От много години съм абонат на пазарджишката кабелна телевизия Телекабел. В продължение на около 10-ина години сметките на всички колеги, които сме абонати, ни ги удържаха от заплатите и изобщо не съм се появявал в офисите им. През тези години никой не ме е търсил за подновяване на договор. Сега работодателят ми е в Пловдив и тази услуга отпадна. Вече няколко години подред преподписвам срочни едногодишни договори. В момента вече е изтекъл поредният едногодишен договор. Абонат съм на пакет 3, като дори плащам още 4,90 на месец за още един телевизор с HD приемник, т.е. плащам общо 39,90 лв. ежемесечно: http://www.telekabel.bg/?q=%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%B8И днес, както очаквах, се започнаха разправиите като отидох да плащам: - Трябва да подпишете нов договор!- Защо, каква ми е ползата от това, някаква отстъпка ще ми направите ли?- Ами не, но ако не подпишете, не мога да ви приема плащането. Този месец за последно го приемам, но другият месец или нов договор, или минавате на съвсем други цени за същите услуги.- Това къде го пише, може ли да ми покажете?- Не мога, но е така. Цените важат само за срочен договор. Друго плащане без нов договор няма да ви приемем в никой офис!Хайде сега, кажете ми как да постъпя? Прави ли са, не са ли, ако не са - кого да сезирам и на какво основание?П.П. Онлайн плащане при тях няма. Услугата ще бъде стартирана скоро - този надпис стои от години на сайта им.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Изтичане на срочен договор с кабелна телевизия
Collapse
X
-
Re: Изтичане на срочен договор с кабелна телевизия
snake написа:...... т.е. плащам общо 39,90 лв. ежемесечно....Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
Коментар
-
kiselo написа:snake написа:...... т.е. плащам общо 39,90 лв. ежемесечно....Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Такива и мен много ме кефят, Мегалан (разбирай Ментел) пробваха същата работа при мен ама както колегата каза по горе плащам им през epay и не ме интересува, един път ми звъняха да съм подписвал договор ама ги отсвирих, ако нещо се заядът - избор колкото искаш. Това на Булсат много добре звучи, напрово се изкушавам да си пусна нет на вилата
Коментар
-
Венко,я пак им разгледай начините за плащане посочени в сайта. Имам си и изипей и разни други. http://www.telekabel.bg/?q=%D0%9D%D0...B0%D0%BD%D0%B5
Коментар
-
Когато ти изтече срочния договор, се превръща във безсрочен. Дори и пакета който си избрал вече да го няма, трябва да ти предложат да минеш на друг пакет пак без да преподписваш. И така докато сам не се откажеш или закрият фирмата. Всички доставчици са ЗАДЪЛЖЕНИ да предлагат и безсрочни договори.
Коментар
-
krasio_79bs написа:Венко,я пак им разгледай начините за плащане посочени в сайта. Имам си и изипей и разни други. http://www.telekabel.bg/?q=%D0%9D%D0...B0%D0%BD%D0%B5Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
snake написа:krasio_79bs написа:Венко,я пак им разгледай начините за плащане посочени в сайта. Имам си и изипей и разни други. http://www.telekabel.bg/?q=%D0%9D%D0...B0%D0%BD%D0%B5
Коментар
-
Разгледах внимателно касовата бележка от последното плащане. Липсва поле Абонатен номер. Може и да е записан, защото има поне няколко цифрови комбинации, които просто си стоят на бележката, ей така, без да пише за какво се отнасят. Ще пробвам все пак през сайта им да получа официално този абонатен номер. Благодаря за съветите, това с ePay засега ми се струва добра идея. Междувременно се обадих в КЗП, а оттам ме посъветваха да подам жалба в Комисия за регулиране на съобщенията. Ще помисля дали да го направя, защото ако си станем врагове с моя доставчик, има начини да ме цакат, без да мога да докажа нищо. Ще ми прекъсват нета, ще намалят скоростта, начини много. А и без да съм юрист, ми е ясно, че ако подам жалба и изобщо й обърнат внимание, ще направят проверка, от Телекабел ще кажат "Не е вярно", защото естествено няма да ми дадат писмен отказ да ми приемат плащането, и ще продължим да си играем по нервите.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
snake написа:kiselo написа:snake написа:...... т.е. плащам общо 39,90 лв. ежемесечно....Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
Коментар
-
kiselo написа:Вземи и провери по булсат и разните тем подобни какви са цените...цакат те доволно...аз лично съм клиент на булсат и заедно с интернета...максималния пакет ТВ + всички ХД канали...плащам около 25лв... Ако добавя и интернета някъде 8-9лв мисля беше...пак не се връзват 39,90 Затова питах дали е сериозно защото ми се видя доста... Ето извадката от последното ми плащане...сега погледнах ХБО нямам...Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Венко, сметката на Булсатком е толкова С интернета. Аз в Кабиле бях с 3 телевизора и интернет, и плащах 25.80 - това до миналата година. При това - както каза колегата - няма договор. Плащаш за следващия месец - гледаш, не плащаш - не гледаш.Сега в Козлодуй плащам 30 лв за интернет и телевизия със 180 програми, от които над 20 са HD, часово отместване до над 24 часа (уж е 24, но онзи ден си гледах филм, който е почнал преди 25 часа)... картина в картината от техния приемник, възможност за записване на предавания и други екстри.Наистина мисля, че Телекабел яко ви цакат с цените.Спомням си едно време в Сливен бях на пазарджишката Телекабел... супер смотани бяха тогава... но нямаше алтернатива. Сега не знам как е там.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар