Мда няма да има санкции, но факта, че трябва да си промениш талона си остава. Това се опитвам и аз да разбера защо след като съм минал преглед и се е установило че колата е с газ трява да правя промени по талона. Нали прегледа също е направен от оторизирани сервизи, следи се от камери и какви ли не още защити от злоупотреби.
Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
----------------------------
"Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн
В 18:00 по в новините на БНТ1 щяло да има подробни разяснения...иначе аз това официално изявление разбирам, че кола минала преглед не подлежи на санкциявъпросът е дали ще пускат да се мине преглед с пропан-бутан/метан ако в големия талон това не е отбелязано
Айде сега всички, които написаха или си помислиха "АМАН ОТ ТАЯ ДЪРЖАВА" да застанат пред огледалото и да кажат на глас "Аз съм част от народа, АЗ СЪМ ДЪРЖАВАТА, защото какъвто народа - такава и държавата"!
Ще тръгне темата на зле, но никой от нас не е държавата - ние сме обществото.....
Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
В крайна сметка от 40к човека във форума има ли някой минал през КАТ за такава процедура ,да даде информация от първа ръка.Че наща така се е шашнала,че сигурно другата седмица ша ходим да се разделяме доброволно с тея 20-30 лв (зависи и колко ще е превода до банката )Аман от тъпотии,вече не знам кво да прайм.Иначе додох глас в пустиня и аз по въпроса.
Fiat BRAVA 1.6/16v103Hp EL(LPG Lovato)- XII.1997 182А4.000-Аудио система
Мразя чалгата повече и от политиците. Поправено.Комунизмът ще отстоява своите основи по един или друг начин.Оправия-няма!
Падна на 100 лв узаконяванетодори май 50 лв само за газовата демек за едно лисче да се представи в КАТhttp://banks.dir.bg/2013/11/25/news15601792.html Аз като си имам паспорт към газовата когато е монтирана и от фирма занимаваща се само с това пак ли трябва да давам пари не мога да разбера
Падна на 100 лв узаконяванетодори май 50 лв само за газовата демек за едно лисче да се представи в КАТhttp://banks.dir.bg/2013/11/25/news15601792.html Аз като си имам паспорт към газовата когато е монтирана и от фирма занимаваща се само с това пак ли трябва да давам пари не мога да разбера
Доколкото разбирам ще трябва, защото ти трябва документ от технотест, за да можеш да смениш талона.И да направим една математика:говори се за над милион автомобила с уредбизначи 1 000 000 х 100 лв = 100 000 000 лв и то ако всички минат в следващите 3 месеца.А това е невъзможно и следователно ще има глобени с минимум 2000 лв.Ай сиктир вече.
Закон за нормативните актовеЧл. 14. (1) Обратна сила на нормативен акт може да се даде само по изключение, и то с изрична разпоредба.(2) Обратна сила на нормативен акт, издаден въз основа на друг нормативен акт, може да се даде само ако такава сила има актът, въз основа на който той е издаден.(3) Не може да се дава обратна сила на разпоредби, които предвиждат санкции, освен ако те са по-леки от отменените.т.е. С думи прости - тази наредба нажи само за новопоставени газови уредби.Поставена ли ти е уредбата преди да е взлязла в сила - да го духат.Аман от журналисти и техните истерии.Аман и от путьовци на държаван служба, дето толкова време не излизат да дадат категорична позиция.
VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Не знам дали ще ви свърши работа, но ще ви кажа, при мен как станаха нещата. Преди 2 седмици регистрирах Мареата, която е нов внос от италия, при прегледа видяха, че колата има метанова уредба(така или иначе, аз щях да кажа де) и ме попитаха, дали имам преглед или някакви документи. Аз отвърнах, че нямам никакви стикери и прегледи, единствено италианският талон, в който било отбелязано, че колата е на алтернативно гориво. Въз основа на това нещо, ми отбелязаха в големия талон, че е на природен газ.
Fiat Punto`04 1.2 60hp.
Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.
През 2008 г. закупих автомобила си от магазин, поръчката ми беше с АГУ, но то не е фабрично а е поставено от оторизирана фирма на Ауто Италия. При регистрацията в КАТ в големия талон е отбелязано бензин/природен газ. През 2009 г. регистрирах джип който беше с АГУ, в талона му също пише бензин/природен газ. Явно и в тия години е имало нормативни изисквания. Сегашното положение е благодарение на европейски директиви но просто не са им давали гласност. За момента за да смениш големия талон, отиваш в КАТ, попълваш заявление, представяш паспорта на АГУ и прегледа, минаваш на канал за да сверят номерата на рама и двигател, разделяш се с около 25 лева с банковите такси и си с нов талон и един загубен ден.
Коментар