Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мнение за климатиците MIDEA

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Не казвам, че който и да е климатик няма да поддържа тази температура, а специално Мидея и НЕО например, като ги слагам на най-ниското равнище на сбирщайн във всяко отношение. Сериозните климатици, естествено, ще ги поддържат. Няма логика хората да правят климатици за по над 2500 лева, ако могат да се изсипят в една кутия части на Тошиба за 5 пъти по-ниска цена Не ща да ми даваш пари да повярвам, защото и да го видя с очите си, няма да го повярвам :D
    Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

sugarboy написа:
      Не казвам, че който и да е климатик няма да поддържа тази температура, а специално Мидея и НЕО например, като ги слагам на най-ниското равнище на сбирщайн във всяко отношение. Сериозните климатици, естествено, ще ги поддържат. Няма логика хората да правят климатици за по над 2500 лева, ако могат да се изсипят в една кутия части на Тошиба за 5 пъти по-ниска цена Не ща да ми даваш пари да повярвам, защото и да го видя с очите си, няма да го повярвам :D
      Хехе, колега шопа нали знаеш какво е казал като е видял с очите си жирафа - "Е те такова животно нема" С последното си изречение сложи точка на спора признавам.
      Fiat Coupe 1.8

Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.

Коментар

sharpradi написа:
        Имай на предвид , че климатици DAIKIN са мерцедесите в тази област.После са Panasonic и другите.
        В голяма заблуда си, но ти е простено. General, National, Sharp, Mitsubishi, Daikin. Задължително японски на 110V. Останалото са боклук правен в Китай по техонлогия от ерата на първия компресорен хладилник. Имам National у дома (Panasonic за останалия свят), който е модел от 1993 и бие по параметри новите Daikin правени в Китай, Тайван или Малайзия. В офиса сме с Sharp,, чиито COP е с 2 по-голям от този на новите инвертори на Daikin за по 1000-2000лв. Дори конкретния Sharp има режим за проветряване - тръба, която взима външен въздух, охлажда го през лятото и го топли през зимата и го вкарва в помещението. Всички масови марки нови климатици са мижи да те лажем. Или японски или никакъв.
        Steliyan's Life!
        FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

jenshen73 написа:
          sharpradi написа:
          Имай на предвид , че климатици DAIKIN са мерцедесите в тази област.После са Panasonic и другите.
          В голяма заблуда си, но ти е простено. General, National, Sharp, Mitsubishi, Daikin. Задължително японски на 110V. Останалото са боклук правен в Китай по техонлогия от ерата на първия компресорен хладилник. Имам National у дома (Panasonic за останалия свят), който е модел от 1993 и бие по параметри новите Daikin правени в Китай, Тайван или Малайзия. В офиса сме с Sharp,, чиито COP е с 2 по-голям от този на новите инвертори на Daikin за по 1000-2000лв. Дори конкретния Sharp има режим за проветряване - тръба, която взима външен въздух, охлажда го през лятото и го топли през зимата и го вкарва в помещението. Всички масови марки нови климатици са мижи да те лажем. Или японски или никакъв.
          Намести тука и Санио
          Fiat Coupe 1.8

Коментар

Договорихме се, въпреки, че лекинко изостават в копа. И чудно как пък не видях ни един японски ново поколение, който да е не инверторен. Па то и старото им поколение от тоя век няма модели без инверсия. Имам една 10ка нормална, National, която е от 1994 година - явно тогава още са правили климати без инверсия. Последния работи по-безшумно от чисто ново Митсубиши инвертор произведено нейде из китайските провинции.
            Steliyan's Life!
            FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Само където японските са на 100/200V, но това е малка подробност. Обаче не винаги попадаш на читав японски (повечето са употребявани, знаем всички). Oсвен това qпонският COP се мери по друг начин, различен от меренeто в Европа, но е факт, че са по-икономични.
              "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
              Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
              Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

За Mitsubishi мога да гарантирам старашни са, ни и цената не им е ниска, но си заслужават

Коментар

Абе.... MIDEA или хубав или никакъв. Бошлаф Работа не мерси.
                  Powered by Emzo

