Абе аз питах в една друга тема, ама там никой не ме отрази...
Yavor написа:
Абе, я кажете, някой пробвал ли е текстилните вериги и вършат ли някаква работа, че аз не мога да слагам обикновени...Гледам цените им са паднали, има ги вече по 20-30лв.
Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Те цените не са им паднали ами излязоха ментета.Преди съм слагал обикновенни вериги,но сега на новата кола и аз няма как да слагам,че имам по един пръст от калниците и наистина текстилните може да са решение.
Yavor написа:
Абе, я кажете, някой пробвал ли е текстилните вериги и вършат ли някаква работа, че аз не мога да слагам обикновени...Гледам цените им са паднали, има ги вече по 20-30лв.
Не знам за текстилните, но от нормалните вериги има с различен размер звена- на качествените фирми де.
Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Yavor написа:
Когато ходя на места, където биха ми трябвали вериги, слагам в багажника 2 колела с монтирани и изпънати такива. По-лесно е да смениш колело, отколкото да сложиш верига.Когато карах колата от аватара, редовно ходих по планините на ски и гумите ги возех на външен багажник, който е виждал такъв на капака на багажника на Лада, се сеща.
Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.
Когато ходя на места, където биха ми трябвали вериги, слагам в багажника 2 колела с монтирани и изпънати такива. По-лесно е да смениш колело, отколкото да сложиш верига.
Yavor написа:
Когато ходя на места, където биха ми трябвали вериги, слагам в багажника 2 колела с монтирани и изпънати такива. По-лесно е да смениш колело, отколкото да сложиш верига.Когато карах колата от аватара, редовно ходих по планините на ски и гумите ги возех на външен багажник, който е виждал такъв на капака на багажника на Лада, се сеща.
Нали се сещаш че за Алфа 159 няма как да имам оше две колела с абсолютно същите джанти и гуми, които да нося на тавана на колата и при нужда да вдигам на крик в снега и леда, бъркайки под ТИ праговете,да навирам крик, за да монтирам облечения с вериги комплект. Знам че най добре е да монтираш вериги предварително, на леко спуснати гуми и после да ги напомпиш. Все пак съм от по старото покление шофьори. Но нашето поколение се е качвало по хижи и хотели с летни гуми и мръсна газ, обути в летни или незнайно какви гуми. Все пак въпроса м е има ли някой опит с текстилните вериги.
Има далеч по-лесни начини за справяне с проблема. В тубата е пълно с интересни решения, като фаворитите са ми:https://www.youtube.com/watch?v=Pc3xsqWjgzYhttps://www.youtube.com/watch?v=T86VImVf2PU Но цената от 100 евра ми идва прекаленоИ това за тежкотоварните автомобили е много добро:https://www.youtube.com/watch?v=TWjrvhEGa98По въпроса за текстилните - преди години един приятел си взе такива, но нещо не беше възхитен от тях.Причините бяха:Монтажа не е много по-бърз от обикновените Скорост на движение до 40 км/чИ гумите ти все пак трябва да са с добър грайфер.
Тези от първия клип и оная където ги сложи Yellow_Flash_Colorz_PDT_37 В момента в който това превърти по гумата и джантата и вентила е откъснат Не знам дали някой е виждал от тези. https://www.youtube.com/watch?v=f2DHR-ZVI3M
Явка, аз нямам опит с текстилните вериги, но съм чувал, че относително работят при леки проблеми. Така, че нищо не ти пречи да метнеш един такива в багажника за страх. Също така съм чел, че само от реномирани марки да купуваш, а не тези, които ги продават в Практикер. Един приятел си купи едни такива от Практикер и сигурно превъртяха 10 пъти на лед и се омотаха на конци около джантата. Иначе аз те съветвам да вземеш едно такова като за теб:Thule K-SummitНай вероятно няма да имаш проблем, защото са тънки, а и не обхващат цялата джанта. Ако ти трябва верига, то огледай се за този модел. А и ще ти излязат по-евтино от две джанти за ТИ, вериги и багажник за тавана.
Боби,ще ги видя тия вериги, само дето сложих 225/55/17 зимни, защото със заводски предписаните 225/50/17 се влача по корем и стържа на най ниските бабуни. Сега съм по-височък, само дето в калниците хич място не остана...
Коментар