Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Сложихте ли зимните гуми?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Като чета тук и виждам, че всички карат на ръба на възможностите - и на своите, и на колата, и на пътя, и на гумите, а и на ръба на възможностите и на другите участници. Хубаво държите да карате с най-добрите гуми, но караме/карате 15 годишни коли, нисък клас, с части ментак, обикновено геометрията на колата е накъдето дойде- от годинките, караме по някакви супер отвратителни пътища, но се хвърляте в проучвания на тестове и други подобни глупости. Безсмислено е. Колко повече ще ми даде Конти пред Клебер, 2 км по-висока скорост, 5 км отгоре, 10? А с колко ти е свалена тази скорост от дупките, от амортизираната кола, от невъзможността за реглаж на вертикалния наклон на предните гуми на повечето от нашите коли?
    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
    Fiat Bravo'97 1,6 16v
    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

pakumba написа:
      Като чета тук и виждам, че всички карат на ръба на възможностите - и на своите, и на колата, и на пътя, и на гумите, а и на ръба на възможностите и на другите участници. Хубаво държите да карате с най-добрите гуми, но караме/карате 15 годишни коли, нисък клас, с части ментак, обикновено геометрията на колата е накъдето дойде- от годинките, караме по някакви супер отвратителни пътища, но се хвърляте в проучвания на тестове и други подобни глупости. Безсмислено е. Колко повече ще ми даде Конти пред Клебер, 2 км по-висока скорост, 5 км отгоре, 10? А с колко ти е свалена тази скорост от дупките, от амортизираната кола, от невъзможността за реглаж на вертикалния наклон на предните гуми на повечето от нашите коли?
      +1Ето този пост чаках.
      The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

pakumba написа:
        Тук си прав за амортизираната кола. Ама като караш служебна на 1 година..пак казвам служебна, не твоя, малко по-различно гледаш на нещата. А иначе, като караш кола на 15 години, изобщо това кола ли е, се питам аз? Особено пък италианската, дето е направена да се кара 5 години и след това върви я прави.
        FIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ

Коментар

tambuhtaneca написа:
          Тук си прав за амортизираната кола. Ама като караш служебна на 1 година..пак казвам служебна, не твоя, малко по-различно гледаш на нещата.
          Ами като карам служебна я карам по същият начин като фиата. До човек си е.
          tambuhtaneca написа:
          Особено пък италианската, дето е направена да се кара 5 години и след това върви я прави.
          И един мармот...
          00' Bravo 105 JTD

Коментар

tambuhtaneca написа:
            pakumba написа:
            Тук си прав за амортизираната кола. Ама като караш служебна на 1 година..пак казвам служебна, не твоя, малко по-различно гледаш на нещата. А иначе, като караш кола на 15 години, изобщо това кола ли е, се питам аз? Особено пък италианската, дето е направена да се кара 5 години и след това върви я прави.
            Стига бе пич, не си нито единствения, който кара служебна, нито си единствения, който кара нова кола. И ние сме човек бе бате и ние сме карали нови коли. Аз си казах моето мнение, не се уповавай толкова на това какви са ти гумите и не си мисли, че като ти си с Пирели на новата си служебна кола, а някой е с Дебица на старата си лична и не може да поддържа твоята или по-висока скорост. Проумей, че гумите не са решаващия фактор, скъпите ти зимни гуми я дават 5% предимство пред евтините зимни, я не. Ама опита и съчмата в главата могат ти дадат 50% по-добро поведение зимата. Не ме разбирай погрешно- и аз съм за скъпи гуми и си купувам поне среден клас и то не, защото не мога да дам 100 или 200 лв отгоре за гуми, но това не ме прави кьорав Айде стига от мен по този въпрос, сложил съм зимните си гуми, защото и да ги изтъркам- ще си купя нови, не ме притеснява. Сложил съм ги и защото пътувам горе-долу доста км и ако в Сф пече слънце и е 10 градуса, като стигна в другия край на Бг може да има 20 санта сняг. И не, че не мога да го мина с летни, защото аз зимни сложих сефте преди 3 години, а предишните 7-8 все с летни съм карал и зимата, ами защото е безсмислено натоварващо да удържаш колата с летните, вместо да съм си метнал зимните. Преди 2 години пътувах от Добрич към Сф, навсякъде сняг, лед, вятър и други екстри. Аз не се притеснявам особено и в общи линии карам по-бързичко от масата от коли, много рядко се случваше да ме изпревари кола/да не кажа и хич/. По едно време ме настига една Жигулка около Антоново, където да поясня зимата е тежка, студено и навява. Карам си съсредоточено, което все пак напряга. Жигулката дава ляв мигач и ме издухва, гледам вътре едно деди, пафка си супер спокоен с едната ръка, с другата си върти волана пича. Не го знам дали е бил със зимни, обаче колата постоянно танцуваше, дедито беше бахти пича, направо ме съдра. Дори се опитах да го настигна, но не успях. Опита си каза думата, па ако ще да съм с 4 зимни /чистак нови/, па ако ще колата ми да е много по-мощна и с много по-добро поведение от неговата. Много ме изкефи този човек.
            Fiat Bravo'97 1,6 16v
            Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

