Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мнение за климатиците MIDEA

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Тук май само с jenshen73 сме на едно мнение, че при липса на финанси е по-добре стар японец, отколкото нов китаец.А относно Дайкините... има Дайкин и Дайкин, има от 1000 има и от 3000лв. И е вярно, че някои от тях много обичат дефростите на 50мин.За монтажа аз държах на вакуумиране поне 15мин, тръбен път над 4м и всичко от тръбния път в отделна изолация.
    Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Не сте само вие двамата, и аз съм в тази сметка за стар японец.Между другото, ако е топло времето (над 15* външна темп.) и 5 мин. вакуум са достатъчни. За това време се изпарява влагата вътре и се изсмуква, ако тръбата е правилно отрязана и консервирана разбира се. Повече време в никакъв случай не вреди, но и не помага. Понякога и при 5* външна темп. тези 5мин. също са достатъчни, но ако монтажиста си е подготвил предварително тръбата и знае какво прави.
      "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
      Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
      Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Явно по метода на BO сме уцелили монтажист, защото всичките ми климатици са слагани от един човек, който не иска и да чуе за тръбен път по-къс от 3 (три) метра и дори разстоянието да е по-малко остава тръбите на поне толкова. Единият ми климатик, монтиран в коридора над входната врата е NEO с тръбен път 5.5 метра, денивелация (външното е по-високо от вътрешното), но въпреки това работи дори посред влажната и люта варненска зима (северно изложение на външното тяло, лют северняк го пере). Шарпа в офиса в никой случай не прави COP 10, но е 5.65, който COP за редица маркови инверторни климатици е недостижим за този размер (10ка, примерно). Топлим 31 квадратни метра офис, при настроени 24 градуса поддържа 21 в края, който е към улицата, респективно вратата и гадните стъклопакети. Сметката ни за ток през миналата зима не е надвишила 140лв., а ползваме целодневно 22 осветителни тела, 2 компютъра, кафе машина (вендинг), втори климатик през 1/2 от месеца (не инверторен, 10ка) и при нужда - различни елетрически уреди като поялник, прахосмукачка, бойлер, дрелки и прочие. Не искам да влизам в излишни спорове, но при първоначалана цена от 800лв. и последващи сметки за ток - имам преднина 1200лв. само за да си плащам тока пред един Дайкин колкото и хубав да е. А ШАРП-а вече работи 4та година при нас, като преди това е работил и в Япония
        Steliyan's Life!
        FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Toва с дължината на тръбите е интересно, какво е обяснението?
          Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

Някои марки имат изискване за поне 3м тръбен път, други за поне 5м, четеш "инсталейшън инструкциите" и дерзаеш. Ей например за Фуджицу:"When installing pipes shorter than 3m, sound of the outdoor unit will be transferred to the indoor unit, which willcause large operating sound or some abnormal sound."Ето и тук малко четиво: http://www.climamarket.bg/%D0%BA%D0%...%B8%D1%8F.html

Коментар

А как работят чилърите, мобилните климатици и прозоречните климатици след като почти нямат тръбен път между двата топлообменника. Идеята на сплит системата (сплит - разделен) е да монтираш 2-те тела както ти е удобно.

Коментар

Искам да попитам нещо. Лятото сложих два климатика Панасоник CS/CU YE12MKX. За сега съм доволен от тях от гледна точка на охлаждане и отопление. Всеки казва, че през зимата не е имал ядове с тоя модел а аз съм малко скептичен(понеже нямам опит) и си купих камина. С климатиците отоплявам едно помещение от 16 и едно от 24 квадрата. Камината е в помещението от 16 квадрата. Та беше ясно, че след като камината се разфучи, климатиците ще забавят темпото. Този в голямото помещение включва от време на време но за кратко а този в малкото помещение чака в засада Ако оставя климатиците на температура от 22 градуса в режим-отопление, докато камината гори дали това пречи на тяхната работа?п.с. През деня докато ме няма жената ще използва климатиците докато се прибера и запаля огъня Дано колегата няма нищо против, че му използвам темата!
                now. BMW E39 523i '98 170hp
                ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
                ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp

