Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Сложихте ли зимните гуми?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

В Диана-та онлайн цените са с 25%.На място с карта пак е -25%,така че гледайки сайта това си е реалната цена на която човек може да си купи в магазина А аз съм на мнение,че новата гума си е нова била тя Тигър,Корморан или някаква друга измислена марка.Мен предразсъдъците отдавна са ме напуснали и експериментирам немалко с разни "измислени" марки за части и консумативи и да ви кажа честно има доста евтини неща,които не отстъпват по-качество на скъпите си аналози В тоя ред на мисли едно време първата си кола (М-ч 2140) я карах с 2 зимни Траял Т200 отпред и 2 зимни отзад без марка на тях - имаха само надписи с големи букви STEEL BELTED,без дот,без държава производител без скоростен индекс...Първите ги купих чисто нови и ги бях сложил отпред,а вторите ги намерих в гаража незнайно на колко години и съответно сложих отзад.Като всеки надъхан младеж съм чакал да падне снега да обикалям къде ли не в най-големите поледици и наизчистени снегове и преспи из села,паланки,балкани и никога не съм закъсвал с тия измислени гуми на кола със задно дето повечето "шофьори" ги анатемосват зимата,че нямат каране.Така,че недейте отписва по-евтините варианти с лека ръка По темата - Фичо го преобух онази вечер със зимните.Малко е топло по морето още,но реших да си спестя мръзненето на улицата както минали години
    EX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT
    Fiat Punto 1.2 16v Sporting

Коментар

Не е само това дали държи добре една гума, има още неща. Мога да ти направя снимка на евтина гума която е износена само на определени места и това е защото тези места надстърчат. Тези от магазина веднага казаха амортисьори, беше им представен документ който доказва, че всичко по автомобила е ново и изрядно на 100% Тогава попитаха къде се кара и веднага казаха, че от пътя е проблема, просто е неравен и затова се е износила така гумата

Коментар

chaveto написа:
        Не е само това дали държи добре една гума, има още неща. Мога да ти направя снимка на евтина гума която е износена само на определени места и това е защото тези места надстърчат. Тези от магазина веднага казаха амортисьори, беше им представен документ който доказва, че всичко по автомобила е ново и изрядно на 100% Тогава попитаха къде се кара и веднага казаха, че от пътя е проблема, просто е неравен и затова се е износила така гумата
        Пиши на производителя

Коментар

И аз имах желание да си купя гуми онлайн, и даже да ползвам услугата мобилен сервиз. Вчера обаче ми писна да гледам сайтове, да се обаждам да питам имат ли, да си записвам час, а пък за DOT ако ги питаш все едно не знам къде им бъркаш. Купих си две зимни гуми втора употреба и две нови Fulda от Praktiker (185/65 R15 DOT 4114 за 106лв./1бр.) , и отидох да ми ги монтират в една квартална гумаджийница, вместо в някой мега център за гуми, дето трябва да си записваш час, все едно ще ходиш на аудиенция при Папата. Скъпо ми се видя, но ми беше писнало вече, а и нямаше за кога да отлагам повече. Отделно като разпитах колегите, в София май си е толкова навсякъде - сваляне на джанти 16" с летни гуми от колата + 4 нови вентила + монтаж на зимните на джантите + баланс + качването им на колата + 4 чувала - 45лв. И един виц по темата:Успял провинциалист в София си, когато не се прибираш до родното си място да си слагаш зимните гуми. Аз не съм от успелите, защото смятам при следващото ми прибиране да си закарам летните вкъщи :D
          Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
          ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

В Хасково моя приятел ми взема 20 кинта за тая ранота, даже с лепен баланс...
            Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
            Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
            ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

32лв платих за демонтаж, монтаж и баланс на две 17-ки в един от големите центрове. Вчера пък за лепене на задна гума в която имаше два пирона ми взеха 14лв при някакъв гаражен вулканизатор. Гледам ценоразписите и не виждам никаква логика. Колкото по голяма джантата толкова по скъпо, а в интерес на истината колкото е по голяма толкова по лесно се прави монтаж/демонтаж. Това за съвсем обикновени гуми.Някой дали си е помпал гумите с азот, аргон и хелий? Мисълта ми е дали ще станат по леки и да се облекчи двигателя

