Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Сложихте ли зимните гуми?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Чаве, мисълта ми е, че нямаме такива скоростни пътища, за да помпиш гумите с азот. Но щом си мераклия- пробвай за спорта. И аз вече съм зимни чепици.
    Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

Аз даже ги тествах и на лек офроуд днес
      "Без сърца, сме просто машини"
      Toyota Prius 1.5 Hybrid
      EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

кола

И аз съм сложил зимни гуми и накладките смених дори .Вече догодина трябва да търся нови гуми поне задни че са ми скъпички . Дано тази година се случи някъде да пробвам как се движи колата в сняг поне 30 см Че миналата година само но Белмекен имаше повече.А на баничарката направо гуми с джанти по лесно е.
        КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
        Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
        http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

dobrujanetza написа:
          Чаве, мисълта ми е, че нямаме такива скоростни пътища, за да помпиш гумите с азот. Но щом си мераклия- пробвай за спорта. И аз вече съм зимни чепици.
          Той азота не е само заради скоростта. А сместа за която говоря не е само азот, има аргон и хелии. Просто ми е интересно дали става по лека гумата от хелия и това дали се отразява на разход....

Коментар

Смея да кажа ,че е глупост и които гумаджия успее да прекара хората и да напълнят с азот и т.н си е чиста печалба. И имам огромен аргумент като Top Gear бяха правили тест 2 еднакви коли еднакви гуми едните с азот другите с въздух и т.н тестовете сочиха ,че нито икономия и т.н. Мисля ,че плюса беше един единствен и той е ,че при висока скорост и висока температура гумата не се нагрява толкова , но не сам сигурен за това на 100 % по добре потърсете клипа със теста и сами решете дали си заслужава ......
            Fiat Marea 2001 1.9 110+ powered by Emzo.
            Ex.Bravo 1997 1.8 GT

Коментар

Ibiza написа:
              Смея да кажа ,че е глупост и които гумаджия успее да прекара хората и да напълнят с азот и т.н си е чиста печалба. И имам огромен аргумент като Top Gear бяха правили тест 2 еднакви коли еднакви гуми едните с азот другите с въздух и т.н тестовете сочиха ,че нито икономия и т.н. Мисля ,че плюса беше един единствен и той е ,че при висока скорост и висока температура гумата не се нагрява толкова , но не сам сигурен за това на 100 % по добре потърсете клипа със теста и сами решете дали си заслужава ......
              По висока скорост повече загряване, съответно увеличено налягане в гумата..... Предполагам знаеш какви са разликите при мека и много напомпана гума. Като имаш датчици по джантите и постоянно влизаш в авариен режим ще си носиш бутилка с азот.... в багажника.

Коментар

Смисъл не те разбрах какво съм казал за мека и твърда гума ? то е ясно ,че ако гумата ти е напомпана със азот и омекне после само със азот ще може да я помпиш . Не ,че няма да може със въздух, но няма да е рентабилно предполагам ?
                Fiat Marea 2001 1.9 110+ powered by Emzo.
                Ex.Bravo 1997 1.8 GT

Коментар

Kakъв процент е азота във въздуха, който дишаме?
                  Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

muns61 написа:
                    Kakъв процент е азота във въздуха, който дишаме?
                    Около 75%.Относителна плътност (въздух = 1): 0.97Външен вид: безцветен газМирис: газ без мирисДопустими стойности на възпламеняемост във въздух: незапалимДруги свойства: нетоксичен, леко разтворим във вода и повечето други течности, лош проводник на топлина и електричество, инертен. При висока температура и налягане се свързва с някои други реактивни метали (като литий и магнезий) и образува нитриди, както и с някои газообразни елементи, като водород и кислород.
                    Opel Astra J B14NET LPG / Daihatsu Terios
                    Chevrolet Aveo

Коментар

Колеги един въпрос. Днес си взех нови зимни гуми Тигър 185/65/15 и ги сложих отпред , тесни ли са за Фиат Стило 1.9 JTD 2004г, а от зад съм с Тигър 195/65/15, нали не е проблем , че от пред са по-тесни?

Коментар

Може да започне да ти свети АБС-а или ако имаш АСР да не работи съвсем коректно.
                        Фиат Крома 1.9 16v+
                        Фиат Браво 1.6 16v
                        Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

pi4_s_bravo написа:
                          Може да започне да ти свети АБС-а или ако имаш АСР да не работи съвсем коректно.
                          Ако започне този проблем ще ги разменя, предни и задни, ако някой е имал този проблем да пише, други гуми не купувам, че няма финанси, лека,вечер!

Коментар

bobi111 написа:
                            pi4_s_bravo написа:
                            Ако започне този проблем ще ги разменя, предни и задни, ако някой е имал този проблем да пише, други гуми не купувам, че няма финанси, лека,вечер!
                            Е ще ги разменя, ако изобщо това ще помогне!

Коментар

Коментар

кола

Какво сте се хванали с този азот като то си е почти въздух според схемата Азота няма да пи помогне ако завали сняг а трябва нови гуми и хубави спирачки също и каране внимателно .
                                КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                                Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                                http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Working...
                                X