Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Смяна на големия талон при монтиране на газова уредба

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

http://www.dnes.bg/stranata/2013/11/...v.207188Тук се казва, че до 1 март доброволно могат да се впишат измененията в конструкцията на автомобила под формата на смяна на регистрацията срещу около 20 лв, а след 1 март ставало 300-400 лв.
    Промяната ще засегне 800 000 шофьори, които ще трябва да платят около 300-400 лева, за да получат протокол, според който колата им е проверена. С него трябва да отидат в КАТ, за да бъде вписано в големия талон, че колата може да се движи и на газ или метан. Едва тогава уредбите ще бъдат узаконени и собствениците няма да подлежат на санкция.
    Единственият шанс шофьорите да спестят тези пари е до1 март да отидат в КАТ и да впишат в големия талон алтернативното гориво, с което колата може да се движи. Това се води смяна на регистрацията и струва само 20 лева
    Войната по пътищата не спира! Карай умно, стигни жив!

FIAT Bravo_SX 1.6 16v 103 hp '97 + АГУ LOVATO

Коментар

Humppa написа:
      Правите съзнателна промяна в конструкцията на автомобила, и се жалвате, че КАТ искат от вас да си промените големия талон?!
      Колега, тълкуванието което правят на закона бурсуците скапани е някак си грешна......логично погледнато когато променяш конструкцията на нещо си, следва да се приеме че ти променяш нещо по настоящата му конструкция и цялост. Никой не реже носеща колона на колата и да я заваря на друго място.......тва все едно да си сложиш алуминиева дограма у вас, и да дойде строителен надзор и да рече че променяш конструкцията на сградата.......или пък да имаш парно и да си сложиш и климатик.....преминаваш на алтернативно отопление и имаш нужда от разрешително......Прибавянето на газово в никакъв случай не изменя конструкцията на колата в прекия смисъл на думата......изменя я също толкова колкото и ако си туриш бас каса, стъпало и яки жици към тях.......Принципно много ми е и чудно защо тва трябва да се пише в големия талон - големия талон не го искат при проверка на пътя все пак.......ся масово народа ще си вкара накрайниците за зареждане вътре в колата и няма как визуално да се види при проверка има ли колата газ или не....Лично аз пръста си няма да мръдна за подобни простотии......
      Alfa 156 2.0 TS
      Alfa 156 20VTurbo
      Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
      Locost TF1 3.0V6

Коментар

Искат го за да приберат сега едни пари и след това като минаваш ГТП отново да ти прибират защото пише, че имаш газ....Преди време отнеха лицензите на всички които заверяваха... газови уредби. Накараха хората отново да дават пари за нови лицензи... около 6-7хил. лева и след два месеца обявиха, че заверки, прегледи... на газови ще се правят на пунктовете за ГТП.ГТП на едно МПС в момента се отбелязва с лепенка на стъклото едно малко и един голям талон, едно нещо от трите ако се изгуби си длъжен отново да минеш ГТП. Със спукано стъкло могат да те пуснат при ГТП, но ако не ти работи клаксона не могат Когато ти е спукано стъклото и чичко полицай ще те глоби, но ако не ти работи клаксона няма да можеш да свириш на воля и той няма как да те глоби Всичко е измислено да ни цакат. Затова трябва да се опънем всички, но както винаги ще си седим на топло и ще мърморим, че ни цакат, по напред го написаха същото.П.С при мен уредбата не се вижда, бутилката е на мястото на резервната гума, изпарителя ако трябва ще го затворя с някаква кутия, зареждачката също не се вижда и ще ме хванат за шнура да ходя по КАТ.

Коментар

И баси полицая на пътя ако те накара,отвори предния капак да видя дал има газ,и багажника или да заляга под колата,както е моя случай бутилката е под багажника,не е фият колата,ще избият рибата вече куките,мисля да не я регистрирам па ко стане.
          пунто 1,7тд

Коментар

Общо взето никой на пътя не може да ви глоби за това, че не сте изпълнили въпросната наредба. Но при евентуална продажба на автомобила или каквото и да било друго свързано с ходене до КАТ ще ви докарат от 2-7 хиляди лева глоба...Аз също съм с LPG и още се чудя дали да подменям големия талон. А че е източване на пари от гражданите няма съмнение. А до колкото разбрах от това, което прочетох след 1 март 2014 след като си сложиш газова уредба ще трябва да минеш и въпросния единичен "преглед", който ще струва около 300 лева. Това всичко е с цел да се откажат хората от газта и да наливат бензин и дизел за по 3 лева литъра...Пълна бумащина, аз съм съгласен за протест с колите в центъра на София! Можем да се съберем от различните форуми за коли страшно много хора и съм готов да помагам в ициативата, ако има и други като мен нека да обсъдим въпроса!
            Fiat Brava 1.6 16v 103 к.с. 2001г.

