Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Някой ползва ли energy smart?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Някой ползва ли energy smart?

Здравейте колеги!Някой ползвал ли е въпросният "вълшебен" уред Energy Smart, който би трябвало да намалява сметките за ток? Става дума за това: http://www.tokshock.com/Моля споделете мнения и впечатления.
    Fiat Bravo 1.6 16v `99г.
    Suzuki Vitara 2.0V6
    Ако не живееш на ръба, заемаш прекалено много място!

Без да съм го ползвал ти казвам ти казвам,че такава магия няма.А и да решиш да си купиш ти казват,че само с един уред нестава а трябвало да нахакаш повечко по контактите защото тогава било най ефективно.
    Fiat Marea 1.8 16v HLX
    Hyundai Terracan 2.9 CRDI

Коментар

campain написа:
      Без да съм го ползвал ти казвам ти казвам,че такава магия няма.А и да решиш да си купиш ти казват,че само с един уред нестава а трябвало да нахакаш повечко по контактите защото тогава било най ефективно.
      И аз така си мислех, но реших все пак да поразпитам
      Fiat Bravo 1.6 16v `99г.
      Suzuki Vitara 2.0V6

Коментар

Поредната измама.
        Stop giving directions, just say "Follow me."
        Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
        Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

по темата:един приятел има подобна джаджа и каза че при старите електромери(тези с шайбата)имало минимална файда
          Bravo 1.9d 97г

Коментар

Намалява сметката за ток до 75 %
            Бебетата ги носи щъркела а Дедо Мраз носи подаръци!Чичо ми преди да замине за Канада преди няколко дни ми остави една такава простотия.Включих я да не му троща хатъра.Само да не се окаже просто консуматор... Ще видя след някой и друг месец дали не на + или на -Поне да е на 0 пак е добре
            I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Коментар

Да се включа и аз по темата. Първо - тази джаджа не върши работа, второ - това с "майсторите" - не забравяйте, че е криминално деяние съгласно чл. 234 от НК. Иначе, ако някой има конкретни въпроси може да ми ги зададе на ЛС, тъй като съм работил в ЕРП Столично, занимавайки се със скритото ползване на ел. енергия.
              Fiat Ulysse 2.0 JTD S (16V) 01.2001г.
              Opel Vectra A 01.1992г. - ЕХ

Коментар

Би било добре някои потребители да се ограничат в писането на глупости, за които никой не ги е питал

Коментар

Абе.. за имане на файда от такава играчка има, но в никой случай не е за по-малка сметка. Ако всички електроуреди (най-вече и основно хладилници и перални) имат фабрично такава джаджа, би имало много по-малко смущения по елмрежата и от там по-качествена работа на уредите. Те затова и напоследък започнаха да ги правят с корекция на cos(фи). Но по-старите уреди си бичат дефазирене като стой та гледай. Това е въдица за шарани от линка.
                  "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
                  Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
                  Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Колеги, благодаря ви за инфото. Аз по принцип хич не се доверявам на подобни неща и съм доста скептична, но тъй като се отоплявам на ток, не бих отказала да плащам по-малко, ако това е възможно Що се отнася до намесата в ел. системата, че е незаконно, така е, но пък и не желая да ме ограбват, така че но за сега мисля да се въздържа от предприемането на този метод.
                    Fiat Bravo 1.6 16v `99г.
                    Suzuki Vitara 2.0V6

Коментар

Колежке, като желаеш по-ниски сметки за ток инвестирай в по-ефективни електроуреди. Инверторните климатици са стъпка в правилната посока. Хладилници, перални и прочие от по-висок енергиен клас - също. Бойлерите могат да се ползват ефективно също, а за миене на съдове може да се монтира бойлер само за тях.Тези уреди за смешната им цена няма как да доведат до икономия на електроенергия - клиент си беше купил такава глупост и спореше с мен. Като му обещах да му го платя ако в него има нещо по-технологично от кондензатор, свето диод и/или бобина - се съгласи да го отвори. Оказа се пластмасова кутийка със светодиод вързан на съпротивление, керамичен кондензатор и нищо друго. Не му го платих, а той псувайки се го изхвърли.
                      Steliyan's Life!
                      FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

jenshen73 написа:
                        ...Тези уреди за смешната им цена няма как да доведат до икономия на електроенергия - клиент си беше купил такава глупост и спореше с мен. Като му обещах да му го платя ако в него има нещо по-технологично от кондензатор, свето диод и/или бобина - се съгласи да го отвори. Оказа се пластмасова кутийка със светодиод вързан на съпротивление, керамичен кондензатор и нищо друго. Не му го платих, а той псувайки се го изхвърли.
                        Адски си прав... преди малко отворих един интЕлегЕнтият енърджи сейвър оставен ми по наследство.... И познайте какво намерих вътре? Иначе този според екслузивният вносител за БГ също пести до 75% ел. енергия....Ей, трябва да ги линчуват такива както са правили едно време.Това ако не е цинична измама здраве му кажи.
                        I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Коментар

Ко се оплакваш, ти имаш цели 14 части в меджик бокса!
                          Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                          Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                          ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

А на мен ми се иска колегата по-горе да обясни, как ТОЧНО този уред коригира косинус фи в мрежата?
                            I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!

Коментар

Поредната измама

По голям ефект има да се сменяат крушките в къщи с диодни да се изолира от вън да не се пускат много печки и климатици Пералната или печката за готвене да са с по ниско енергопотребление Печка с керамични плотове перална с DIRECT DRIVE - МОТОР и ненам си къв нагревател който по малко енергия хаби
                              КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                              Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                              http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Working...
                              X