Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мнение за климатиците MIDEA

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Dhansol написа:
    ДА прав си :D Засега везните клонят към DAIKIN по споучлив разбах,че бил или някакво друго предложение ако имате в този ценови диапазон
    Моя опит с над десет климатика показва че това е единствения правилен избор. Всичко останало е твърде голям компромис. По добре повече пари и спокойствие, тиха работа и ниска консумация, отколото шумен, духащ, студен и консумиращ евтинджос. Дайкина е климата с най добро съотношение цена/качество. Това важи и за Фуджитсу и Митсубиши ама те са по скъпи. Пета година ползвам Дайкин петдесятка, нямам какво да кажа освен че забравям че го има.
    Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
    Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
    ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Аз ще се придържам към темата и ще кажа , че ползвам Мидеа от 6г. и досега проблеми с него не съм имал .
      ex : Bravo 1.6 16v 103hp
      now : Marea HLX 2.4 JTD

Коментар

Имай на предвид , че климатици DAIKIN са мерцедесите в тази област.После са Panasonic и другите.
        първият ми автомобил беше ЖИГУЛИ
        Lancia Kappa 2.020v 155 H.P
        Велико Търново/ Горна Оряховица там ми е корена

Коментар

Мерцедесите са Тошиба и всички останали
          Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

Мицубиши ......Господа........Мицубиши хеви индъстрис........... :D

Коментар

На мене лично най много ми харесхат LG но климатика ще го взимам за работно помещение и не ми се дават 2000лв. :D
              FIAT STILO 1.9 JTD 115hp
              FIAT TIPO 1.6 i.e 75hp
              FIAT MAREA 1.6 16V 103hp

Коментар

Мидеи имам 2 броя старички. Може би на 8-9години. Зацепват еднакво бързо с General на 2-3години. Понякога дори по-бързо. Отопляваме се на тях при всякакви температури, лятото се ползват за охлаждане, че сме последен етаж. Не съм имал проблеми. Правена е само профилактика.

Коментар

Ефтинджоса не казваме че няма да работи... но са по шумни и по енергоемки..
                  Powered by Emzo

Коментар

Дайкина е мерцедеса на климатиците,само обаче ако става въпрос за истински японски,тия дето ги правят по Европата са нищо особенно като климатици,само дето плащаш една камара пари за една марка и нищо повече.Не се надявай FTXN50L да ти затопли повече от 27- 30 квадрата.
                    Fiat Marea 1.8 16v HLX
                    Hyundai Terracan 2.9 CRDI

Коментар

sugarboy написа:
                      Мерцедесите са Тошиба и всички останали
                      +1
                      Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Мидеа са с 5 години гаранция. Парите за климатика ги избиваш само от сметките за тока за максимум 2 отоплителни сезона. След това си на аванта. Здрави са и добре работят. Нямат проблем зимата нито с топленето нито с дефроста. Лед не трупат за разлика от панасоник примерно.Дайкин не са най-великите климатици. Само цената им е хубава, а ако си купиш такъв и си недоволен ще ти обяснят , че е така защото си взел най-евтиния модел и какво очакваш.

Коментар

За Дайкин. В офиса ми бяха сложени такива, през далечната вече 2000 година. Тогава и цената им беше умопомрачителна. Смея да твърдя, че тогава Дайкин наистина изглеждаше истински в сравнение с моделите климатици, които масово навлизаха на пазара по това време. Точно тогава закупих за родителите си Осака ( от ония първите с компресорите на Мицубиши ). Е-еее. 9 години след тези покупки Дайкин-ите бяха заменени с Fijitsu General ( много приятно изненадан съм от тях), поради ремонтната неизгодност на първите, докато Осака - та още работи.Или с две думи: В БГ към настоящия момент не бива и не трябва да робуваме на марки, стари имена и слава. Всичко е късмет, а производителя не е различен.По темата: Има Мидея, които си я карат вече десетилетие, има и такива, които си умират бърже. :P Всичко е до късмет и конкретна сглобка.Лично мое мнение е, че инвестиция в хиляди левове за ЛЕПЕНКА на климатик не е изгодна такава. Отделно пък, че за развития свят и платежоспособните нациитова дето с духане хем топли или изстудява отдавна не е алтернатива...Останахме ние. НЪл се сещате пък, кога един японец ще запретне ръкави за да "стухляса" въобще уред, а после и качествен такъв за малко пари ( разбирай уред дори за над 2-3000 лв):P,...Докато пък ние във фолклора си стигнахме до там, че да се радваме на Малоазийски, Индонезийски или Тайландски производител, а да се мръщим там, където пише страна производител - China...
                          A17DTС/S
                          Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

kolev написа:
                            Мидеа са с 5 години гаранция. Парите за климатика ги избиваш само от сметките за тока за максимум 2 отоплителни сезона. След това си на аванта. Здрави са и добре работят. Нямат проблем зимата нито с топленето нито с дефроста. Лед не трупат за разлика от панасоник примерно.Дайкин не са най-великите климатици. Само цената им е хубава, а ако си купиш такъв и си недоволен ще ти обяснят , че е така защото си взел най-евтиния модел и какво очакваш.
                            Колега предполагам не си запознат с климатичната техника след като предлагаш мидея само заради голямата гаранция. Продавам и монтирам климатици 13 години и мога да кажа че мидея от две години не са това което бяха ефтини климатици и добре работещи. И тъй като много фирми спряхме да ги продаваме те решиха да си вдигнат продажбите като залъжат хората със пет годишна гаранция която обаче е със определени условия и масово не се постига. Хубавите икономични и топлещи климатици са Toшиба / General-Fujitsu / Mitsubishi .
                            Обичам си работата.

Коментар

Знам кои са марките при климатиците, но е икономически неизгодно да си купиш климатик за 3000 лв. За толкова пари можеш да си сложиш термопомпа и да климатизираш целия апартамент/къща и да си топлиш водата в бойлера или да си пуснеш газ,на която освен това ще готвиш евтино.А какви са условията по гаранцията. Сигурно ежегодна профилактика като при всички други. А и мидеа не е някаква измислена китайска марка. Все пак играят комбина именно с тошиба/кариер.

Коментар

Аз вкъщи имам една конвенционална Мидея 12-ка с която се сдобих по време на газовата криза дето спретнаха Украйна и Русия, и един FujitsuGeneral DC инвертор отново 12-ка, който е на една година. И двата топлят стаи от по 15 квадрата, на апартамент при който почти всички стени са външни на последен етаж. Мидеята топли стая запад-север, FJ - изток юг. И двата се справят идеално да поддържат 24 градуса посред зима. По-миналата зима в кучия студ Мидеята ни поддържаше доволно топло в стаята, само дето външното тяло започна да шуми повече. Тази зима, която мина нямаше такива проблеми. Каква е разликата в консумираната енергия идея си нямам, не съм ги мерил поотделно, определящия фактор при мен е да ми е топло. Определено FJ е по-тих като работа и на външното и на вътрешното тяло, но разликата в цената е 4-5 пъти по-висока в полза на FJ.
                                Fiat Coupe 1.8

Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.

Коментар

Working...
                                X