Питането е за български език и става въпрос за Reno Espace. Навсякъде където съм чел, слушал... се ползва Еспейс, дори и в талона като модел е записано Еспейс.Понеже един колега снощи ми направи забележка, че не съм го казвал правилно и затова пускам тази анкета.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как е правилно да се произнесе и напише модел на Рено
Collapse
X
-
А защо не си включил и Еспаче, както е на италиански и румънски?Естествено, че правилното е Еспас. Колата е френска и името е френско.Няма никаква логика в България френско име да се произнася по английски тертип.Ако някой французин се казва Франсоа, няма да му казваме Френсис, или ако е Жан, няма да му казваме Джийн, нали?
Коментар
-
Какво значение има как са го кръстили на български? Пък какво изобщо ти пука кой какви забележки ти прави - твоят колега да не би да е идеален и да говори книжовен език, без да изяжда букви, да слага грешно ударения и т.н.Еспейс е - без значение как се чете на френски, така се е наложило, значи е Еспейс.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
chaveto написа:Е хубаво де, тогава защо дори и в талона пише Еспейс а не пише Еспас.А аз в Гугъл преводач го чувам Еспаса.Специално към Имортал понеже е много отворен. Я ми кажи как си произнасяш името на твоя автомобил който е в подписа и тогава ми прави забележки защо не съм го дал на джуревски.
Коментар
-
4-те човека, които до момента са гласували с "Еспейс" със сигурност не знаят и капка френски. И все пак - ако резултатите от анкетата бяха 95% еспейс и 5% еспас -това не променя факта, че моделът е еспас и това е правилно. Гласувах с Еспас, то е ясно. Ако в Рено форума я видят тая анкета би трябвало да ни се подиграват, но се оказа, че дори там го наричат грешно./ Не казваш ли Фолксваген?Пусни в Рено-форума анкета дали моделът Фиат се казва Барчета или Баркета.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар