Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Сложихте ли зимните гуми?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Аз па днес ударих колата на жената. на един завой ми поднесе задницата, завъртях се на пътя и джас в едно дрЪву. Сега търся леви фар и халоген за реномеган 96г.Не беше заледено, беше само влажно и хлъзгаво. Колата е все още с летни гуми (в интересн на истината, задните са били гуми, преди години...). Чудя се, дали с нови гуми пак би ми поднесла? А със зимни? А ако имах опит с поднасянето и вместо спирачка бях дал газ и волана на ляво (поднесе ми при десен завой), дали пак щях да се ударя? Или пък ако карах с 10км/ч по-малко (карах с 30, за протокола) ?
    "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
    Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
    Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Възможности много. Аз често хлъзгам задницата нарочно в някои завои, когато няма коли хем за кеф, хем да имам опит с поднасянето. Ако гумите ти са били много изтъркани, няма значение летни или зимни, даже зимни по-зле, пак щеше да се хързулнеш. А може да имаш неработещ амортисьор.
      The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Нямам неработещ амортисьор. Според мен е комплексно - изтрити летни гуми, влажна настилка, несъобразена скорост, липса на опит у задкормилното устройство.
        Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Кал и листа в завоя може би?
          Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
          (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
          Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

С 30 км/ч? Ти сериозно ли?
            Fiat TIPO 1.4 i.e. с газова уредба (BRC)

ZFA16000002608488

ПРОТЕСТИРАЙТЕ!!!

Коментар

Synthy написа:
              Аз па днес ударих колата на жената. на един завой ми поднесе задницата, завъртях се на пътя и джас в едно дрЪву. Сега търся леви фар и халоген за реномеган 96г.Не беше заледено, беше само влажно и хлъзгаво. Колата е все още с летни гуми (в интересн на истината, задните са били гуми, преди години...). Чудя се, дали с нови гуми пак би ми поднесла? А със зимни? А ако имах опит с поднасянето и вместо спирачка бях дал газ и волана на ляво (поднесе ми при десен завой), дали пак щях да се ударя? Или пък ако карах с 10км/ч по-малко (карах с 30, за протокола) ?
              Преди 4 години ми се случи същото. Нов шофъор бях, нямах много опит зад волана, камо ли опит в поднасянето, колата беше с летни гуми отзад, даже имаше и неизправен амортисъор, и най-важно - не се съобразих с всичко това.Беше сутрин, имаше слана, ляв завой, навлязох с около 50-60 км/ч., цялата задница поднесе, паникъосах се и завъртях волана по посока на поднасянето, но рязко, бързо и в повече завъртях. Колата почна да се върти и когато спря, видях, че се е насочила към дерето е на 2-3 метра от пропастта. Помня само, че натиснах съединител и спирачка и последва скок от 5-метрова стена. Тогава помня само, че видях дъното на реката. Последва удар, не знам колата как се е въртяла, но си падна на гумите. После помня, че моторът работеше и веднага го угасих.И аз като теб си мислех - дали ако бях завил по-плавно и бях дал газ както си беше на 4та, можеше ли да се размине. Също така си мислех, ако гумите бяха зимни, дали щеше да поднесе.След като натрупах повече опит и Бравото се преобу със зимни гуми, реших да изсценирам част от катастрофата си. Пак имаше слана, бях сам, избрах си подобен завой, ускорих до въпросната скорост и навлязох в завоя. Колата не помръдна. Така, че гумите са си много важни при такива условия.
              Войната по пътищата не спира! Карай умно, стигни жив!

FIAT Bravo_SX 1.6 16v 103 hp '97 + АГУ LOVATO

Коментар

И аз вече съм със зимните цървулки. Чакам да падне първият сняг

Коментар

Тази седмица ще слагам и моите.
                  "Без сърца, сме просто машини"
                  Toyota Prius 1.5 Hybrid
                  EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

nanobanano написа:
                    С 30 км/ч? Ти сериозно ли?
                    Макс 40 да е било, но доколкото си спомням не беше.Банков: кал и листа нямаше в завоя, чист асфалт.Тъй, стигам до извода, че освен всички изброени от мен причини, обратният вираж на тъпия селски път има сериозна вина за поднасянето. Ама вече ще знам (записва си в черното тефтерче) - хубави гуми, макс 30км/ч и много внимателно на този завой, който си е почти обратен по нанадолнището от нас към Банкя. Кофти място е.

Коментар

Щом скоростта е толкова ниска, несъмнено завоя е бил кофти, че да поднесе.Внимавай зимата като минаваш там, че и с 5 да караш пак може да стане някой фал
                      "Без сърца, сме просто машини"
                      Toyota Prius 1.5 Hybrid
                      EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

S_BANKOV написа:
                        pakumba написа:
                        Пък аз карах на -2 днес
                        пп pakumba, нали знаеш че по нашия край снега не ни плаши, и за разлика от София понятието летен шофьор не важи, ако си такъв ходиш пеш.
                        Това също е много важно уточнение. Едно е да си свикнал на зими в Чепеларе или във ветровита Добруджа, друго е на зимата в Сф. Като си спомня преди 7-8 години как вятъра като надуе и камиона пред мен го мята в канавката....или как пътувах 21 часа от Елена до Добрич /300 км/
                        Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                        Fiat Bravo'97 1,6 16v
                        Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Преди малко ги смених.
                          00' Bravo 105 JTD

Коментар

Аз, по принцип не следвам правилото "Зимата със зимни гуми", но така или иначе трябваше да сменям предните, заради старост, но ми изпадна добра оферта за 4 зимни гуми и не се замислих. Така че и аз, вече, сложих зимните гуми.
                            Fiat Punto`04 1.2 60hp.
                            Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
                            ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.

Коментар

M5kov написа:
                              Щом скоростта е толкова ниска, несъмнено завоя е бил кофти, че да поднесе.Внимавай зимата като минаваш там, че и с 5 да караш пак може да стане някой фал
                              Зимата там е най-безопасното место у нашио край по пътищата... колкото и странно да звучи. Вече внимавам повече Моята кола днес не я ударих на същото място

Коментар

Дай линк в гугъл стрийт да видим въпросното място,че ми е интересно Иначе тази неделя е точното време за слагане на зимните гуми.И аз вече ще ги сложа.
                                Fiat TIPO 1.4 i.e. с газова уредба (BRC)

ZFA16000002608488

ПРОТЕСТИРАЙТЕ!!!

Коментар

Working...
                                X