Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Смяна на големия талон при монтиране на газова уредба

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Смяна на големия талон при монтиране на газова уредба

Колеги, майка ми се натъкна на това, което нито аз, нито тя сме чули, въпреки че следим новините постоянно.Тука повечето (да не кажа почти всички), карат бензиновите автомобили с газ или метан. Знаехте ли за това?
    Fiat Punto MK2 Sporting
    Fiat Punto MK2 HGT

кола

Е ся кво да не вземат да го пишат като изискване и да събират пак едни пари.
    КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
    Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
    http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Re: кола

kluchar написа:
      Е ся кво да не вземат да го пишат като изискване и да събират пак едни пари.
      Ами в новината пише, че това е влязло в сила от март 2013 и че в рамките на 14 дни от слагането на уредба трябва да се смени големия талон иначе глобата е между 2 и 7 хиляди лева
      Fiat Punto MK2 Sporting
      Fiat Punto MK2 HGT

Коментар

То и в заведенията е забранено да се пуши,ама ....
        FIAT FORUM BULGARIA
        Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

И,ко прайм ся?Ами като реша да махна АГУ-то?Пак ще дерем кожи за щяло и нещяло-аман!Аз никога вече няма да сложа газ,откак се запали Пунтото,но като си помисля колко коли са газифицирани-бедна ми е фантазията какви пари ще съдерат от хорицата/ако е вярно,разбира се/.
          PUNTО 1.7 ТД ELX/умря,горкото/
          Проблема не е от бобината,а от магарето в кабината!

Коментар

Ама Вие наистина ли не сте в час?Те началниците на КАТ дори вече се оплакват, че бавно тече смяната: http://dariknews.bg/view_article.php...=1168452Пак са направили храниилка за да може КАТ да вземат ДеМеСе-та. 1 000 000 автомобили с газови уредби - ето ти 25 000 000 лв за бюджета. С номерата ни направиха на маймуни - сега с газовите уредби - ми така е маймуни сме си.Наредба Н-3/18.02.2013г. ДВ, бр.21/01.03.2013г.
            VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
            VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
            VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
            VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
            Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Аз разбрах,че след Нова година тази ’услуга’ със смяната на талона заради газта ще стане около 300лв. тованещо се вписва само в големия талон,а той седи в къщи,така че не знам как ще стават глобите от катаджиите.Обаче може да не те пуснат на ГТП ако не е вписана АГУ в големия талон и тогава имаме проблем.Аз още се чудя какво да правя...
              FIAT Bravo GT 1.6 16V 1999 - Pandora's Box
              Единствено в България "селянин" е обидна дума.

Коментар

Сега четох наредбата и честно казано не видях къде пише, че при промяна на конструкцията на МПС тип "дооборудване на ППС с уредби, които позволяват работата на двигателя с втечнен нефтен газ (LPG) или сгъстен природен газ (CNG)", трябва да се смени и талона за регистрация на ППС-то. Някой с по-остър поглед да помага.
                Stop giving directions, just say "Follow me."
                Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
                Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

При мен, на големия талон си пише бензин/природен газ . За това и като минавам на преглед ми казват големия отрязък от прегледа да си го нося в колата, защото там го пише същото и това е достатъчен документ, че съм минал изрядно прегледа. Метановата не е заводска, но така е влязла колата в България.
                  Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
                  Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
                  Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

Чакай сега, нали не бъркаме "голям талон на колата" и "голям талон от ГТП"? На моя "голям талон от ГТП" също пише, че имам газ и трябва да си го нося в колата. И си го нося...
                    Stop giving directions, just say "Follow me."
                    Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
                    Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

sok1 написа:
                      Чакай сега, нали не бъркаме "голям талон на колата" и "голям талон от ГТП"? На моя "голям талон от ГТП" също пише, че имам газ и трябва да си го нося в колата. И си го нося...
                      Да, това не трябва да се бърка.Освен това на големия талон от прегледа трябвало в голямото поле долу да пише, че си и на газ и на бензин, а не горе в дясно - иначе КАТ не го признавали.Това по обяснения на служители от пункта за ГТП.
                      VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                      VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                      VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                      VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                      Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

На първият ми автомобил като беше на газ в талона не бе отразено и нямах проблеми.
                        първият ми автомобил беше ЖИГУЛИ
                        Lancia Kappa 2.020v 155 H.P
                        Велико Търново/ Горна Оряховица там ми е корена

Коментар

Говорих за големия на автомобила.Там си пише.
                          Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
                          Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
                          Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

Честито на печелившитеИ сега като падне снега и като се извият едни опашки. Навремето се чакаше за банани ...
                            Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Еййй еб@х ги в гъз@, нарочно преди ГТП ще си махам бутилката и изпарителя...

Коментар

Working...
                              X