Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Сложихте ли зимните гуми?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

tambuhtaneca написа:
    Прав е колегата, че в Германия задължително се слагат зимни гуми само когато има сняг или лед. Няма задължително период през който да се кара със зимни гуми. Ето за тези дето поназнайват немския и как е по цяла Европа: http://www.warum-winterreifen.de/win...land/index.phpНо според мен когато температурата навън е под 7 градуса е препоръчително използването им независимо дали има сняг или е сухо времето.
    Интересно ми това как се превежда:
    Wie in Deutschland gilt auch in der Alpenrepublik die situative Winterreifenpflicht, und zwar vom 1. November bis zum 15. April.
    FIAT FORUM BULGARIA
    Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Значи ако е 7 градуса е ок с летни, но на 5 вече е опасно?Виждам, че маркетинга си върши работата.
      The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Ние естествено на тия западняшки трикове не се хващаме и знаем по-добре.

Коментар

krasio_79bs написа:
          tambuhtaneca написа:
          Прав е колегата, че в Германия задължително се слагат зимни гуми само когато има сняг или лед. Няма задължително период през който да се кара със зимни гуми. Ето за тези дето поназнайват немския и как е по цяла Европа: http://www.warum-winterreifen.de/win...land/index.phpНо според мен когато температурата навън е под 7 градуса е препоръчително използването им независимо дали има сняг или е сухо времето.
          Wie in Deutschland gilt auch in der Alpenrepublik die situative Winterreifenpflicht, und zwar vom 1. November bis zum 15. April.
          Нзм.Ти кажи как се превежда situative
          Fiat TIPO 1.4 i.e. с газова уредба (BRC)

ZFA16000002608488

ПРОТЕСТИРАЙТЕ!!!

Коментар

Аз ако знам как се превежда,няма да питам.
            FIAT FORUM BULGARIA
            Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

krasio_79bs написа:
              Няма значение как се превежда това изречение, защото не то е важното в абзаца. По-важно е другото изречение:Wer in diesem Zeitraum bei Eis, Schnee und Schneematsch ohne Winterreifen oder alternativ mit Schneeketten auf Sommerreifen fährt, muss sehr tief in die Tasche greifen. Който в описания период от време при наличие на лед, сняг или киша шофира без зимни гуми или летни гуми с поставени вериги, трябва да плати голяма глоба.Изявление на полицията в Бундесрепублика Байерн:Seit Dezember 2010 schreibt die Straßenverkehrsordnung "Winterreifen" bei Glatteis, Schneeglätte, Schneematsch, Eis- oder Reifglätte vor. Bei derartigen Witterungsverhältnissen darf mit einem Kraftfahrzeug ohne "Winterreifen" nicht im öffentlichen Straßenverkehr gefahren werden. От декември 2010 е въведено следното правило за употреба на зимни гуми - при наличие на лед, сняг или киша е забранено движението на МПС по обществената пътна мрежа без зимни гуми. Съгласно закона: За зимни гуми се зачитат всички гуми с означение М+S, наличие на символ снежинка или планински връх и снежинка. Всесезонните гуми със тези символи също се зачитат като зимни.Немските автоклубове (напр. ADAC)не препоръчват употребата на гуми по-стари от 6 години (считано от ДОТ) или с грайфер по-малък от 4мм.Нормалния немец (тоя дето ходи на работа и върти по около 20-30 хил на година) не кара един комплект гуми повече от два сезона. Той след второто сваляне на комплекта от колата ги продава и си купува нов комплект гуми с джанти. Не случайно в немския има думи Winterräder (зимни гуми монтирани на джанти)/Sommerräder(летни гуми монтирани на джанти), които се отличават от Winter-/Sommer- Reifen (зимни/летни гуми) и Felgen (джанти). По този начин точно и ясно с една единствена дума става ясно какво купува/продава някой.
              Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Значи не са задължителни,но е забранено да се движиш с летни гуми при лед, сняг или киша.Ако се движиш със летни гуми отнасяш голяма глоба.И на мен в Бургас много не ми трябват зимни гуми,ама като изляза на 20-30 км от града ,се радвам ,че съм със зимни гуми.
                FIAT FORUM BULGARIA
                Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Вече съм с зимни гуми......тоест от днес
                  now. BMW E39 523i '98 170hp
                  ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
                  ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp

Коментар

Stefanaki написа:
                    Нормалния немец (тоя дето ходи на работа и върти по около 20-30 хил на година) не кара един комплект гуми повече от два сезона. Той след второто сваляне на комплекта от колата ги продава и си купува нов комплект гуми с джанти.
                    Нормалния немец не си сваля гумите по собствено желание, там се минава два пъти в годината на преглед и щеш не щеш ги сменяш. Хората там не дават ТЮФ за избила ръждичка на някоя вежда а какво остава за гуми

Коментар

chaveto написа:
                      Нормалния немец не си сваля гумите по собствено желание, там се минава два пъти в годината на преглед и щеш не щеш ги сменяш. Хората там не дават ТЮФ за избила ръждичка на някоя вежда а какво остава за гуми
                      Не зная какъв смисъл влагаш в емотикона, но написаното от теб не е вярно.
                      Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Кое не е вярно?

Коментар

chaveto написа:
                          Stefanaki написа:
                          Нормалния немец (тоя дето ходи на работа и върти по около 20-30 хил на година) не кара един комплект гуми повече от два сезона. Той след второто сваляне на комплекта от колата ги продава и си купува нов комплект гуми с джанти.
                          Искаш да кажеш 1 път на 2 години, там не се минава на 6 месеца TUV
                          FIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ

Коментар

Иначе по темата, колегата @M5kov е пуснал клипове, не знам дали сте ги гледали но те ясно показват каква е ситуацията да си със зимни гуми при температури около 20-25 градуса, както и с такива при 0 градуса. Зимната гума е по-мека и прави по-добро сцепление с пътя при ниска температура и мисля че спора е излишен. Слагаш зимни гуми при температури под 7 градуса независимо дали има сняг или не, ако искаш да си спокоен на пътя.

Коментар

А и не разбирам хората, дето си слагат евтини гуми. Масово се слагат 15ки за зимата, цената на ТОП марките е около 100-110 лева, за 20 кинта за гума си рискуват живота някои. Не разбират ли, че точно гумата ги държи на пътя и тя е може би най-важния фактор да останат живи.

Коментар

Вън такова слънце пече,че само на зимна гума ще стане.
                                Fiat TIPO 1.4 i.e. с газова уредба (BRC)

ZFA16000002608488

ПРОТЕСТИРАЙТЕ!!!

Коментар

Working...
                                X