Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мнение за климатиците MIDEA

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Е, що ги плюят - по същата причина, по която хората плюят и Фиат - никога не са имали. Аз нямам нужда и нямам климатик. Признавам си, че ако си купувам бих проучил добре и съм склонен да дам повече пари, но приемете, че 1000 лева разлика не са малко пари. Щото и по-хубав хладилник може да си вземеш и телевизор и печка... Дори тук в тази тема има 10 мнения кои са най-добрите климатици... Е кои са де? Дайкин ли, Митцубиши ли, Панасоник или 20 годишен Шарп?По темата - на работа сме с Фуджитсу, 3 броя, на сигурно 10 години и при минус 20 след 10 минути си тръгват и правят жега.
    The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Имам МИДЕЯ от 2007 г. Използва се основно за отопление. Оплаквания нямам. Съседа има Панасоник и му думна компресора миналата зима, а ги монтирахме по едно и също време. Другия климатик е Осака - и той е куче- закупен е 2005г. Другия съсед има Нео- като спира така трака, сякаш пада от стойката. пс Идвата климатика са нискотемпературни.
      Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

Мидея са едни от най-добрите китайски климатици.Здрави са, качествени са и не са по-малко надеждни от много по-скъпите "марки", които се правят пак в Китай, при това в техните заводи.Бил съм там и съм ги видял с очите си.Не в заводите на Мидея, в друга компания, но е все същото. Две паралелни линии, на едната правят Hisense, на другата - Hitachi.Мидея произвеждат също Toshiba и Sanyo.Лично аз имам в къщи една Мидея, при майка ми, вече 4-та година работи нормално.

Коментар

BO написа:
          jenshen73 написа:
          sharpradi написа:
          Имай на предвид , че климатици DAIKIN са мерцедесите в тази област.После са Panasonic и другите.
          В голяма заблуда си, но ти е простено. General, National, Sharp, Mitsubishi, Daikin. Задължително японски на 110V. Останалото са боклук правен в Китай по техонлогия от ерата на първия компресорен хладилник. Имам National у дома (Panasonic за останалия свят), който е модел от 1993 и бие по параметри новите Daikin правени в Китай, Тайван или Малайзия. В офиса сме с Sharp,, чиито COP е с 2 по-голям от този на новите инвертори на Daikin за по 1000-2000лв. Дори конкретния Sharp има режим за проветряване - тръба, която взима външен въздух, охлажда го през лятото и го топли през зимата и го вкарва в помещението. Всички масови марки нови климатици са мижи да те лажем. Или японски или никакъв.
          Може ли да споделиш този уникален модел на Шарп, който има 2 пъти по-голям СОР от сегашен климатик в диапазона до 2000лв?
          Японска втора употреба. Ако настояваш за модела - ще снимам етикета с йероглифите, но чак на пролет, че вратата към двора вече е зазимена.По темата с китайските тачки - имам 3 нео-та, които не спират през зимата и топлят, но си харчат. Купени са по времето, когато отричах всичко втора употреба. В последствие за офис купих един обикновен National и очарован от работата му за втора употреба закупих още един инверторен, който от 2007ма не е спиран. В офиса в момента сме с Шарп-а и първия National. Ако някое от NEO-тата спре ще бъде заменено веднагически с японска втора употреба. Определено има разлика, та дори и с всички маркови правени за юръп. Чилърите за по 3-5000лв. не ги броя. Но ако Мидея 18000BTU (18ка) е 600-650лв. (не знам колко са) по-съм склонен да дам още 150лв. отгоре и да си взема 14000BTU японски инвертор втора цедка.
          Steliyan's Life!
          FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Всички говорят за копа... обаче зимата, при -15 или -20 (пу пу, да не е уроки) копа не е това, което пише на етикета, ами е два пъти по-нисък, ако изобщо работи климатика. А Мидея работят (конвенционалки, от най-евтините), в офиса се топлим с такива и не са спирали зимата защото им е студено. Верно е, че и изхвърлените тошиби в нас работят (коп 5.8 и 6.32), ама копа сам по себе си не топли. Ако нямах възможност за тези боклуци, които купих (2000лв с монтажа), щях да си купя Мидея.Много по-важно е дали климатика изобщо ще работи на минусовите температури в БГ при това и да топли(!!!!!), щото ако не работи... ако ще и коп 20 да има, все тая.
            "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
            Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
            Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