Коментар

за такъв протест и аз бих се дигнал ако ще и на работа да съм!!!
              Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
              182A4.000 IAW49F
              LPG - Lovato EasyFast
              ----------------------------
              "Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн

Коментар

Нямам газова, но ще участвам.
                The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Medalow написа:
                  Но при евентуална продажба на автомобила или каквото и да било друго свързано с ходене до КАТ ще ви докарат от 2-7 хиляди лева глоба..
                  Една газова мое да се слага цял ден, но рейка, изпарител и бутилка се махат за 25 минути и 18 секунди......да имаш прекарана медна тръбица отзад до предницата на капака не е нарушение......
                  Alfa 156 2.0 TS
                  Alfa 156 20VTurbo
                  Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                  Locost TF1 3.0V6

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
                    Една газова мое да се слага цял ден, но рейка, изпарител и бутилка се махат за 25 минути и 18 секунди......да имаш прекарана медна тръбица отзад до предницата на капака не е нарушение......
                    Прав си! Аз не твърдя, че не може да се заобиколи закона, всеки закон може да се заобиколи...Но по-добре да направим нещо по въпроса, за да избегнем безкрайното прокарване на закони, целящи да взимат от бедните и да дават на богатите. Виждам че има заинтересовани колеги, крайно време е наистина нещо в системата да се промени!
                    Fiat Brava 1.6 16v 103 к.с. 2001г.

Коментар

След няколко месеца може да решат, както каза някой по-горе, че и слагането на усилвател е преработване и трябва да минем през "специални" електротехници които да "узаконят" прокарването на допълнителни кабели!!!Гаврят се с хората просто, и поне на мен не ми минава номера "ама то по целия свят е така (или "в цяла Европа")". Да нимават с този номер когато всчко ни е като на останалия свят .. или поне заплатите!!!
                      Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
                      182A4.000 IAW49F
                      LPG - Lovato EasyFast
                      ----------------------------
                      "Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн

Коментар

spark написа:
                        Нищо няма да сменям, колата е влязла с метанова уредба от Италия. Първия и собственик беше от Пловдив, аз я регистрирах едва преди 4-5 години, даже ми искаха паспорта на уредбата като минавах каналите в КАТ, гледаха дати номера на бутилки и т.н.. В големия ми талон нищо не е отразено, пише си БЕНЗИН/GASOLINE.
                        и на мен така ми пише ? и това значи ли че е напълно редовна кола след март ?
                        FIAT TEMPRA 1.6 75HP

Коментар

Gasoline - бензин.Това означава Gasoline и не значи пропан бутан.
                          ----------------------------------------------------------------------------
                          Fiat Bravo 1.6 97г.(90к.с.), LPG Lovato
                          ex.Fiat Punto 1.1 96г.(55к.с.),LPG Lovato
                          ex. Fiat Tipo ATG 91г. 1.6(83 к.с.) бензин + газ

Коментар

Загледах се в документите на колата,в талона на прегледа е отразено че има газова,колата я купих преди 3 месеца и я видяха че има газ но се загледах в големия талон не е отразено.
                            пунто 1,7тд

Коментар

pyntoto написа:
                              И баси полицая на пътя ако те накара,отвори предния капак да видя дал има газ,и багажника или да заляга под колата,както е моя случай бутилката е под багажника,не е фият колата,ще избият рибата вече куките,мисля да не я регистрирам па ко стане.
                              Никой няма право да ти отваря багажника, капаци.... освен ако нямат някаква акция и не търсят нещо. Така като ме спре и нищо няма да му отворя, даже първо ще го попитам за какво ме спира. Може да ми поиска аптечка, триъгълник и останалите неща ама те ми стоят под краката и му ги показвам веднага Иначе талона няма да сменям на газовите МПС-та. Маскирам всичко и си карам така.То не бяха лепенки за газ то какво ли не беше, аман от крадливи цървули.

Коментар

газова

Това е да се преберат едни пари около 25милиона ако колите дса 1милион и е регистрираш до 1 март Иначе после за регистрация и преглед 300/400лв И катво като ги регистрират ако стане инцидент да не помогне това Те и инцидентие не стават от гръмнала газова а от електоиката по самата кола В Англия това се прави от фирмата където слага газовата и тя прави регистрацията пред застрахователите и асоцияция на газовите фирми по интернет като всеки може да си провери дали е регистриран или не Всяко поставяне на нещо си в колата ли е изменение на конструкцията поставяне на касетофон различен от оригиналния не ели изменение Ако си смениш крушките с по хубави пак е изменение
                                КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                                Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                                http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Working...
                                X