Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Сложихте ли зимните гуми?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Synthy написа:
    Аз ще ги сложа след консултация с колегата от БАН НИМХ
    После може да се консултираш и с колегата от АППД
    Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
    (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
    Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

И с него, ако ше одим на Лом Yellow_Flash_Colorz_PDT_05
      "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
      Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
      Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

popara801 написа:
        Трябва да ги направят задължителни и с ДОТ не по-малък от предишната година.Все пак да има работа за всички.Аз съм ги приготвил и тия дни ще ги монтирам.
        Искаш да кажеш, че ти се иска да се сменят гумите всяка година ?!?
        04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+

Коментар

vgeorgiev написа:
          popara801 написа:
          Трябва да ги направят задължителни и с ДОТ не по-малък от предишната година.Все пак да има работа за всички.Аз съм ги приготвил и тия дни ще ги монтирам.
          Искаш да кажеш, че ти се иска да се сменят гумите всяка година ?!?
          Аз предлагам към данъка на автомобила да се добави и цената на 4 нови гуми.По този начин когато отиваш да си платиш данъка, взимат ти парите и за гумите. И искаш не искаш, отиваш октомври и си взимаш 4-те нови гуми от общината.Е, някой ако не иска да си ги вземе, добре дошло за служителите.
          A20DTH ЖТД ама не баш
          1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Аз пък не съм ги свалял зимните,дали ще купувам летни или зимата зимни все същото е.Все пари ще се дават че и само упражнения.Затова едни чисто нови зимни гуми,карай ги до когато може и на боклука,идва ред на другите,хем и лятото по добре е със тях на пътя.Повече лятна гума нема да си взема.

Коментар

nai7 написа:
              Аз пък не съм ги свалял зимните,дали ще купувам летни или зимата зимни все същото е.Все пари ще се дават че и само упражнения.Затова едни чисто нови зимни гуми,карай ги до когато може и на боклука,идва ред на другите,хем и лятото по добре е със тях на пътя.Повече лятна гума нема да си взема.
              Вземи си поне всесезонни. Че зимните лятото са с доста дълъг спирачен път.
              F31 BMW 320d

Коментар

Тurbodieselcomby написа:
                nai7 написа:
                Вземи си поне всесезонни. Че зимните лятото са с доста дълъг спирачен път.
                Не мисля че е така.Нали по принцип зимната гума е с по мек каучук,би трябвало да спира добре и във завоите да е по добра,за това и лятото по бързо заминнават.

Коментар

А замислял ли си се тия ламели като се нагреят дали се усукват и мачкат в завой и при спиране? То ако беше вярно колкото по-меки толкова по-добре най-лесно щеше да е да ги правят много меки , ама дали само мекотата има значение?
                  Фиат Крома 1.9 16v+
                  Фиат Браво 1.6 16v
                  Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

Днес сложих на служебния автомобил зимните гуми,мисля че вече е време.

Коментар

Аз мисля тази събота, неделя да монтирам. Време е вече!
                      Стило-1,6-16v - 103 Hp 2003 (ГАЗ-БЕНЗИН)
                      Типо 1,4 mono 1993 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX
                      Уно 1,4 карбуратор 1984 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX

Коментар

Докато не видя минус на термометъра нищо не пипам.А това, че зимните гуми са ОК за лятото...не знам кой как кара, но аз се нося като лодка със зимни гуми на жегата. Просто на волана ги усещам, че са станали "лигави" и имам чувството, че ще се разтекат по асфалта...
                        == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

pi4_s_bravo написа:
                          А замислял ли си се тия ламели като се нагреят дали се усукват и мачкат в завой и при спиране? То ако беше вярно колкото по-меки толкова по-добре най-лесно щеше да е да ги правят много меки , ама дали само мекотата има значение?
                          Виж сега аз съдя от факта че колкото е по мека толкова по добре когато се размекне полепва по добре.Доста време работих на една картинг писта и колкото по мек е каучука толкова по добре се държи картинга.Верно че няма нищо общо от гумите на картинга и лека кола но аз така мисля.Второ лято карам със зимни гуми проблеми нямам ни със спирна ни със занасяне.

Коментар

nai7 написа:
                            Нали по принцип зимната гума е с по мек каучук,би трябвало да спира добре и във завоите да е по добра,за това и лятото по бързо заминнават.
                            Няма такива филми - зимната гума е по добра само и единствено на сняг........даже според мен е по кофти лятото със зимни, отколкото зимата с летни......
                            Alfa 156 2.0 TS
                            Alfa 156 20VTurbo
                            Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                            Locost TF1 3.0V6

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
                              nai7 написа:
                              Нали по принцип зимната гума е с по мек каучук,би трябвало да спира добре и във завоите да е по добра,за това и лятото по бързо заминнават.
                              Няма такива филми - зимната гума е по добра само и единствено на сняг........даже според мен е по кофти лятото със зимни, отколкото зимата с летни......
                              +1, според мен зимна гума карана на жегата лятото така се е изпекла, че после на зима се хлъзга още по - добре

Коментар

На автомобил със задвижване на предните колела карам САМО с всесезонни гуми. Сега обаче съм със задно задвижване и съм взел едни желязни джанти с хубави зимни гуми, в комбинация с блокажа на дифа мисля, че няма да имам грижи зимата, но ще изчакам първия сняг, за да ги монтирам... Иначе на стария Бенц карах целогодишно със зимни гуми(просто тогава имах з.гуми ангария) и през лятото е отврат... Свирят при завой, дори с 5 км/ч и всички се обръщат и си мислят, че си джигит, дето върти гуми по светофарите... А за следващата зима вече са много оръфани...
                                M-Benz E 250 TD 150hp
                                M-Benz 200d 75 hp
                                Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили

Коментар

Working...
                                X