Коментар

Дайкин имат заводи в Белгия и Чехия и там си правят климите за европазара, като за чешките има не добри отзиви. За мен са среден клас климатици с много надути цени.Инверсия - няма такова нещо. Един климатичен компресор за битов климатик представлява 2 блока в капсулован корпус. Едната част е електромотор, а другата компресорна /тоест самия компресор/. При конвенционалните климатици тоя мотор е AC който се пуска и спира при нужда от реле /електронно или механично/. При инверторните климатици има електроника, с помощта на която може да се регулират оборотите на ел двигателя който може да е вече AC или DC. Това не е нещо хай-тек и го има сигурно откакто има и ел. мотори .Въпроса е ползите какви са , защото по същия начин може да имаме инверторни хладилници, вентилатори, перални и така нататък.

Коментар

jenshen73 написа:
                      sharpradi написа:
                      Може ли да споделиш този уникален модел на Шарп, който има 2 пъти по-голям СОР от сегашен климатик в диапазона до 2000лв?
                      A20DTH ЖТД ама не баш
                      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Ами именно и на пералнята и на хладилника ми пише Inverter. На дисплея на хладилника има скала за натовареността на компресора, сега стои на 1 като работи, лятото съм го виждал да качва до 4. Плюс е това, че например хладилника работи много по-тихо. Пералнята като усети, че прането не е балансирано, намаля оборотите и след малко пак плавно ги увеличава. А за климатиците, ако това ще е основния начин за отопление, по-добре нещо около 2К с кредит ЕЕ - Toshiba Daisekai 5/6/6.5, Mitsubishi FH, Nocria.Midea-та е толкова климатик, колкото Дачията е кола
                        Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Добре де, аз искам да попитам всички отворковци и гъзари тука, дето казват категорично - или климатик японски, еди къв си, за 3000-5000 лв или никъв, те що не си купят по един нов Мерцедес, БМВ, Ауди или Инфинити? Може и Лексус???А? Ся, нали сме съгласни, че една нова S класа е по-добра от една 15 годишна италианска кошница? Аман от грандомани братче... И всеки квото си е купил него си хвали. Да, вероятно и напълно логично е климатик от 3000 да е по-добър от такъв от 800, но не всеки може да си го позволи.
                          The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Щото не говорим за разлика от 10-15 бона, а за едни 1000лв, което сигурно е една средна софийска заплата. Мен лично не ме бърка кой какъв климатик ще си купи. Като толкова фенове има на евтини сбирщайн боклуци като Мидея, Осака, Китано и т.н. нека ги купуват. За климатик или японски втора употреба, за по 1000-1200лв с монтажа или нов с КЕЕ за около 1700-1800...
                            Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Аз не знам защо плюят всички Мидеа, които нямат нищо общо с Осака и подобните боклуци? Мидеа са си маркови (евтина марка, верно е) продукти със сериозен завод и сервизна поддръжка. Не са Шарп/Мицубиши и т.н., но и парите им не са такива. Като за евтин климатик Мидеята са си чудесни машини. Много по-добре от Осака, Фейрлайн, Кроун и т.н. "марки". Ако нямаш пари, а искаш нов климатик - купуваш Мидеа. Ако не искаш нов - някой от изхвърлените японски. Гледаш го на външен вид да е запазен, започваш да учиш японски и се кръстиш да не ти думне след 1 година и 2 месеца - тамън му е изтекла гаранцията.
                              "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
                              Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
                              Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Synthy написа:
                                Аз не знам защо плюят всички Мидеа, които нямат нищо общо с Осака и подобните боклуци? Мидеа са си маркови (евтина марка, верно е) продукти със сериозен завод и сервизна поддръжка. Не са Шарп/Мицубиши и т.н., но и парите им не са такива. Като за евтин климатик Мидеята са си чудесни машини. Много по-добре от Осака, Фейрлайн, Кроун и т.н. "марки". Ако нямаш пари, а искаш нов климатик - купуваш Мидеа. Ако не искаш нов - някой от изхвърлените японски. Гледаш го на външен вид да е запазен, започваш да учиш японски и се кръстиш да не ти думне след 1 година и 2 месеца - тамън му е изтекла гаранцията.
                                +1
                                Fiat Coupe 1.8

Коментар

Working...
                                X