Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ВАЖНО! НЕ бързайте да ходите в КАТ Пловдив за смяна на талон

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

КАТ Пловдив

Слави,дръж темата "топла",та ако има наистина развитие до другата седмица да знаем ние от областта дали да се разхождаме до бай мангалите в(пред ) КАТ ПЛД.Мерси,па а дано всичко да е една голяма залагалка както всичко друго в тая скапана и прогнила отвсяъде държавица,която дори и не заслужава главната буква в името си .
    Fiat BRAVA 1.6/16v103Hp EL(LPG Lovato)- XII.1997 182А4.000- Аудио система
    Мразя чалгата повече и от политиците. Поправено.Комунизмът ще отстоява своите основи по един или друг начин.Оправия-няма!

Коментар

Че трябва - трябва.На основание ето този член от Наредбата за регистрация...(4) (Изм. - ДВ, бр. 93 от 2006 г., изм. - ДВ, бр. 57 от 2007 г., изм. - ДВ, бр. 67 от 2012 г.) Всяка промяна в данните за регистрирано превозно средство и собственика се заявява за регистрация пред съответните звена "Пътна полиция" в 14-дневен срок от настъпването й.Обаче на мен ми е интересно - каква е била старата редакция на този член, преди изменението в ДВ бр.67 от 2012.Защото аз например си купих колата с метана и я регистрирах през 2011. Видяха газовата, но не я вписаха в талона. А и аз не знаех, че трябва, иначе щях да настоя.Друг е въпроса, че аз като собственик не съм извършвал промяна в данните на МПС. Те са си били такива когато съм купил колата.Т.е. този член не ме засяга. Да се оправя този, който е сложил АГУто и не го е пререгистрирал.

Коментар

Immortal написа:
        Т.е. този член не ме засяга. Да се оправя този, който е сложил АГУто и не го е пререгистрирал.
        Знаеш, че не е така.По закон незнанието не е извинение.Ще те дърпат теб.

Коментар

maikule написа:
          Immortal написа:
          Т.е. този член не ме засяга. Да се оправя този, който е сложил АГУто и не го е пререгистрирал.
          Знаеш, че не е така.По закон незнанието не е извинение.Ще те дърпат теб.
          Много добре ЗНАМ, че е така.Законът задължава собственика на автомобила до 14 дни след поставянето на АГУ-то, да смени талона на автомобила.Аз АГУ не съм поставял.Придобил съм го с вече поставено и съм го представил в КАТ заедно с АГУто. Що не са го вписали - техен проблем.Няма да плащам заради това, че някой не си е свършил работата.Да не говорим, че съм на другия край на България и за да сменя талона, трябва да си взема поне 2 дни отпуск и да дам 150 лв за път.Ей ся хукнах!

Коментар

Аз съм на мнението на Имортал, но въпросът е можеш ли да докажеш, че така си купил колата и когато си я регистрирал е имала газова уредба?
            The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Аз лично мога. АГУто има паспорт и история на прегледите в паспорта, с дати.

Коментар

Ето затова говорех. Ти имаш пълното право да им кажеш да го барат. Или да ти преиздадат талон за тяхна сметка поне.
                The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

За съжаление при мен нещата ще са доста сложни, защото съм и със сменена лична карта с друг адрес и става мътна и кървава и даване на много пари, само заради тая смяна на талона.При смяна на талона ще видят, че от СО съм вече с адрес по местоживеене София, от там ще трябва освен талона да сменя и номерата на автомобила, от там ще трябва да впиша колата в района в, който живея, от там данъка ще ми скочи, защото в СО данъка на колата е по нисък и не на последно място същата операция и с колата на жената - става пълно мазало.
                  punto HGT

Коментар

didich написа:
                    ... от там ще трябва освен талона да сменя и номерата на автомобила,
                    Tова мисля че отпадна като задължение.
                    Stop giving directions, just say "Follow me."
                    Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
                    Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

Това е вариант за събиране на още доста пари, незнам дали е отпаднало, отделно, че пари от данъка ще влизат в бюджета на София, а не в СО, никоя община не би се лишила от тези пари според мен, а за мен плюса от това е, че данъка на колите е сравнително по ефтин в провинцията и си облекчавам бюджета поне с един 50-80лв на година, демек една годишна винетка без пари.
                      punto HGT

Коментар

То е редно след като си караш колата предимно в София да плащаш данък в София, си мисля аз.

Коментар

style34 написа:
                          То е редно след като си караш колата предимно в София да плащаш данък в София, си мисля аз.
                          Мда редно е, но ако не го изисква закона за какво да вися по гишетата и да бутам излишни пари за пререгистрация, след това и за данък.
                          punto HGT

Коментар

style34 написа:
                            Извинявам се за спама: то е редно и политиците да не крадат ама не се наядоха толкова години.По темата: снощи даваха интервю с някакъв полицай от Сф, който каза че нямало такъв срок до март 2014. Е аджаба едни казват има, други казват няма! От една и съща институция са уш. КОй крив, кой прав?
                            Ex. Fiat Marea 1,6-16V,98g.
                            Ex.Opel Astra

Коментар

z_sutrov написа:
                              style34 написа:
                              Извинявам се за спама: то е редно и политиците да не крадат ама не се наядоха толкова години.По темата: снощи даваха интервю с някакъв полицай от Сф, който каза че нямало такъв срок до март 2014. Е аджаба едни казват има, други казват няма! От една и съща институция са уш. КОй крив, кой прав?
                              И макар, че все още нищо не е ясно - има ли срок няма ли, глоба има ли няма ли, овцете тръгнаха да сменят талоните. Овчи народ сме мам#а му. Само в къщи на чашка пред телевизора ни е силата.

Коментар

http://news.plovdiv24.bg/466190.html
                                Мерцедес-SPRINTER 312 - 2,9TDI 122кс...МОЩНИЯ КАТЪР
                                ФОРД И ЦИГАНИН ЗИМАТА НЕ РАБОТЯТ - Лично наблюдение...Някой да ме обори??????Мицубиши Каризма , бензин , автоматик, климатроник

Коментар

Working...
                                X