Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ски в България ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ски в България ?

Колеги,може ли да споделите вашите предпочитания, препоръки и впечатления от някой зимен курорт. Не карам ски и нямам преки впечатления, но искам да изненадам половинката и колкото и да се пуля все стигам до някакви тривиални оферти...искам нещо нестандартно. И двамата не обичаме големи хотели, предпочитаме уют и спокойствие. Още повече, че аз ще трябва да се мотая някъде с детето докато тя кара и ще лудна, ако съм в навалицата между хотелите и пр...надявам се ме разбирате П.П. Приемат се предложения и за чужбина. Затова и заглавието е под въпрос...дали изобщо си струва да почиваш в БГ ? Аз много се афектирах това лято от БГ Черноморието и съм поставил под въпрос изобщо почивката в БГ оттук нататък, но съм отворен за проверени предложения!
    == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

имам следните питания за да мога да те насоча:- какъв ти е бюджета и за колко време искаш да ходите- жена ти до колко може да кара ски- колко е голямо детето, за да ти кажа за занимания за него
    Ex. Fiat Marea 1,6-16V,98g.
    Ex.Opel Astra

Коментар

Привет. Ето едно нестандартно предложение, в Сърбия, в близост до границата :http://pss.bg/forum/index.php?topic=9844.0 - областта се казва Бабин зъб. Има един 4 хотел, сравнително скъпичък и множество малки тип семейни хотелчета, където ще може да с храните с домашно приготвени вкусотии за без пари направо, а спането е на символично цени.Друг вариант, който лично аз харесвам, е Чепаларе. Страхотни писти, сравнително нови съоръжения и нищо общо с обичайната блъсканита на Боровец, примерно.

Коментар

За около седмица обмислям да отидем.Детето тогава ше е почти на две годинки. (Февруари или Март, освен ако тук колегите, които карат не препоръчат друг месец)Бюджет - повече от 1000 лева ми се струва грехота да дам...за всичко общо ... П.П. Екипировката е налична - няма да я взимаме под наем, мацката е много добър скиор. Кара от много малка.

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

Узана до Габрово ....

Коментар

sasho_n2 написа:
            Привет. Ето едно нестандартно предложение, в Сърбия, в близост до границата :http://pss.bg/forum/index.php?topic=9844.0 - областта се казва Бабин зъб. Има един 4 хотел, сравнително скъпичък и множество малки тип семейни хотелчета, където ще може да с храните с домашно приготвени вкусотии за без пари направо, а спането е на символично цени.Друг вариант, който лично аз харесвам, е Чепаларе. Страхотни писти, сравнително нови съоръжения и нищо общо с обичайната блъсканита на Боровец, примерно.
            Ще го имам предвид това определено.Нощувка 15 кинта, карта 15 кинта, евтина храна, хубави писти...какво повече да искам Само ме притеснява, че човека споменава нещо за скука за по-дълго време, но аз съм планинар, така че не е проблем Бебето в раницата и на връх Миджур :P П.П. Да не ме помислите за идиот - вече я качихме миналата зима на връх Мальовица и Рилските езера...калена е - време е за чужбина

Коментар

Ние тази зима останахме безбожно доволни от Добринище - прекрасни писти, прекрасен сняг, прекрасен хотел:http://valentino2.dobrinishte-bg.com/Цените бяха смешни... За мен и з малкия карти за пистите за три дни 70лв..Е, съоръженията са малко по стари и бавни и до пистите се ходи с кола задължително. Хотела е супер и с много добър ресторант. На много приятни цени е и там. За пръв път в живота ми се върнах от почивка с пари в джоба. Изкарахме 4 нощувки, три дни по пистите, 4 мохабета с приятели в кръчмата. Имаше много готини хора скиори в хотела и се получаваше супер парти. Бяхме по 14 фебруари, ама не заради празника, просто така се падна, но това не ни оскъпи почивката.
              Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
              Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
              ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

И от мен глас за Добринище и Валентино. Хотела е страхотен, пистите са прилични... е съоръженията, Явор ти е обеснил. Малко по бавни са... малко, малко, ако си носиш храна можеш да обядваш на тях и да подремнеш преди да стигнеш върха, но пък за парите си е екстра.Малко офф, миналата година и аз бях по същото време в Банско/Добринище. Направих си експеримент да сравня един ден на Добринище и половин ден на Банско. Ако се вземе целодневна карта на Банско и я продадеш към 1, цената се връзва колкото дневната на Добринище (абстрахирайки се от цената за паркинг), като за цял ден на Добринище и половин ден на Банско, аз лично успях да покарам доста повече в Банско като спускания заради разликата в съоръженията. Но така или иначе, трудно бих повторил отново каране в Банско. Уж Безбог е в Добринище, а по-големи наглеци и безбожници от Банскалии май не съм виждал + ръгането на кабинката.

