Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Домашен гъбарник

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #16
    Колега Банков, защо смяташ така?Оказа се, че лабораторията за мицел край Негован е затворена преди 9 години.Търсим други източници.Ключар,откъде намери компост?

    Коментар


      #17
      maikule написа:
      Колега Банков, защо смяташ така?Оказа се, че лабораторията за мицел край Негован е затворена преди 9 години.Търсим други източници.Ключар,откъде намери компост?
      трябва определена постоянна температура и влажност, и вентилация.
      Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
      (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
      Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

      Коментар


        #18
        Колега виж това може да ти свърши работа. :Как да посадим печурки вкъщи? Това е въпросът , който всеки любител на гъбите си е задавал. Много от нас са правили опити да засяват печурки в домашни условия, но повечето опити са завърши ли с неуспех. Това е така защото макар и най-култивирана гъба печурката се развива при определени услови. Основната грешка на любителите е тяхното нетърпение.За да посадим печурка в домашни условия ни е нужен посадъчен материал. Посадъчния материал в случаят е мицел, който ние сами ще си произведем.Производство на мицел за засаждане на печурки:1) Първи начин: Взимаме 2-3 килограма печурки набрани от нас самите, като се избират само големи добре узрели гъби с кафяв цвят на пластинките под гуглата. Поставя ме гъбите в хартиен пакет и ги оставяме на тъмно, но проветриво място при температура от 12 до 25 градуса.След една до две седмици престой, гъбите се покриват с подобно на паяжина вещество, това е мицел. Този мицел служи за за засяване, като го засяваме заедно с гъбите.2) Вторият начин е малко по-сложен, но за сметка на това количеството получен мицел, е повече. Нужни са един-два килограма добре узрели печурки, които се накисват в 10 литра вода за 24 часа, след което печурките се изваждат от водата и в нея се поставя за 3-4 часа предварително сварено жито, ечемик или овес. След като престоят там минимум 3 часа, отцеждаме водата и поставяме житото на мушама за да изсъхне, като трябва да е с дебелина минимум 15 см. Температурата трябва да е от 12 до 22 градуса. За около 2-3 седмици мицелът обхваща цялото жито, тогава идва моментът, в който трябва да засеем гъбите.Засяване на печурки.Печурката не е капризна гъба, която добре вирее в България. За да засеете печурки, най-подходящи са найлоновите чували с размер 50 на 50см. Чувалите се напълват с компост примесен добре с мицел.Как се прави компост за печурки?Компостът е почвата, в която се засява мицела. Тя трябва да отговаря на две много важни условия:1)Да бъде стерилен. Т.е. да не е заразен със мицел на други гъби и паразити.2)Да бъде хранителен за гъбите.Компостът за печурките трябва да съдържа 50% конски тор,10% процента, 30% градинска тор, 10% остатъци от кафе машина. Сместа се омесва много хубаво до еднородна маса и след това се добавя мицелът и отново се размесва добре. Чувалите се напълват и се оставят при температура 15-27 градуса, при влажност на въздуха 60%. Не забравяйте да поливате веднъж в седмицата! Така подготвен компостът плододава след 2-3 месеца. Когато берете гъбите винаги използвайте ножче! Това ще осигури по -дълго и по-качествено плододаване !
        Fat Croma 1.9 16v multijet
        Ex..FIAT MAREA 1.8.16v HLX

        Коментар


          #19
          Банков, точно мазетата отговарят на трите условия.Петчо, чел съм го това, но не мога да бъркам компост на терасата на апартамента.Затова питам за готов микс.И в продължение на това: някой колега да има път до следния адрес-с. Черногорово, обл. Пазарджик, п.к.4456,ул. ,,56

          Коментар


            #20
            Гъби

            Аз съм ги сложил в мазето почти винаги е едно температура и влага . Компоста ми е от една леля която прави подобни неща но за Германия. иначе има и тук на добра цена .Имам поне 2 килограма мицел ако на някой му трябва .
            КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
            Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
            http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

            Коментар

            Working...
            X