tambuhtaneca написа:
              Ама като караш служебна на 1 година..пак казвам служебна, не твоя, малко по-различно гледаш на нещата.
              Е то като караш чужда кола с чужди гуми, а не вадиш от джоба си верно почваш да гледаш по друг начин на нещата.А това за италианската кола и петте години го напиши в темата с вицовете.
              The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Аз като карам чужда кола я пазя в пъти повече от моята...
                Fiat TIPO 1.4 i.e. с газова уредба (BRC)

ZFA16000002608488

ПРОТЕСТИРАЙТЕ!!!

Коментар

Днес и аз преобух Мареа-та. Мисля, че дойде момента, а и вътрешният ми глас ми го каза: ари ве..., ко дремиш..., темата да стане 100 страници ли?... Yellow_Flash_Colorz_PDT_06
                  Stop giving directions, just say "Follow me."
                  Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
                  Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

Аз най-накрая вчера ги сложих
                    Прикачени файлове
                    Фиат Крома 1.9 16v+
                    Фиат Браво 1.6 16v
                    Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

Днес и аз монтирах моите...Две чисто нови отпред Fulda Kristal Montero 35 - 185/65/14 DOT 3513А от зад две които две години ми бяха преди: BF Goodrich 185/65/14

--------------------

Коментар

Stefanaki написа:
                        chaveto написа:
                        Кое не е вярно?
                        Всичко не е вярно. TÜV се минава веднъж на две години. Ако имам излизане днес ще снимам няколко автомобила с избила ръжда, които са получили нов TÜV преди няколко месеца.
                        Времето и броя съм объркал, но не и за ръждата.... Айде направи снимки на ръждиви автомобили.

Коментар

Аз си шпорих 500-600 км. този уйкенд с летните гуми и все още не мисля да слагам зимни(през седмицата не я карам) . Петък ще гледам прогнозите и ако не е на добре събота ще преубувам.Служебните и двете са със зимни шпицари вече, ама са служебни. И не ги преубувам аз Карал съм много зими с летни гуми и не съм имал проблем(Изключвам едно ходене до Тетевен - Рибарица,ама с Пасат и бяхме 3 коли и в една пряспа имах нужда от помощ) Всичко е до задкормилното устройство.
                          Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
                          Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
                          Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

Пък аз карах на -2 днес
                            Fiat Bravo'97 1,6 16v
                            Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

pakumba написа:
                              Пък аз карах на -2 днес
                              Аз пък с четвъртак вечерта минах по АМ Хемус и си понаваляваше снежец ей тъй за разкош и какво като съм със зимни гуми, на нея магистрала и с вериги да си пак ще танцуваш, особенно в тунела на Витиня който е инжинерно недуразумение, все едно някой е писал дипломна работа на тоя проект. пп pakumba, нали знаеш че по нашия край снега не ни плаши, и за разлика от София понятието летен шофьор не важи, ако си такъв ходиш пеш.
                              Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                              (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                              Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Днес на 3 градуса летните ми Мишлен Енерджи Сейвър бяха перфектни. В петък съм запазил час да слагам зимните, че да не си хабя летните .

Коментар

Working...
                                X