От толкова марки се спрях на FINLUX Помещението е производствено и изобщо не блести от чистота , зада се глезя със скъпи климатици . Затова реших , два инвенторни 12 FINLUX в двата края защото дължината е около 10м. и въпроса се решава. А и цената е даста по премлива :D
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Мнение за климатиците MIDEA
Collapse
X
-
spark написа:Някъде да съм писал, че има формула?! Това за килограмите е някакъв ориентир, едно вътрешно тяло 6-7кг дето почти няма топлообменник нали се сещаш, че 15мин ще ти прави дефрост. Лед ще ти направи в тавата калпав климатик или неправилно оразмерен такъв. Аз на моите миналата зима дори бях забравил да им махна тапите, а се оттичат само през една 15мм ПВЦ тръба. Как пък без нагревател в тоя влажен въздух тук не ми направи лед за 5 месеца нон-стоп работа. То за цяла зима не знам дали и 2-3 пъти дефростна. Аз лично много се радвам, че комшиите ми отгоре са нанизали 4 Дайкина вместо 4 Мидеи... защото тази на по-горния етаж я чува целия вход и вече има разправии, нищо че е нов модел няма и 2 години, а вече особено зимата не може да се спи.siluro написа:spark написа:С тоя нагревател на външното тяло нали се сещаш, че едни 100 вата вместо да те топлят ще размразяваш леда в тавата на този т.н. климатик... Кой климатик на каква температура какви % си запазва от мощността която по подразбиране се смята за 100% при 20С зададени и +7С външна си има сервизни ръководства с таблици и т.н. Отделил съм достатъчно време да проуча преди да дам пари за климатици и не съжалявам и за стотинка от парите, които съм платил.Fiat Coupe 1.8
Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.
Коментар
-
Съседката над мен е с 3 дайкина, които цяла зима не спират да тресат сградата, да бръмчат ужасно и да се размразяват през 30 минути. Гледах ги у тях - подови 2 броя и един стандартен стенен. Оплаква се, че се е минала, защото не топлели, въпреки, че са инверторни и не евтини. Силно изненадана беше колко топло и тихо е у дома. Но... въпрос на вкус, казало кучето и се облизало под опашката. Аз лично си държа на моето мнение - по-добре японска втора употреба вместо какво да е наплюто за марка и произведено по китайскиSteliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Dhansol написа:От толкова марки се спрях на FINLUX Помещението е производствено и изобщо не блести от чистота , зада се глезя със скъпи климатици . Затова реших , два инвенторни 12 FINLUX в двата края защото дължината е около 10м. и въпроса се решава. А и цената е даста по премлива :D"За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
Коментар
-
Synthy написа:Dhansol написа:От толкова марки се спрях на FINLUX Помещението е производствено и изобщо не блести от чистота , зада се глезя със скъпи климатици . Затова реших , два инвенторни 12 FINLUX в двата края защото дължината е около 10м. и въпроса се решава. А и цената е даста по премлива :DFIAT STILO 1.9 JTD 115hp
FIAT TIPO 1.6 i.e 75hp
FIAT MAREA 1.6 16V 103hp
Коментар
-
Безплатен монтаж ли... хъм. Дано да нямаш ядове заради некадърни монтажисти. И.. как само 2г. и то след профилактика от тях (която струва примерно 120лв. на куиматикЪ) ?! Егати, че те изхвърлените са с подобни гаранционни условия - 1г. и удължаване с още една след профилактика от фирмата продала ти го! Да не говорим, че има и такива фирмми, които дават 3г. за употребявания климатик монтиран от тях без условия в ганрацията - 3г. безусловна гаранция при монтаж от тяхна страна."За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
Коментар
-
Synthy написа:Безплатен монтаж ли... хъм. Дано да нямаш ядове заради некадърни монтажисти. И.. как само 2г. и то след профилактика от тях (която струва примерно 120лв. на куиматикЪ) ?! Егати, че те изхвърлените са с подобни гаранционни условия - 1г. и удължаване с още една след профилактика от фирмата продала ти го! Да не говорим, че има и такива фирмми, които дават 3г. за употребявания климатик монтиран от тях без условия в ганрацията - 3г. безусловна гаранция при монтаж от тяхна страна.FIAT UNO 1.1 -50к.с АГУ-LOVATO
FIAT TIPO 1.4 -78к.с АГУ-LOVATO
FIAT MAREA WEEKEND 1.6 16V-103к.с АГУ-LOVATO
HONDA CR-V -147 к.с. ГИ- SIMGAS
Коментар
-
Профилактиката мисля е ~50лв, но и без нея търговската гаранция мисля си е 2 години.Новия климатик идва зареден с фреон и всичко в комплекта нужно за монтаж. Реално консумативите на монтажниците са бандажна лента и дюбели. Въпроса е защо на скъпите климатици монтажа е 200-300лв при положение че няма никаква разлика.
Коментар
-
ОК, съгласен с това уточнение. Ама това с гаранцията никак не ми допада, от чисто потребителска гледна точка. А и по закон, всяка нова стока (освен храни, обувки и някои други, изрично цитирани в закона) излиза от магазина с 2г. безусловна гаранция при спазени експлоатационни и монтажни условия. Иначе КЗП... бие през пръстите с гьостерицата. Има няколко случая (демек не говоря на изуст) във форума на сетком, където хората са се възползвали от това ни право като потребители давано от закона."За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Коментар
-
Synthy написа:ОК, съгласен с това уточнение. Ама това с гаранцията никак не ми допада, от чисто потребителска гледна точка. А и по закон, всяка нова стока (освен храни, обувки и някои други, изрично цитирани в закона) излиза от магазина с 2г. безусловна гаранция при спазени експлоатационни и монтажни условия. Иначе КЗП... бие през пръстите с гьостерицата. Има няколко случая (демек не говоря на изуст) във форума на сетком, където хората са се възползвали от това ни право като потребители давано от закона.FIAT UNO 1.1 -50к.с АГУ-LOVATO
FIAT TIPO 1.4 -78к.с АГУ-LOVATO
FIAT MAREA WEEKEND 1.6 16V-103к.с АГУ-LOVATO
HONDA CR-V -147 к.с. ГИ- SIMGAS
Коментар
-
jenshen73 написа:Съседката над мен е с 3 дайкина, които цяла зима не спират да тресат сградата, да бръмчат ужасно и да се размразяват през 30 минути. Гледах ги у тях - подови 2 броя и един стандартен стенен. Оплаква се, че се е минала, защото не топлели, въпреки, че са инверторни и не евтини. Силно изненадана беше колко топло и тихо е у дома. Но... въпрос на вкус, казало кучето и се облизало под опашката. Аз лично си държа на моето мнение - по-добре японска втора употреба вместо какво да е наплюто за марка и произведено по китайскиA20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар