Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Сложихте ли зимните гуми?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Esper написа:
    Е що си мислиш, че чувалче пес0к се отразява зле на на МВ и BMW дори и сега ?!?
    Не си мисля, че се отразява зле. Искам да кажа, че без бордюр си беше пълно приключение. За разлика от сега.

Коментар

Вчера сутринта се качих на Витоша да се порадвам на първият сняг. Няма такава красота. По пътя не е минавал никой - безценно. Дърветата натежали от снега, навсякъде искрящо бяло - приказка.Навръщане обаче в ранния следобяд си е@а капаците просто...три БМВ-та (не заедно, а независимо на различни места) се нахвърляли напряко през дърветата, тълпи от хора, полиция гнус, киша, камиони, които опесъчават...изобщо съжалих, че не спах в някоя хижа горе, за да не си развалям удоволствието.Та мислълта ми беше, че БМВ-тата като цяло, че са лошо проходими, че са с леки задници, че не стават за сняг и пр. си е самата истина, но според мен каквито и гуми да сложиш и колкото и бордюри да навреш в багажника - щом нямаш никой в главата - нищо не може да те спаси или да ти помогне. Просто или си тъп или не си...
      == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

Абе гадно си е задното. Преди две години като паркирах до работа беше в един сняг 25 сантиметра. С Фиата никъв проблем, една мацка с Ц купе и хубави гуми не може да мръдне. Бутаме, тръгне и след половин метър пак закопае. Кофти е задното и това е.
        The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Не ми е много ясно как повечето не хващате иронията на някои колеги. Единия тука пише как някакъв поднесъл на 3 градуса и мокър асфалт. Аз вчера 2 часа карах точно на 3 градуса, точно на мокър асфалт и дори в няколко завоя умишлено се опитах да я поднеса - ама нанайци, старите ми летни гуми не пожелаха да поднесат. Нямам идея колеги, но верно, че някои от вас разчитат повече на гумите отколкото на уменията..
          Steliyan's Life!
          FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Искрено ти желая и да не ти се случва да поднесе.
            "Без сърца, сме просто машини"
            Toyota Prius 1.5 Hybrid
            EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

M5kov написа:
              Абсолютно, щото каквито и умения да имаш понякой път не вършат работа.Миналата година си карам в града и имаше лед само до самия бордюр и изведнъж излезна едно куче, инстиктивно спирачка и съединител, колата захапа от леда и почна да се въртни на асвалта, дръпнах ръчната и подадох газ с обърщане на волана и успяш да я спра в един бордюр, резултата беше две джанти за вторични и счупен кормилен накрайник - втори за една година, картер. Факт е че ако не бях реагирал да обърна движението на колата сигурно щеше да се шибне в тротоара и можеше да стане много по голяма бела, примерно да се обърне по таван. Така че не само до умения.
              Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
              (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
              Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

M5kov написа:
                Лоша работа е ако гледаш на поднасянето като на бедствие...Аз го предизвиквам за да мога да го контролирам.Предвид танка, който карам мога да си ги позволя само зимата.Контролираното поднасяне не пречи а помага. Освен това ме и забавлява тази игра.Иначе за BMW-тата по-горе дето колегата е писал, че са били в деретата...Обзалагам се че са били със зимни гуми.И колегите са им се доверили повече, отколкото една гума заслужава.Няма ли задкормилно у-во няма значение нищо останало.
                I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Коментар

Да де, да де, задкормилното устройство. Знаем, че всички сме най-големите и велики шофьори тука. Че като сте толкова велики що слагате зимни гуми? Ми спрете си и АБС-а? Много ясно, че шофьорът е най-важният фактор и не виждам защо се повтаря непрекъснато. С това всички са наясно и никой не го оспорва. Но и всичко останало си има значение. И добрите гуми помагат, в някои ситуации решително.
                  The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Искам да кажа, че човек си настройва стила на каране според условията и инструментите с които разполага.Едно време инструментите бяха по-прости а зимите по-сурови.И пак оцелявахме.А иначе аз изключвам ASR-а от време на време, когато искам да се забавлявам истински.Връщам си контрола над газта но губя и ABS-а като страничен ефект.Получава се защото го правя с една жица на диагностичният конектор и далеч не е предвидено като функция от производителя...Предполагам нещо такова имаше предвид?

Коментар

Всички можем да караме с летни гуми на сняг, само че със зимните ще можеш да караш по-нормално и с по-малко натоварване. Всеки си преценя в крайна сметка и тая тема я дъвчем всеки сезон. Майсторите да си карат с летните или със сликовете за Калояново, а ние неделните ще караме със зимни.Айде ключ и да приключваме вече.

Коментар

Същото :DИ аз се суркам по завоите. А относно оцеляването - последните 3 години загиналите при ПТП са два пъти по-малко от загиналите преди 20 години на годишна база.И това е въпреки значително по-мощните и бързи коли и многото повече коли. Така че си имат значение и гумите и по-новите технологии.И ние ако сме оцелели, десетки хиляди са нямали този шанс.

Коментар

Airfan написа:
                          ...Айде ключ и да приключваме вече.
                          Чакай да си обуя новите технологии довечера и тогава Шегувам се.Не казвам, че ползването на зимни гуми е модернистична простотия ама тук се прокрадват настроения, че ако нямаш се доближава до криминално деяние, което вече е същинска простотия

Коментар

style34 написа:
                            ....Че като сте толкова велики що слагате зимни гуми? Ми спрете си и АБС-а? .....
                            Това че съм изключил АБС-а и съм махнал еърбеците не ме прави велик шофьор, просто им нямам вяра на тия неща. А и съм свикнал да се нося по завоите, просто ми е кеф.

Коментар

M5kov написа:
                              Ама моля ти се. случвало ми се е - точно с правилните за сезона гуми, на 9 градуса, леко заснежен участък от пътя и силно несъобразена със ситуацията скорост. Поднесох се върху еднометрова пряспа и спрях с шофьорската врата върху едно дърво. И казваш зимните гуми велика работа? Велика, но като им се предовериш - ако ще последния писък на техниката да са, с дот от преди час - пак свършваш като мен... Нищо ми няма освен обецата на ухото и отнемането на газта в неприятни ситуации. Да, изоставам с монтирането на зимните джанти, но то е защото към текущия момент и неподходящите според вас гуми все още ми вършат прекрасна работа. Няма да чакам да падне снега, но поне мога да изчакам ниските температури да останат за по-дълго време. Вчера например във Варна сутринта беше 15 градуса, следобед застудя, а привечер вече беше дъждовно и само 3 градуса. Така и не падна снежец де...
                              Steliyan's Life!
                              FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

jenshen73 написа:
                                ..... Така и не падна снежец де...
                                Ей за туй варненци се пънат а зимните гуми

Коментар

Working...
                                X