Коментар

На гумаджиите ценоразписа е като цените на новите гуми според цолажа и размера. Много пирони имате по луната, Чаве Yellow_Flash_Colorz_PDT_08 Гумите не знам дали ще олекнат, но ще ти олекне малко джоба от хелия. С азот се помпят гуми за високи скорости - тоя Еспас едва ли ще вдигне 200.
                Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

Освен това при нагряване на гумата е по-добре с инертен газ или въгледвуокис заради активността на кислорода.Навремето имах познат оксиженист който си помпеше винаги гумите с кислород от бутилката.Правеше гуми много по-често от всички от компанията.Защо ли?
                  Умные не бывают учены; ученые не бывают умны. - Лао-цзы FIAT BRAVA TD100

Коментар

chaveto написа:
                    . Гледам ценоразписите и не виждам никаква логика. Колкото по голяма джантата толкова по скъпо, а в интерес на истината колкото е по голяма толкова по лесно се прави монтаж/демонтаж. Това за съвсем обикновени гуми.
                    Ти някога слагал ли си джанта на демонтажната машина?
                    Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

кроко61 написа:
                      Освен това при нагряване на гумата е по-добре с инертен газ или въгледвуокис заради активността на кислорода.Навремето имах познат оксиженист който си помпеше винаги гумите с кислород от бутилката.Правеше гуми много по-често от всички от компанията.Защо ли?
                      Азота е неутрален газ и температурните му характеристики са идеални за помпене на гуми. Има и други приложения, но не е за тук...
                      Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

muns61 написа:
                        chaveto написа:
                        . Гледам ценоразписите и не виждам никаква логика. Колкото по голяма джантата толкова по скъпо, а в интерес на истината колкото е по голяма толкова по лесно се прави монтаж/демонтаж. Това за съвсем обикновени гуми.
                        Особено ако е някоя нископрофилна 40, 45-ца с твърди бордове е супер
                        Фиат Крома 1.9 16v+
                        Фиат Браво 1.6 16v
                        Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

Моите ги напомпаха с азоти и ми взеха по левче на гума,но пък дали 129 или 130 на гума все едно .Въпреки това си мисля,че това е само за вътрешно удовлетворение на човека иначе предимствата ще са сигурно само на хартия.
                          Fiat TIPO 1.4 i.e. с газова уредба (BRC)

ZFA16000002608488

ПРОТЕСТИРАЙТЕ!!!

Коментар

muns61 написа:
                            chaveto написа:
                            Да, защо?
                            pi4_s_bravo написа:
                            muns61 написа:
                            chaveto написа:
                            Особено ако е някоя нископрофилна 40, 45-ца с твърди бордове е супер
                            Предполагам може да направиш разлика при 17 на 55 и 14 цола на 55. Искам да ми кажеш коя ще я сложиш/свалиш по лесно от джантата.
                            dobrujanetza написа:
                            На гумаджиите ценоразписа е като цените на новите гуми според цолажа и размера. Много пирони имате по луната, Чаве Yellow_Flash_Colorz_PDT_08 Гумите не знам дали ще олекнат, но ще ти олекне малко джоба от хелия. С азот се помпят гуми за високи скорости - тоя Еспас едва ли ще вдигне 200.
                            Сместа е от трите и е по 2лв на гума.На какво да се обзаложим, че вдига 200 https://www.youtube.com/watch?v=0-01tRYWk-s

Коментар

nanobanano написа:
                              Моите ги напомпаха с азоти и ми взеха по левче на гума,но пък дали 129 или 130 на гума все едно .Въпреки това си мисля,че това е само за вътрешно удовлетворение на човека иначе предимствата ще са сигурно само на хартия.
                              Преди няколко години с една 7-ца по магистралата брахме ядове. Пича не бензиностанцията решил да ни провери гумите и ги напомпал. Да ама те си бяха напомпани с азот и БМВ-то постоянно влизаше в някакъв сервизен режим заради променящо се налягане в гумите. Трябва да си включа меренето на гумите за да видя като се загряват дали се променя налягането.

Коментар

Вчера си сложих зимите гуми.
                                първият ми автомобил беше ЖИГУЛИ
                                Lancia Kappa 2.020v 155 H.P
                                Велико Търново/ Горна Оряховица там ми е корена

Коментар

Working...
                                X