Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Сложихте ли зимните гуми?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ако не бях запален скиор никога нямаше да си сложа зимни гуми .Зимна гума на мокро голям кеф .А и по темата трябва да пшишат само хора ,които си сменят зимните гуми през 2 год.макс с чисто нови ,а не втора 5-та и т.н. употреба ,всичките и добри качества и глупави ламели след висенето в мазето А и 90% проблема не е в гумите а в шофьорите .
    фиатче Браво 2.0

Коментар

Дори пета употреба зимна гума се справя по-добре от нова лятна на сняг.
      Fiat TIPO 1.4 i.e. с газова уредба (BRC)

ZFA16000002608488

ПРОТЕСТИРАЙТЕ!!!

Коментар

krasio_79bs написа:
        Напротив.Не мисля така ,но и не драматизирам излишно. Имам си 4 летни вредщайнки и 4 зимни фулди. Просто не мисля ,че за 20 км или за 200км ще си затрия зимните гуми.
        Напротив, гледай клипа с температурните разлики и виж какво се случва с гумата когато е топло и когато почне да изстива. Първо баш зимната гума на тази температура (10-15*С) държи по зле и второ започва да се "опича". А като се "опече" след това от зимна става на никаква, защото има само зимна шарка

Коментар

nanobanano написа:
          Няма зимна гума, а има гума за сняг. Другите гуми са скоростни, шосейни или гуми за мокър или кален път. Общо взето на тях им викаме летни. Пета употреба гума ще се справи на сняг точно толкова, колкото и гумата за сухо време.
          Steliyan's Life!
          FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

jenshen73 написа:
            nanobanano написа:
            Няма зимна гума, а има гума за сняг. Другите гуми са скоростни, шосейни или гуми за мокър или кален път. Общо взето на тях им викаме летни. Пета употреба гума ще се справи на сняг точно толкова, колкото и гумата за сухо време.
            Щом казваш :D Във Варна може и така да е.

ZFA16000002608488

ПРОТЕСТИРАЙТЕ!!!

Коментар

Колега нанобанано, аз лично никога не бих сложил на колата си гуми втора употреба били те зимни или летни. Ще си купя две, а после още две, но няма да сложа употребявани гуми с неизвестен източник. Миналата година си купих 4 чисто нови гуми за сняг, които карах 3 месеца и отлежават до идването на новата зима. В момента съм с моите гуми за сухо време, които съм закупил с покупката и на колата. Предвид, че предходните ми снежни гуми бяха станали неадекватно зле за шофиране по заснежени пътища направих и покупката, а на гумаджията изрично казах да нареже моите стари, когато ги свали от колата. Това и направи пред мен. А гумите ми не бяха износени под нормата, просто си се пързаляха, а бяха карани точно 5 зими по 3 месеца, но основно по варненските засолени улици. Не съм богат, но 4 гуми на 14" джанти ми излязоха 300лв., което си е малко над цената на "хубави" (уж) снежни гуми ента употреба.
              Steliyan's Life!
              FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Само да питам имаш гуми за сухо време и такива за мокро време или просто сухите не ги караш като вали? А ако си със снежните гуми и изведнъж снега се стопи слагаш тези за мокро или за сухо ,че нещо не разбирам от определенията ти какви гуми ползваш и в каква ситуация?
                Фиат Крома 1.9 16v+
                Фиат Браво 1.6 16v
                Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

jenshen73 написа:
                  Колега нанобанано, аз лично никога не бих сложил на колата си гуми втора употреба
                  Това е друг въпрос.Става въпрос,че гумите втора употреба "за сняг" са в пъти по-добре от нови гуми "за сухо" на сняг.Изпитано и доказано.Ако на равен участък не можеш да разбереш в "планински" разбираш веднага като закъсаш.И не става въпрос за планински по горските пътеки или планински по изчистен път към Боровец или Пампорово.Говоря за голяма денивилация в градска/селска среда където живея аз.Там където минава снегорин най-много веднъж на зима и то само на главния път.С летни е немислимо да отлепиш от място.За спиране с летни гуми по огромния наклон да коментирам ли?По отъпкания сняг е малко по лесничко.Та тук лятото като завали дъжд някои едвам зацепват на мокрия наклонен паваж.

ZFA16000002608488

ПРОТЕСТИРАЙТЕ!!!

Коментар

nanobanano написа:
                    Това е друг въпрос.Става въпрос,че гумите втора употреба "за сняг" са в пъти по-добре от нови гуми "за сухо" на сняг.
                    За това никой не спори. Ставаше дума за съвсем друго - дали си заслужава да слагаме гуми за сняг в това топло и сухо време.
                    Stop giving directions, just say "Follow me."
                    Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
                    Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

кое му е топлото, преди малко беше 4 градуса на Витиня. Да, няма смисъл ако си караш колата от вкъщи до мола
                      Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                      Fiat Bravo'97 1,6 16v
                      Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

И аз не ги разбирам- зимата се предполага че ще е студено и ще вали сняг-затова се кара със зимни гуми. Ако повечето си карат колите от тях до магазина и обратно ОК, ама има хора които карат по 100-200 км наведнъж през планини и не знаеш кога ще те завали сняг или ще попаднеш на заледено. Май повечето не са попадали в такава ситуация с летни гуми или евентуално да са спали в колата нощем в някоя гора в някоя пряспа защото няма кой да ги дръпне че са се хлъзнали с летните гуми.
                        Фиат Крома 1.9 16v+
                        Фиат Браво 1.6 16v
                        Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

Чета един излишен спор. В Централна Европа ( Австрия, Германия) има член в ЗДП, който гласи,че от 15-ти Ноември до 15-ти Април се кара със зимни гуми. За да е задължително, явно има смисъл от зимни гуми. Някой ще каже,че там е по-студено и има повече сняг, но в сеерна Германия снегът и студът са като в южна България. Който иска нека си кара с летни галоши. Пожелавам на всички тях да не им се налага да спират в екстремни ситуации.
                          Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                          Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

А ти проверил ли си или само наизуст си ги говорите.Защото като гледам в Германия е задължително да си с гуми,които съответстват на атмосферните условия,а не от дата до дата.Това за което говоря и аз-Рано е за зимна гума.Така че като давате пример проверете първо.

ZFA16000002608488

ПРОТЕСТИРАЙТЕ!!!

Коментар

Прав е колегата, че в Германия задължително се слагат зимни гуми само когато има сняг или лед. Няма задължително период през който да се кара със зимни гуми. Ето за тези дето поназнайват немския и как е по цяла Европа: http://www.warum-winterreifen.de/win...land/index.phpНо според мен когато температурата навън е под 7 градуса е препоръчително използването им независимо дали има сняг или е сухо времето.
                              FIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ

Коментар

От там се вижда и,че в Австрия е същото.От дата до дата но зависи от ситуацията.Иначе за Германия няма 7 градуса граница,което пак вероятно е маркетингов трик.Там си е обяснено Сняг,лед,киша.Под 0та вече отиваме на заледени места.Естествено при 7 градуса вън е нормално вечерта да падат под 0 и сутрин да има поледици,но все още ги няма тези градуси.А като гледам и в следващата седмица ще е така.А някои сте си сложили гумите преди почти месец :D После като завали сняг да не казвате,че нещо не са хубави гумите :D

ZFA16000002608488

ПРОТЕСТИРАЙТЕ!!!

Коментар

Working...
                                X