КОП-а не топли, ама 39кг външно тяло и двуредов топлообменник дали не топли? Нещо хич не ми се вярва една 12-ка Мидея с 26кг външно тяло да ме стопли при -20.
              Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

spark написа:
                КОП-а не топли, ама 39кг външно тяло и двуредов топлообменник дали не топли? Нещо хич не ми се вярва една 12-ка Мидея с 26кг външно тяло да ме стопли при -20.
                Колега би ли разписал формулата, ако имаш такава изведена каква е зависимостта между килограмите външното тяло, външната и вътрешната температура и марката на климатика ?Ако теглото на външното тяло ти е основен мерител за възможностите на един климатик да работи при -20 градуса бих ти посочил модел на мидея - MSR 12 HRDN1, на който външното тяло тежи 34 кг. Кажи ми този климатик на каква температура може да работи да си направя и аз сметката.
                Fiat Coupe 1.8

Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.

Коментар

siluro написа:
                  spark написа:
                  Колега би ли разписал формулата, ако имаш такава изведена каква е зависимостта между килограмите външното тяло, външната и вътрешната температура и марката на климатика ?Ако теглото на външното тяло ти е основен мерител за възможностите на един климатик да работи при -20 градуса бих ти посочил модел на мидея - MSR 12 HRDN1, на който външното тяло тежи 34 кг. Кажи ми този климатик на каква температура може да работи да си направя и аз сметката.
                  :P

Коментар

СОР има отношение единствено и само към енергията, която ще ви изгори климатика, отнесено към това, което ще ви даде.Той е променлива величина и при всички климатици при много ниски температури клони към 1.Моите климатици - и Мидеята, и Нео-то, никога не са спирали. Вярно е, че и температурите рядко падат под -10 при нас де.

Коментар

С тоя нагревател на външното тяло нали се сещаш, че едни 100 вата вместо да те топлят ще размразяваш леда в тавата на този т.н. климатик... Кой климатик на каква температура какви % си запазва от мощността която по подразбиране се смята за 100% при 20С зададени и +7С външна си има сервизни ръководства с таблици и т.н. Отделил съм достатъчно време да проуча преди да дам пари за климатици и не съжалявам и за стотинка от парите, които съм платил.
                      Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

spark написа:
                        С тоя нагревател на външното тяло нали се сещаш, че едни 100 вата вместо да те топлят ще размразяваш леда в тавата на този т.н. климатик... Кой климатик на каква температура какви % си запазва от мощността която по подразбиране се смята за 100% при 20С зададени и +7С външна си има сервизни ръководства с таблици и т.н. Отделил съм достатъчно време да проуча преди да дам пари за климатици и не съжалявам и за стотинка от парите, които съм платил.
                        Колега, наистина ли в сервизното ръководство има таблица със съотношение "кг външно тяло / температура" те питам. Сервизни ръководства и аз съм чел ама такива творби не съм срещал. Колкото до реотаните в нашия офис имаме 2 дайкина и едно митсубиши всичките еквивалент на 32-ки и си имат реотани. Преди около 6-7 години в стария ми офис лично учавствах в избора и монтажа на 32-ка Фуджитсо-Дженерал - и този беше с реотан, произведен в Япония при това, не в Китай. И тоя реотан ако го няма, ако се обледи отдолу тавичката и леда се докопа до перката жална му майка на климатика. п.п. Не се и съмнявам в успешния ти избор на климатик.
                        Fiat Coupe 1.8

Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.

Коментар

Добре де, кажете му на колегата spark, че лъжете и климатиците ви не стават за нищо и готово, всички доволни.
                          The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Колеги вече си купих климатик може да спрем с тази тема :D Мерси за съветите все пак
                            FIAT STILO 1.9 JTD 115hp
                            FIAT TIPO 1.6 i.e 75hp
                            FIAT MAREA 1.6 16V 103hp

Коментар

Добре де....какво си взе?