Здравейте колеги!Някой ползвал ли е въпросният "вълшебен" уред Energy Smart, който би трябвало да намалява сметките за ток? Става дума за това: http://www.tokshock.com/Моля споделете мнения и впечатления.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Някой ползва ли energy smart?
Collapse
X
-
campain написа:Без да съм го ползвал ти казвам ти казвам,че такава магия няма.А и да решиш да си купиш ти казват,че само с един уред нестава а трябвало да нахакаш повечко по контактите защото тогава било най ефективно.Fiat Bravo 1.6 16v `99г.
Suzuki Vitara 2.0V6
Ако не живееш на ръба, заемаш прекалено много място!
Коментар
-
Намалява сметката за ток до 75 %I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
Да се включа и аз по темата. Първо - тази джаджа не върши работа, второ - това с "майсторите" - не забравяйте, че е криминално деяние съгласно чл. 234 от НК. Иначе, ако някой има конкретни въпроси може да ми ги зададе на ЛС, тъй като съм работил в ЕРП Столично, занимавайки се със скритото ползване на ел. енергия.Fiat Ulysse 2.0 JTD S (16V) 01.2001г.
Opel Vectra A 01.1992г. - ЕХ
Коментар
-
Абе.. за имане на файда от такава играчка има, но в никой случай не е за по-малка сметка. Ако всички електроуреди (най-вече и основно хладилници и перални) имат фабрично такава джаджа, би имало много по-малко смущения по елмрежата и от там по-качествена работа на уредите. Те затова и напоследък започнаха да ги правят с корекция на cos(фи). Но по-старите уреди си бичат дефазирене като стой та гледай. Това е въдица за шарани от линка."За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
Коментар
-
Колеги, благодаря ви за инфото. Аз по принцип хич не се доверявам на подобни неща и съм доста скептична, но тъй като се отоплявам на ток, не бих отказала да плащам по-малко, ако това е възможно Що се отнася до намесата в ел. системата, че е незаконно, така е, но пък и не желая да ме ограбват, така че но за сега мисля да се въздържа от предприемането на този метод.Fiat Bravo 1.6 16v `99г.
Suzuki Vitara 2.0V6
Ако не живееш на ръба, заемаш прекалено много място!
Коментар
-
Колежке, като желаеш по-ниски сметки за ток инвестирай в по-ефективни електроуреди. Инверторните климатици са стъпка в правилната посока. Хладилници, перални и прочие от по-висок енергиен клас - също. Бойлерите могат да се ползват ефективно също, а за миене на съдове може да се монтира бойлер само за тях.Тези уреди за смешната им цена няма как да доведат до икономия на електроенергия - клиент си беше купил такава глупост и спореше с мен. Като му обещах да му го платя ако в него има нещо по-технологично от кондензатор, свето диод и/или бобина - се съгласи да го отвори. Оказа се пластмасова кутийка със светодиод вързан на съпротивление, керамичен кондензатор и нищо друго. Не му го платих, а той псувайки се го изхвърли.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
jenshen73 написа:...Тези уреди за смешната им цена няма как да доведат до икономия на електроенергия - клиент си беше купил такава глупост и спореше с мен. Като му обещах да му го платя ако в него има нещо по-технологично от кондензатор, свето диод и/или бобина - се съгласи да го отвори. Оказа се пластмасова кутийка със светодиод вързан на съпротивление, керамичен кондензатор и нищо друго. Не му го платих, а той псувайки се го изхвърли.I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
Поредната измама
По голям ефект има да се сменяат крушките в къщи с диодни да се изолира от вън да не се пускат много печки и климатици Пералната или печката за готвене да са с по ниско енергопотребление Печка с керамични плотове перална с DIRECT DRIVE - МОТОР и ненам си къв нагревател който по малко енергия хаби
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар