика,че ако не съм подпишел таксата ми щяла да да скочи,че сега съм бил на промоция,а пък тя важала само при срочен договор,а в моя договор такова нещо няма и като ми писна да ме лъжат такъв скандал им вдигнах,че дълго ще ме помнят.
                                Fiat Marea 1.8 16v HLX
                                Hyundai Terracan 2.9 CRDI

Коментар

Working...
                                X