Благодаря на всички за съветите, ако се питате как да почистите естествен паркет нелакиран омазан с лепило и латекс от великите майстори мога да споделя, как направих паркета в къщи като нов
Е не ни дръж в напрежение де И аз имам една нелакирана стая още
Като ми остане време ще пусна нова тема с подробно обяснение
Благодаря на всички за съветите, ако се питате как да почистите естествен паркет нелакиран омазан с лепило и латекс от великите майстори мога да споделя, как направих паркета в къщи като нов
Необходими са ти точно три неща1 трупче2 шкурка3 яки китки пп М/у другото казват че става и с виброшлайф ама аз съм традиционалист и не съм пробвал.
Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Нанасяйте топлата вода с мече - много по-лесно е от парцали и пуска повече и равномерно.Минаваш стената, започваш да чегърташ в началото и през 5-10 минути я повтаряш, докато се намокри обилно. После падат лесно и с малко чегъртане.
"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Изтървал съм темата - тапети с латекс, респективно с фасаген се свалят с течност за сваляне на тапети, валяк и шпатула. Настъргваш нейде тапета, колкото да може да проникне предварително направения разтвор (продават ги концентрирани), мажеш с валяка тапета, аз мазах целия, въпреки латекса (няколко ръце, че да ми е гот). След хубаво разкисване - падаха цели парчета. И понеже бяха от качествените тапети - на места падаше само горния слой - ново мазане на вече само хартиения слой и с шпатулата падаше като кисело мляко. Ако обаче разкиснатата хартия остане по шпатулата - става като камък след изсъхване.За 12 часа опраскахме една стая. Малко мамата, но... вече е само с хартиени, тънки тапетки, лесни за бъдещо сваляне
Шпакловка и латекс, тапети вече не искам да виждам
Абе години наред и аз бях така, ама сега се завръщам към тапета по малко - само за по една стена на стая, като акцент. Иначе стои малко или много постно.А за свалянето е нужно едно основно нещо - търпение Колегите са го казали - вода или разтвор за сваляне на тапети, шпатула и свободно време!
Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Необходими са ти точно три неща1 трупче2 шкурка3 яки китки пп М/у другото казват че става и с виброшлайф ама аз съм традиционалист и не съм пробвал.
При мен бяха необходими:1.израелска гъба за премахване на петна2.микрофибърни кърпи3.препарат на медикс за почистване на дърво4.препарат на медикс за полиране на дърво с восък5.яки китки6.здрави колена
И аз махах тапети! Не бяха мазани с латекс отгоре, но бяха лепени преди 20 години с някакво лепило което наистина може да те залепи на тавана. С вода падаше само горен слой на тапета и оставаше нещо като картон, което със шпатула и с вода много трудно падаше! Купихме един препарат за махане на тапети! Разреждаш във вода и пръскаш със пръскачка за цветя или препарати....после със шпатулата падат доста по лесно!
Всичките ми стаи са на латекс - аз пък такова извращение не искам, някой хубав ден, като имам нерви ще изстържа латекса в спалнята до чиста стена, ще се шпаклова повреденото и ще сложа тапети. Това с латекса е като да живееш в презерватив - всичката издишана влага остава по латекса и се стича по стените. Особено осезаемо е зимата. Това - за стая в която се спи и която е идеално "затворена" - PVC дограма и топлоизолация на външните стени - външа и вътрешна. Текущо единственото решение е проветряване 4 пъти на денонощие, че да се намали остатъчната влага. А в отоплителния сезон е още по-голяма драма. Латекс? Не мерси. Само на външни стени.
Всичките ми стаи са на латекс - аз пък такова извращение не искам, някой хубав ден, като имам нерви ще изстържа латекса в спалнята до чиста стена, ще се шпаклова повреденото и ще сложа тапети. Това с латекса е като да живееш в презерватив - всичката издишана влага остава по латекса и се стича по стените. Особено осезаемо е зимата. Това - за стая в която се спи и която е идеално "затворена" - PVC дограма и топлоизолация на външните стени - външа и вътрешна. Текущо единственото решение е проветряване 4 пъти на денонощие, че да се намали остатъчната влага. А в отоплителния сезон е още по-голяма драма. Латекс? Не мерси. Само на външни стени.
Спокойно можеш да залепиш тапета върху латекса. А това за влагата е невярно, освен ако не си боядисал с блажна боя, вместо латекс.
Склонен съм да поспоря. Латекса задържа вода, кой каквото да ми приказва, иначе презервативите (латекс баце) щяха да пропускат. Боята за вътрешно боядисване, която не задържа влага е вододисперсионна, която като се опреш може да остава по теб... Хубавите бои за вътршено боядисване, особено за стаи не са много-много на латексова основа. Вярно, като е комбиниран с панел - драмата е двойна. И не, не съм боядисвал с блажна боя, а с латекс щото ми го препоръчаха за вътрешно боядисване на помещения за постоянно обитаване. В офиса боядисахме и стените и таваните с боя, която е на водна основа и нямаме проблеми с течове по студените стени, а не е като да не сме правили влажна и гореща сауна Особено като се съберат членовете на е-пушкома
Склонен съм да поспоря. Латекса задържа вода, кой каквото да ми приказва, иначе презервативите (латекс баце) щяха да пропускат. Боята за вътрешно боядисване, която не задържа влага е вододисперсионна, която като се опреш може да остава по теб... Хубавите бои за вътршено боядисване, особено за стаи не са много-много на латексова основа. Вярно, като е комбиниран с панел - драмата е двойна. И не, не съм боядисвал с блажна боя, а с латекс щото ми го препоръчаха за вътрешно боядисване на помещения за постоянно обитаване. В офиса боядисахме и стените и таваните с боя, която е на водна основа и нямаме проблеми с течове по студените стени, а не е като да не сме правили влажна и гореща сауна Особено като се съберат членовете на е-пушкома
Аз не се сещам за латекс, който не е на водна основа и да не се разрежда при нужда с вода, но явно и такива има. Изобщо не мога да си представя да ми се овлажни латекса от дъха и съм крайно изненадан, че при теб се получава, а живея от бая години само в такива жилища.
Коментар