Не просто като ходиш на ГТП казваш че ти на газ не караш и си минаваш само на бензин.Никой няма да седне да те следи караш ли на газ и за кво е тая бутилка в багажника ти,същото важи и за пред Катаджиите. Кой може да ми забрани да си возя празна бутилка за газ в багажника.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Смяна на големия талон при монтиране на газова уредба
Collapse
X
-
Бе,те са го измислили гадовете,щото пак става въпрос за едни големи пари.Я си помислете само колко таксита има газифицирани-сън не спят тия кожодери.Как толкова години монтирането на АГУ не беше"конструктивно изменение"и сега изведнъж-хоп,някой ще се нагушка.PUNTО 1.7 ТД ELX/умря,горкото/
Проблема не е от бобината,а от магарето в кабината!
Коментар
-
Нищо няма да сменям, колата е влязла с метанова уредба от Италия. Първия и собственик беше от Пловдив, аз я регистрирах едва преди 4-5 години, даже ми искаха паспорта на уредбата като минавах каналите в КАТ, гледаха дати номера на бутилки и т.н.. В големия ми талон нищо не е отразено, пише си БЕНЗИН/GASOLINE.Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
asak_koz написа:Не просто като ходиш на ГТП казваш че ти на газ не караш и си минаваш само на бензин.Никой няма да седне да те следи караш ли на газ и за кво е тая бутилка в багажника ти,същото важи и за пред Катаджиите. Кой може да ми забрани да си возя празна бутилка за газ в багажника.
Коментар
-
Преглед на газовата ако има паспорт се минава при минаване на ГТП на колата, и то се изписва на големия талон за ГТП,който после си носиш в колата.А за това което казах за карането на газ и бензин при ГТП. Защо като си регистрирах колата при положение,че в документите пишеше че колата се кара и на газ и на бензин,никой не записа в големия талон,че има газ?Аз съм виждал над 50 големи талона на коли на който си пише,че е на газ и бензин, а колите всъщност не им работи газовата,кво правим в такъв случай пак нов талон ли?Това са пълни глупости за изцеждане на народа, но все пак ще има доста хора които ще отидат и ще си сменят талоните, за да им седят после у тях и кво, кой ще разбере на какво карам и за какво ми е тази бутилка в багажника.
Коментар
-
И какво ще направим по този случай,да ви питам аз? И ще ви отговоря : НИЩО!!! Нищо съществено,освен да си чешем езиците в интернет! 2/3 от нас ще си кажат,хахаха,браво,на мен кво му пука,аз на газ не карам,да му мисли Вуте. Останалите с газово ще цъкат с език,ще плюят държавата вкъщи на масата,ще реват по форумите и в кръчмата и накрая като говеда ще идат да си платят поредния налог! Ако сме нормални хора,с нормално мислене,в нормална правова държава всички ще се вдигнем ЗАЕДНО и ще принудим ония изроди да ни чуят!!! Докато се държим като овце ,като овце ще ни третират! Това е! Айде честито на печелившите .П.П. Сега разбирате ли,че когато мечката играе в чуждата къща не бива да се радвате злорадо,защото ви дели само една ограда и тя скоро ще я прескочи? И обяснявам: Когато вдигаха ден след ден цените на нафтата,тия с газовите(поне тия които познавам) философски ми казваха- "като имаш брада,трябва да си купиш и гребенче" ... Е сега аз трябва ли също толкова философски да злорадствам? Е няма да го направя,защото знам,че само обединението може да помогне в случая. Но никой,дори потърпевшите няма да си мръдне задницата от дивана и да иде на една евентуална масова проява тип- "Да задръстим центъра с автомобили" каквито инициативи ,разни борещи се с вятърни мелници като мен, се опитват да подхванат.ex.Мареа ТД100
Коментар
-
Тамън мислех да пускам тема че мен ме стряснаха днеска. Рових и се оказа вярно да им го натаковам на малоумниците от ГЕРБ. После нека ми обяснява някой колко било хубаво докато били те на власт. Така че май ще трябва да се хванем дружно за ръчичка да плеснем с ръце и вкупом към КАТ за да налеем още едни милиончета в хазната. Пед***си мръсни.... сори но го пиша в момент на афект. Писнало ми е и на мен да ни правят на маймуни.Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
----------------------------
"Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн
Коментар
-
За сега няма такова нещо.Преди 3 дни минавахме преглед с на баща ми колата и и мериха газовата уредба за течове само.И плати още около 10-тина лева отгоре за прегледа.Това беше.Уредбата дори няма паспорт.Ако има такъв закон не е ли редно да го накарат да отиде да си смени талона в КАТ?Просто в картона за минат преглед се отбелязва,че автомобила е с газова уредба.FIAT BRAVO 1.6
FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW
Коментар
-
Humppa
Що винаги мислите как да преееееее*е системата?Правите съзнателна промяна в конструкцията на автомобила, и се жалвате, че КАТ искат от вас да си промените големия талон?!За мен тазми мярка даже е закъсняла!Същото се отнася и за промяната на предните светлини, т.е. поставянето най-вече на китайски ксенонни боклуци, китайски DLR и спойлери, приличащи на дъска за гладене, на задния капак...Да не говорим за светещите пръскалки за предното стъкло.... .......... и карането на втомобил през зимата с ЛЕТНИ гуми..... пъл и т.нар спортни гърнета.............. Но каквото и да си говорим, селянията и комплексарщината не можеш да я бориш...
Коментар
-
Съгласен съм че трябва да има контрол, но винаги ли всичко трябва да става с пари от хората за щяло и нещало. При монтажа на всяка газова уредба се издава книжка в която пише датата на монтаж и фирмата която я е монтиарла респективно кой носи отговорноста за монтажа. Същото се проверява и при преминатия годишен преглед който е задължителен. Защо изведнъж трабва да се дават едни грешни пари за да ти пише същото и на талона при положение че го пише на един куп други документи които са автентични и важат пред органите. сега изведнъж някой решава че трябва и на още един куп места да го пише. Даже и каско като си правих ме питаха и съм им казал че и на газ и на бензин е колата. Но там пари не искат.А колкото до този преглед който трябва дасе минава след монтажа е пълна глупост. Аз мога да си промена уредбата в секундата в която мина този преглед с какво те ще ме задължат да не я пипам, ще ми я пломбират ли какво ли, или пък всеки орган който ме спира ще ми гледа цялата инсталация за интервенции различни от тези във въпросния сервиз. Който естествено и той ще се нагуши с едни големи суми защото само няколко ще са оторизираните такива.Абе общо взето мизерия пълна.Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
----------------------------
"Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн
Коментар
-
popara801 написа:За сега няма такова нещо.Преди 3 дни минавахме преглед с на баща ми колата и и мериха газовата уредба за течове само.И плати още около 10-тина лева отгоре за прегледа.Това беше.Уредбата дори няма паспорт.Ако има такъв закон не е ли редно да го накарат да отиде да си смени талона в КАТ?Просто в картона за минат преглед се отбелязва,че автомобила е с газова уредба.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар