Сменям постоянния си адрес и нещо не намерих изчерпателна информация за това дали е нужно да пререгистрирам колата след това ... По форумите има най-различни мнения, та ако някой е запознат дали съм задължен по закон да го правя - нека сподели
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Нужна ли е пререгистрация на МПС при смяна на адрес?
Collapse
X
-
Чл. 2. (Изм. - ДВ, бр. 93 от 2006 г., изм. - ДВ, бр. 57 от 2007 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 94 от 2009 г., изм. - ДВ, бр. 67 от 2012 г.) Моторните превозни средства и ремаркетата, предназначени за движение по пътищата, отворени за обществено ползване, се представят за регистриране от звената "Пътна полиция" при Столична дирекция на вътрешните работи (СДВР) или областните дирекции на МВР (ОДМВР) по постоянния адрес на собственика - за физическите лица, или по адреса на регистрация - за стопанските субекти.Чл. 14. (Попр. - ДВ, бр. 99 от 2006 г.) (1) Промяна в регистрацията се извършва при изменение на данните за превозното средство и собственика, посочени в свидетелството за регистрация, смяна на регистрационния номер и продължаване срока на валидност при временна регистрация.Според горните цитати от наредбата за регистрация на МПС - НЕ ТРЯБВА.Изброени са случаите, в които се прави пререгистрация:-при изменение данните на МПС (примерно ако я пребоядисаш в друг цвят),-при изменение на собственика (ако продадеш колата)Няма изискване за пререгистрация при промяна на постоянния адрес.
Коментар
-
Immortal написа:Леко двусмислено е написано, дори и мен ме подведе в първия момент.Така ги пишат нашите закони (не само тоя), че да могат да си ги четат както си искат.
Коментар
-
Тоя въпрос и аз го зададох преди време, ето темата http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=103186 , карам вече 2-ра година със СО регистрация, а по местоживеене съм в София, до сега никой не ми е правил проблем, но дали е правилно или не и аз незнам вече, честитки не съм получавал по този казус и ще я карам така, докато не ми направят проблем, все пак данъка ако прехвърля колата с регистрация СА ще ми е поне едно 40-50лв. нагоре , все още мисля да си ги спестявам Незнам сега с новите промени за минаване на технически преглед какво ще правим с тези регистрации в други градове, четох пак тука в този раздел писано от колеги, че вече искат задължително да си платил данъка /моя си го плащам и нямам проблеми с това/, тоест като отида тук в София да мина преглед, но съм с регистрация СО, как точно ще ми направят онлайн справка, при положение че си плащам данъка в друга община, тоест до колкото разбирам май ще трябва да минаваме технически преглед в общината в която си плащаме данъка МПС или може и аз да не съм разбрал пак нещоpunto HGT
Коментар
-
yordanchy написа:veselin10 написа:Не си.Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG
Коментар
-
Книжката ми е софийска от тази пролет. Водя се на отчет само в София. последната кола съм си я купил преди 3 години и тогава бях с великотърновска книжка, но си регистрирах колата в София. Като сменях книжка(поради изтичане на срока) попитах за колата с търновска регистрация и ми беше отговорено ясно и категорично, че не съм длъжен да правя каквото и да е. За това и отговорих в първия си пост така кратко.Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар