Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Сложихте ли зимните гуми?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

tyson написа:
    A защо не сложи на 16-ки зимни? Сигурно нямаш още втори комплект...Чакам си снега аз. В Русе заваля нещо като сугращица.
    Защото не може да се сложи 16-ка на неговия автомобил.Същия проблем имам и аз. Иначе ако можеше да слеза на по-ниски джанти, то моментално слагах едни 15-ки със 195/65/15 и пей сърце. А няма да давам хиляди левове за зимни гуми.Е, направих го веднъж и сигурно това ще са единствените зимни гуми на тази кола докато е в мен, предвид карането ми и километража, който навъртам с тях.
    A20DTH ЖТД ама не баш
    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

И да напишете отзиви за гумите
      Fiat TIPO 1.4 i.e. с газова уредба (BRC)

ZFA16000002608488

ПРОТЕСТИРАЙТЕ!!!

Коментар

Днеска и аз обух зимните джапанки .. вкарах се в *бахти приключението така са ми натегнали болтовете на гумите ,че се счупи ключа и лошото беше ,че бях сложил една предна лява и една задна лява гума . Та ходих при гумаджия и ми ги отви и сложихме другите гуми... та за 8 болта ми взеха 6 лв направо ми се скъса сърцето. ....... :ХХ
        Fiat Marea 2001 1.9 110+ powered by Emzo.
        Ex.Bravo 1997 1.8 GT

Коментар

Аз като ги сменях, също прецаках кръстачката ... обаче си ги бях завивал лично, та не псувах много гръмко ...
          I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!

Коментар

BO написа:
            tyson написа:
            A защо не сложи на 16-ки зимни? Сигурно нямаш още втори комплект...Чакам си снега аз. В Русе заваля нещо като сугращица.
            Защото не може да се сложи 16-ка на неговия автомобил.Същия проблем имам и аз. Иначе ако можеше да слеза на по-ниски джанти, то моментално слагах едни 15-ки със 195/65/15 и пей сърце. А няма да давам хиляди левове за зимни гуми.Е, направих го веднъж и сигурно това ще са единствените зимни гуми на тази кола докато е в мен, предвид карането ми и километража, който навъртам с тях.
            Правилно е казал Боби, че под 17ки не кога да сложа. Летмия ми комплект е 19ки. За зимата с триста зора намерих подходящи 17ки. Щото 235/40/19 звучи несериозно за зимна гума. Може, ако е зима в Испания например.
            Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
            Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
            ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Тази година малко по-рано ги сложих, вчера, но като ми дойдоха не ми се занимаваше да ги размъквам напред-назад.По-важното е, че си намирех гумите, които желаех, след 2 месечно издирване, а най-важното е, че си намерих и джантите, които исках, след 5 месечно издирване:Никой, който ги види не може да познае, че са железни. :D
              A20DTH ЖТД ама не баш
              Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Какви гуми сложи?
                Фиат Крома 1.9 16v+
                Фиат Браво 1.6 16v
                Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

Никой, който ги види не може да познае, че са железни. Very Happy
                  Така е Боби. Брат ми е с такива джанти ( 16-ки ) на Зафира-та. Чудесни са и тогава лесно ги намери.Сега търсим за една Инсигния такива, но поне в началото сме на греда. Явно трябва да се разтършуваме по-сериозно.Иначе за Меривата ме удари мерак да сложа 17-ки за лятото, въпреки всички произхождащи от това неудобства. В Турция пък видях една с много красиви 18-ки и ми се завъртя главата. Друг автомобил. Иначе зимните ми са 205/55/16 на оригиналните джанти и така ще я карам, но на пролет смятам да я "променя" визуално...ако не помъдрея де
                  A17DTС/S
                  Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Ibiza написа:
                    Днеска и аз обух зимните джапанки .. вкарах се в *бахти приключението така са ми натегнали болтовете на гумите ,че се счупи ключа и лошото беше ,че бях сложил една предна лява и една задна лява гума . Та ходих при гумаджия и ми ги отви и сложихме другите гуми... та за 8 болта ми взеха 6 лв направо ми се скъса сърцето. ....... :ХХ
                    Е хубаво де, като си сменяте сами двата комплектите зимни и летни гуми, как правите баланс? Поне на предните колела си е задължително.

Коментар

stilo_new написа:
                      Ibiza написа:
                      Е хубаво де, като си сменяте сами двата комплектите зимни и летни гуми, как правите баланс? Поне на предните колела си е задължително.
                      Поне 4 години въртях джанти с гуми и баланс не съм правил изобщо, само ги слагам и напомпвам. При всяка смяна на типа гуми съм въртял и самите гуми... Нито е тресяла, нито е носила, всичко беше Ок.

Коментар

pi4_s_bravo написа:
                        Какви гуми сложи?
                        Естествено Нокиан.
                        ntodorov написа:
                        Никой, който ги види не може да познае, че са железни. Very Happy
                        Така е Боби. Брат ми е с такива джанти ( 16-ки ) на Зафира-та. Чудесни са и тогава лесно ги намери.Сега търсим за една Инсигния такива, но поне в началото сме на греда. Явно трябва да се разтършуваме по-сериозно.Иначе за Меривата ме удари мерак да сложа 17-ки за лятото, въпреки всички произхождащи от това неудобства. В Турция пък видях една с много красиви 18-ки и ми се завъртя главата. Друг автомобил. Иначе зимните ми са 205/55/16 на оригиналните джанти и така ще я карам, но на пролет смятам да я "променя" визуално...ако не помъдрея де
                        А, ще видиш. За Зафира и Астра се намират по-лесно, ама за Инсигниа си е тегавина намирането им. Както казах 5 месеца ми отне да ги намеря. Като съм си бил настоятелен и нямаше обява в сайт за обяви, която да не съм прозвънял. И излиза нова обява и веднага се звъни. 5 месеца по-късно ми се усмихна късмета.
                        stilo_new написа:
                        Баланс се ходи когато се усети, че нещо не е наред. А точно на предните гуми много лесно се усеща дали колата "спи" или има някаква вибрация. За това баланса не ми е никакъв проблем и не го взимам предвид въобще. А не е като да не съм претенциозен на тази тема.
                        A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

Баси тясната кола, аз 4 гуми ги побирам върху едната облегалка :DНови гуми <3
                          "Без сърца, сме просто машини"
                          Toyota Prius 1.5 Hybrid
                          EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Working...
                          X