Esper написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Сложихте ли зимните гуми?
Collapse
X
-
Вчера сутринта се качих на Витоша да се порадвам на първият сняг. Няма такава красота. По пътя не е минавал никой - безценно. Дърветата натежали от снега, навсякъде искрящо бяло - приказка.Навръщане обаче в ранния следобяд си е@а капаците просто...три БМВ-та (не заедно, а независимо на различни места) се нахвърляли напряко през дърветата, тълпи от хора, полиция гнус, киша, камиони, които опесъчават...изобщо съжалих, че не спах в някоя хижа горе, за да не си развалям удоволствието.Та мислълта ми беше, че БМВ-тата като цяло, че са лошо проходими, че са с леки задници, че не стават за сняг и пр. си е самата истина, но според мен каквито и гуми да сложиш и колкото и бордюри да навреш в багажника - щом нямаш никой в главата - нищо не може да те спаси или да ти помогне. Просто или си тъп или не си...== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)
Коментар
-
Абе гадно си е задното. Преди две години като паркирах до работа беше в един сняг 25 сантиметра. С Фиата никъв проблем, една мацка с Ц купе и хубави гуми не може да мръдне. Бутаме, тръгне и след половин метър пак закопае. Кофти е задното и това е.The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
Не ми е много ясно как повечето не хващате иронията на някои колеги. Единия тука пише как някакъв поднесъл на 3 градуса и мокър асфалт. Аз вчера 2 часа карах точно на 3 градуса, точно на мокър асфалт и дори в няколко завоя умишлено се опитах да я поднеса - ама нанайци, старите ми летни гуми не пожелаха да поднесат. Нямам идея колеги, но верно, че някои от вас разчитат повече на гумите отколкото на уменията..Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
M5kov написа:Искрено ти желая и да не ти се случва да поднесе.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
M5kov написа:Искрено ти желая и да не ти се случва да поднесе.I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
Да де, да де, задкормилното устройство. Знаем, че всички сме най-големите и велики шофьори тука. Че като сте толкова велики що слагате зимни гуми? Ми спрете си и АБС-а? Много ясно, че шофьорът е най-важният фактор и не виждам защо се повтаря непрекъснато. С това всички са наясно и никой не го оспорва. Но и всичко останало си има значение. И добрите гуми помагат, в някои ситуации решително.The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
Искам да кажа, че човек си настройва стила на каране според условията и инструментите с които разполага.Едно време инструментите бяха по-прости а зимите по-сурови.И пак оцелявахме.А иначе аз изключвам ASR-а от време на време, когато искам да се забавлявам истински.Връщам си контрола над газта но губя и ABS-а като страничен ефект.Получава се защото го правя с една жица на диагностичният конектор и далеч не е предвидено като функция от производителя...Предполагам нещо такова имаше предвид?I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
Всички можем да караме с летни гуми на сняг, само че със зимните ще можеш да караш по-нормално и с по-малко натоварване. Всеки си преценя в крайна сметка и тая тема я дъвчем всеки сезон. Майсторите да си карат с летните или със сликовете за Калояново, а ние неделните ще караме със зимни.Айде ключ и да приключваме вече.
Коментар
-
Същото :DИ аз се суркам по завоите. А относно оцеляването - последните 3 години загиналите при ПТП са два пъти по-малко от загиналите преди 20 години на годишна база.И това е въпреки значително по-мощните и бързи коли и многото повече коли. Така че си имат значение и гумите и по-новите технологии.И ние ако сме оцелели, десетки хиляди са нямали този шанс.The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
Airfan написа:...Айде ключ и да приключваме вече.I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
style34 написа:....Че като сте толкова велики що слагате зимни гуми? Ми спрете си и АБС-а? .....Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
M5kov написа:Искрено ти желая и да не ти се случва да поднесе.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар