Слав написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Сваляне на тапети
Collapse
X
-
Слав написа:vili151279 написа:Благодаря на всички за съветите, ако се питате как да почистите естествен паркет нелакиран омазан с лепило и латекс от великите майстори мога да споделя, как направих паркета в къщи като новКара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Нанасяйте топлата вода с мече - много по-лесно е от парцали и пуска повече и равномерно.Минаваш стената, започваш да чегърташ в началото и през 5-10 минути я повтаряш, докато се намокри обилно. После падат лесно и с малко чегъртане."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
Изтървал съм темата - тапети с латекс, респективно с фасаген се свалят с течност за сваляне на тапети, валяк и шпатула. Настъргваш нейде тапета, колкото да може да проникне предварително направения разтвор (продават ги концентрирани), мажеш с валяка тапета, аз мазах целия, въпреки латекса (няколко ръце, че да ми е гот). След хубаво разкисване - падаха цели парчета. И понеже бяха от качествените тапети - на места падаше само горния слой - ново мазане на вече само хартиения слой и с шпатулата падаше като кисело мляко. Ако обаче разкиснатата хартия остане по шпатулата - става като камък след изсъхване.За 12 часа опраскахме една стая. Малко мамата, но... вече е само с хартиени, тънки тапетки, лесни за бъдещо свалянеSteliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
M5kov написа:Шпакловка и латекс, тапети вече не искам да виждамAlfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
S_BANKOV написа:Слав написа:vili151279 написа:Благодаря на всички за съветите, ако се питате как да почистите естествен паркет нелакиран омазан с лепило и латекс от великите майстори мога да споделя, как направих паркета в къщи като нов
Коментар
-
И аз махах тапети! Не бяха мазани с латекс отгоре, но бяха лепени преди 20 години с някакво лепило което наистина може да те залепи на тавана. С вода падаше само горен слой на тапета и оставаше нещо като картон, което със шпатула и с вода много трудно падаше! Купихме един препарат за махане на тапети! Разреждаш във вода и пръскаш със пръскачка за цветя или препарати....после със шпатулата падат доста по лесно!Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP
Коментар
-
M5kov написа:Шпакловка и латекс, тапети вече не искам да виждамSteliyan's Life!
Коментар
-
jenshen73 написа:M5kov написа:Шпакловка и латекс, тапети вече не искам да виждам
Коментар
-
Склонен съм да поспоря. Латекса задържа вода, кой каквото да ми приказва, иначе презервативите (латекс баце) щяха да пропускат. Боята за вътрешно боядисване, която не задържа влага е вододисперсионна, която като се опреш може да остава по теб... Хубавите бои за вътршено боядисване, особено за стаи не са много-много на латексова основа. Вярно, като е комбиниран с панел - драмата е двойна. И не, не съм боядисвал с блажна боя, а с латекс щото ми го препоръчаха за вътрешно боядисване на помещения за постоянно обитаване. В офиса боядисахме и стените и таваните с боя, която е на водна основа и нямаме проблеми с течове по студените стени, а не е като да не сме правили влажна и гореща сауна Особено като се съберат членовете на е-пушкомаSteliyan's Life!
Коментар
-
jenshen73 написа:Склонен съм да поспоря. Латекса задържа вода, кой каквото да ми приказва, иначе презервативите (латекс баце) щяха да пропускат. Боята за вътрешно боядисване, която не задържа влага е вододисперсионна, която като се опреш може да остава по теб... Хубавите бои за вътршено боядисване, особено за стаи не са много-много на латексова основа. Вярно, като е комбиниран с панел - драмата е двойна. И не, не съм боядисвал с блажна боя, а с латекс щото ми го препоръчаха за вътрешно боядисване на помещения за постоянно обитаване. В офиса боядисахме и стените и таваните с боя, която е на водна основа и нямаме проблеми с течове по студените стени, а не е като да не сме правили влажна и гореща сауна Особено като се съберат членовете на е-пушкома
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар