Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Сложихте ли зимните гуми?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Абе аз питах в една друга тема, ама там никой не ме отрази...
    Yavor написа:
    Абе, я кажете, някой пробвал ли е текстилните вериги и вършат ли някаква работа, че аз не мога да слагам обикновени...Гледам цените им са паднали, има ги вече по 20-30лв.
    Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
    Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
    ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Едно време, като имаше зима, баба ми си обуваше вълнени терлици ВЪРХУ обувките! Сигурно ще драпат повече то гумите ...
      I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!

Коментар

Те цените не са им паднали ами излязоха ментета.Преди съм слагал обикновенни вериги,но сега на новата кола и аз няма как да слагам,че имам по един пръст от калниците и наистина текстилните може да са решение.
        Fiat TIPO 1.4 i.e. с газова уредба (BRC)

ZFA16000002608488

ПРОТЕСТИРАЙТЕ!!!

Коментар

Yavor написа:
          Yavor написа:
          Абе, я кажете, някой пробвал ли е текстилните вериги и вършат ли някаква работа, че аз не мога да слагам обикновени...Гледам цените им са паднали, има ги вече по 20-30лв.
          Не знам за текстилните, но от нормалните вериги има с различен размер звена- на качествените фирми де.
          Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
          Fiat Bravo'97 1,6 16v
          Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Най-после и аз се обух със зимните налъми.
            Stop giving directions, just say "Follow me."
            Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
            Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

Аз още чистя пясъка от джапанките.
              Manowar - Татко
              Еx Fiat Brava 1,6 16v 103hp ELX '97 LPG - Брависима
              Ex Fiat Marea Weekend 2.0 20v 147hp HLX '97 CNG - Марчето
              Ex Lancia Thesis 3.2 V6 230hp '06 LPG - Теси
              Fiat Multipla 1,6 16v 103hp Bipower '00 - Боко

Коментар

Yavor написа:
                Yavor написа:
                Когато ходя на места, където биха ми трябвали вериги, слагам в багажника 2 колела с монтирани и изпънати такива. По-лесно е да смениш колело, отколкото да сложиш верига.Когато карах колата от аватара, редовно ходих по планините на ски и гумите ги возех на външен багажник, който е виждал такъв на капака на багажника на Лада, се сеща.
                Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

Да. Вчера.
                  браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

muns61 написа:
                    Когато ходя на места, където биха ми трябвали вериги, слагам в багажника 2 колела с монтирани и изпънати такива. По-лесно е да смениш колело, отколкото да сложиш верига.
                    Щом казваш.

Коментар

muns61 написа:
                      Yavor написа:
                      Yavor написа:
                      Когато ходя на места, където биха ми трябвали вериги, слагам в багажника 2 колела с монтирани и изпънати такива. По-лесно е да смениш колело, отколкото да сложиш верига.Когато карах колата от аватара, редовно ходих по планините на ски и гумите ги возех на външен багажник, който е виждал такъв на капака на багажника на Лада, се сеща.
                      Нали се сещаш че за Алфа 159 няма как да имам оше две колела с абсолютно същите джанти и гуми, които да нося на тавана на колата и при нужда да вдигам на крик в снега и леда, бъркайки под ТИ праговете,да навирам крик, за да монтирам облечения с вериги комплект. Знам че най добре е да монтираш вериги предварително, на леко спуснати гуми и после да ги напомпиш. Все пак съм от по старото покление шофьори. Но нашето поколение се е качвало по хижи и хотели с летни гуми и мръсна газ, обути в летни или незнайно какви гуми. Все пак въпроса м е има ли някой опит с текстилните вериги.

Коментар

muns61 написа:
                        Има далеч по-лесни начини за справяне с проблема. В тубата е пълно с интересни решения, като фаворитите са ми:https://www.youtube.com/watch?v=Pc3xsqWjgzYhttps://www.youtube.com/watch?v=T86VImVf2PU Но цената от 100 евра ми идва прекаленоИ това за тежкотоварните автомобили е много добро:https://www.youtube.com/watch?v=TWjrvhEGa98По въпроса за текстилните - преди години един приятел си взе такива, но нещо не беше възхитен от тях.Причините бяха:Монтажа не е много по-бърз от обикновените Скорост на движение до 40 км/чИ гумите ти все пак трябва да са с добър грайфер.

Коментар

Тези от първия клип и оная където ги сложи Yellow_Flash_Colorz_PDT_37 В момента в който това превърти по гумата и джантата и вентила е откъснат Не знам дали някой е виждал от тези. https://www.youtube.com/watch?v=f2DHR-ZVI3M

Коментар

Явка, аз нямам опит с текстилните вериги, но съм чувал, че относително работят при леки проблеми. Така, че нищо не ти пречи да метнеш един такива в багажника за страх. Също така съм чел, че само от реномирани марки да купуваш, а не тези, които ги продават в Практикер. Един приятел си купи едни такива от Практикер и сигурно превъртяха 10 пъти на лед и се омотаха на конци около джантата. Иначе аз те съветвам да вземеш едно такова като за теб:Thule K-SummitНай вероятно няма да имаш проблем, защото са тънки, а и не обхващат цялата джанта. Ако ти трябва верига, то огледай се за този модел. А и ще ти излязат по-евтино от две джанти за ТИ, вериги и багажник за тавана.
                            A20DTH ЖТД ама не баш
                            1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                            Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Боби,ще ги видя тия вериги, само дето сложих 225/55/17 зимни, защото със заводски предписаните 225/50/17 се влача по корем и стържа на най ниските бабуни. Сега съм по-височък, само дето в калниците хич място не остана...

Коментар

A защо не сложи на 16-ки зимни? Сигурно нямаш още втори комплект...Чакам си снега аз. В Русе заваля нещо като сугращица.
                                "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
                                Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

Коментар

Working...
                                X