Fiat Bravo T-Jet 120

Коментар

Ами само като имаш предвид че за една тридневна детска + една тридневна карта са мен дадох общп 105лв ( ако правилно си спомням)...Изобщо за цените не може да става въпрос.На Банско, Боровец или Пампорово тия 100лв не ми стигат за еднодневни карти на двамата.Освен това плащах по 25лв на ден за оборудване за двамата - ски, обувки, щеки + безплатно паркирах до конкретния ски гардероб...Даже на Чепеларе е по-скъпо.Иначе като се замисля - щом колегата иска само жена му да кара а той да гледа детето - Добринище може и да не емного подходящо - пътува се 12км май беше до пистите - т.е. той трябва да закара жена си до там и да я чакат с детето там, до хижата.Докато ако иде на Чепеларе - лифта е на края на града - просто си я закарва да си кара а те се връщат в хотела, разхождат се из града и т.н. - в Добринище няма и къде да се разходиш - там е да се напиеш и да се наспиш преди карането.Моята жена не кара ски и тези 4 дни си седя в хотела, ама с още 3 майки, които не карат и си се забавляваха - ходиха самостоятелно до Банско на разходка, идваха до пистите, лежаха в сауната и пранта баня на хотела и т.н.

Коментар

колега, като ти гледам бюджета отпада да ти обяснявам за Австрия. За БГ-аз също карам от много малък и по тези места, които колегите ти споменават като Узана, Добринище и подобни неможе да си направя кефа. Затова по-добре се консултирай с жена си. Аз като ходя искам да се размажа 5 дена от карана и после да ме държи до другата зима. Примерно тази зима ще правим компромис с по-малък курорт, за да уча жената, че другата година иде ред на малкия(вече му събирам екипировка). Та това което искам да кажа: като е за учене, за слаби скиори или само за начесване на крастата стават малките курорти, но ако искаш да си направиш кефа избери някой от големите(това е моето мнение). За мене фаворит ми е Пампорово от едно време. Само не прави грешката да ходиш когато има някакви почивни дни или ученическа ваканция. За спане и настаняване много може да видиш в нета. А м/у другото ако имаш клубна карта на Мтел имаще отстъпка от лифта, но за тази година още не съм се интересувал дали ще важи това.
                    Ex. Fiat Marea 1,6-16V,98g.
                    Ex.Opel Astra

Коментар

Споредм мен тук ще ви е добре.http://www.malina-pamporovo.com/cottages/Спокойно можете да си готвите и детето да се чувства добре. А и Пампорово не е зле като писти.
                      Fiat Tipo 1,6 ie; '93; engine 159А3048; clima.

Коментар

Хижа ,, Плевен’’.Намира се над Априлци .16 лева на човек за стая двойка , но с тоалетна в коридора.Имат и апартаменти за 4-6 човека за 100 лева.Хубавото на тази хижа е , че качването е пеша- 30 или 40 минути , което ти гарантира , че няма хайвани тръгнали да се гъзят с нови екипировки и скъпи коли .
                        FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
                        FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

Румен_Хинчев написа:
                          Хижа ,, Плевен’’.Намира се над Априлци .16 лева на човек за стая двойка , но с тоалетна в коридора.Имат и апартаменти за 4-6 човека за 100 лева.Хубавото на тази хижа е , че качването е пеша- 30 или 40 минути , което ти гарантира , че няма хайвани тръгнали да се гъзят с нови екипировки и скъпи коли .
                          Румба, извинявай, ама с двегодишно дете...

Коментар

Yavor написа:
                            Румен_Хинчев написа:
                            Яшо , дорде си смучехме ракията къде 20.00 , по туристическата пътека се появиха дядо и внуче на около 3 лазарника .
                            FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
                            FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

Румен_Хинчев написа:
                              Yavor написа:
                              Румен_Хинчев написа:
                              Яшо , дорде си смучехме ракията къде 20.00 , по туристическата пътека се появиха дядо и внуче на около 3 лазарника .
                              Едва ли е било Февруари... А и с дядото е друго - там всички си почиват, няма скиори.

Коментар

Working...
                              X