Коментар

dimmX написа:
                  Искам да попитам нещо. Лятото сложих два климатика Панасоник CS/CU YE12MKX. За сега съм доволен от тях от гледна точка на охлаждане и отопление. Всеки казва, че през зимата не е имал ядове с тоя модел а аз съм малко скептичен(понеже нямам опит) и си купих камина. С климатиците отоплявам едно помещение от 16 и едно от 24 квадрата. Камината е в помещението от 16 квадрата. Та беше ясно, че след като камината се разфучи, климатиците ще забавят темпото. Този в голямото помещение включва от време на време но за кратко а този в малкото помещение чака в засада Ако оставя климатиците на температура от 22 градуса в режим-отопление, докато камината гори дали това пречи на тяхната работа?п.с. През деня докато ме няма жената ще използва климатиците докато се прибера и запаля огъня Дано колегата няма нищо против, че му използвам темата!
                  Няма да имаш никакви проблеми, на такъв принцип работят и при нашите. Гори камината, през нощта като няма кой да слага дърва и застудее тръгват климатиците.
                  Fiat Coupe 1.8

Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.

Коментар

А не ви ли пречи да спите на климатици? Едно че колкото и да е духа и второ - дори и най-тихият да е пак си шуми. Аз преди да пуснат парното си пускам една много безшумна духалка, но почти всеки път като включва и изключва я чувам и ме побърква.Като съм ходил в хотел с климатик същата работа.
                    The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

style34 написа:
                      А не ви ли пречи да спите на климатици? Едно че колкото и да е духа и второ - дори и най-тихият да е пак си шуми. Аз преди да пуснат парното си пускам една много безшумна духалка, но почти всеки път като включва и изключва я чувам и ме побърква.Като съм ходил в хотел с климатик същата работа.
                      Е зависи колко силно бучи климатика де, ама съм свиквал с кво ли не. Фуджитсуто и Мидеята са сравнително тихи вътре, но пък един роднина има осака 18-ка и трудно се спи около нея като се включи.
                      Fiat Coupe 1.8

Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.

Коментар

Е аз затова съм взел решение за спалнята ковекторна печка на Адакс,а в хола с климатик.Така всичко е по местата си.
                        FIAT BRAVO 1.6
                        FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
                        LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW

Коментар

style34 написа:
                          Моя National не се чува - съседите докато си оправят леглата са ми по-шумни. Единствено във влажните нощи, когато му се случи да се размразява може да чуя фреона като се връща по тръбите, но трябва да съм буден. NEO-то определено беше много шумно и за това го сложих в коридора. Не инверторния ми National е по-безшумен и от компютъра ми дори.
                          Steliyan's Life!
                          FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

style34 написа:
                            Това за мен беше основната причина да сложа радиатори и да се отоплявам с ТЕЦ, за което си плащам сега.Втората причина беше трудността да сложа телата, където аз искам.И аз съм чувствителен на темата шум и сън.Дори лятото не мога да спя на отворен прозорец и в спалнята спя на затворен прозорец, а отварям в съседната стая прозореца. И понякога пак ме дразни.За това винаги се оглеждам и до ден днешен за 2 параметъра - добър СОР и нисък шум, съответно в някакъв относително марков климатик.Комбинацията от горните два параметъра към днешна дата ме навеждат само към един модел - Мицубиши Зубадан.Още се чудя дали да сложа поне един в едната стая или да си остана на топлофикация. Очевидно от 1 стая никога този климатик няма да се "избие" от разлика в цената на отоплението, ама поне да намалим месечните сметки в последствие, пренебрегвайки инвестицията.
                            A20DTH ЖТД ама не баш
                            1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                            Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Ако говориш за Зубаданите FH серията, забрави за ниския шум. Имат доста чести и без нужда дефрости. Отделно VEHZ серията са с нагревател на външното тяло, което са си едни 100 вата отгоре при температури под 0. Но този нагревател поне при тая серия е задължителен, защото ламелите на външното тяло са на милиметър от тавата. По-добре Дайсекай 6.

Коментар

style34 написа:
                                за шума от вътрешното тяло няма проблем но какво да правим с трактора отвън дето е закачен на стената така де външното тяло на климатика :D

Коментар

Working...
                                X