Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как е правилно да се произнесе и напише модел на Рено

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Как е правилно да се произнесе и напише модел на Рено

Питането е за български език и става въпрос за Reno Espace. Навсякъде където съм чел, слушал... се ползва Еспейс, дори и в талона като модел е записано Еспейс.Понеже един колега снощи ми направи забележка, че не съм го казвал правилно и затова пускам тази анкета.

Еспас - това е френски език и А се чете А, а не ЕЙ както в английски.

Коментар

Airfan написа:
      Еспас - това е френски език и А се чете А, а не ЕЙ както в английски.
      1+ според моите скромни познания по френски от 6 години общообазователен курс...
      Fiat Punto 1.1-Синята птица
      Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
      Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Еспас. Най-лесната проверка - Google Преводач. Изговаря го много правилно и точно.
        Fiat Bravo 1.9 TD100

Коментар

А защо не си включил и Еспаче, както е на италиански и румънски?Естествено, че правилното е Еспас. Колата е френска и името е френско.Няма никаква логика в България френско име да се произнася по английски тертип.Ако някой французин се казва Франсоа, няма да му казваме Френсис, или ако е Жан, няма да му казваме Джийн, нали?

Коментар

Е хубаво де, тогава защо дори и в талона пише Еспейс а не пише Еспас.А аз в Гугъл преводач го чувам Еспаса.Специално към Имортал понеже е много отворен. Я ми кажи как си произнасяш името на твоя автомобил който е в подписа и тогава ми прави забележки защо не съм го дал на джуревски.

Коментар

Какво значение има как са го кръстили на български? Пък какво изобщо ти пука кой какви забележки ти прави - твоят колега да не би да е идеален и да говори книжовен език, без да изяжда букви, да слага грешно ударения и т.н.Еспейс е - без значение как се чете на френски, така се е наложило, значи е Еспейс.
              Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Името на френски автомобил се произнася само шепнешком, макар че Еспас е от успешните.
                Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

chaveto написа:
                  Е хубаво де, тогава защо дори и в талона пише Еспейс а не пише Еспас.А аз в Гугъл преводач го чувам Еспаса.Специално към Имортал понеже е много отворен. Я ми кажи как си произнасяш името на твоя автомобил който е в подписа и тогава ми прави забележки защо не съм го дал на джуревски.
                  Напоследък съм не само много отворен, но и много раздразнителен.Кой неграмотник ти го е писал в талона аз не знам.Моята кола се казва Ланча, така се произнася на италиански, така пише и в талона ми.Не ѝ казвам Ланчия, Лансиа (както е на английски), или нещо друго.А и на Реното (Renault) не казваме Ринолт, както би било произношението на английски, а Рено (даже съвсем правилното е Рьоно).

Коментар

Ренаулт, Пеугеот... якооо

Коментар

Както са казали колегите, като ще побългаряваш/поангличанваш модела, направи го и марката. Ринолт Еспейс. А как казваш - Волксуаген или Волксваген?
                      The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

4-те човека, които до момента са гласували с "Еспейс" със сигурност не знаят и капка френски. И все пак - ако резултатите от анкетата бяха 95% еспейс и 5% еспас -това не променя факта, че моделът е еспас и това е правилно. Гласувах с Еспас, то е ясно. Ако в Рено форума я видят тая анкета би трябвало да ни се подиграват, но се оказа, че дори там го наричат грешно./ Не казваш ли Фолксваген?Пусни в Рено-форума анкета дали моделът Фиат се казва Барчета или Баркета.

Коментар

Всички му викат Еспейс ама ......
                          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Ако имаше български форум на Lamborghini (то може и да има, не съм търсил ), щях да им пусна анкета: "Ламборгини или Ламборджини" :D
                            Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
                            ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

Working...
                            X