Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Сложихте ли зимните гуми?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

За справка да ти кажа, че с гумите и автомобилите от преди 30г. там където в момента живея и си прибирам автомобила в гаража, Фиат 125 и Жигула стигаха до двора при разчистена улица с много мъка. Прибирането в двора е невъзможно ако има мин. количество сняг. Така, че не ми казвай, че Баба Вида е била уникална гума. В момента с излъсканите ни асфалти по перфектните ни пътища се налага да имаш една идея по добри гуми

Коментар

Колега, грешно си ме разбрал. Думата ми беше за майсторлъка при управление и гъзарлъка при избор на гуми.И аз карам лятото с летни, зимата със зимни и пресни гуми, гледам и ADAC и др. организации и си избирам гуми на база информация по производители и модели, като избягвам китайските, ама са ми смешни мотивите на рейсърите за избор на гуми, примерно между първата е петата гума в някоя от класациите/тестове. Примерно едната е по-добра от другата на сухо - разлика в от 84,6 см. при спирачен път от 40-50 м. или на лед с разлика от 114,86 см. Извинявай, ама ако задкормилното устройство разчита на тези стойности, предпочитам изобщо да не го срещам на пътя. А ако има пари за даване и вярва в Дядо Коледа, негова си работа. В този случай само мога да поздравя рекламите специалисти за успехите и професионализма.
      Lupo - The Monster
      Е83 3D

Коментар

Е да, ама като си вземеш два пъти по-скъпите можеш да си позволиш да натиснеш спирачката с 30 стотни по-късно .
        The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

geo_g написа:
          Колега, грешно си ме разбрал. Думата ми беше за майсторлъка при управление и гъзарлъка при избор на гуми.И аз карам лятото с летни, зимата със зимни и пресни гуми, гледам и ADAC и др. организации и си избирам гуми на база информация по производители и модели, като избягвам китайските, ама са ми смешни мотивите на рейсърите за избор на гуми, примерно между първата е петата гума в някоя от класациите/тестове. Примерно едната е по-добра от другата на сухо - разлика в от 84,6 см. при спирачен път от 40-50 м. или на лед с разлика от 114,86 см. Извинявай, ама ако задкормилното устройство разчита на тези стойности, предпочитам изобщо да не го срещам на пътя. А ако има пари за даване и вярва в Дядо Коледа, негова си работа. В този случай само мога да поздравя рекламите специалисти за успехите и професионализма.
          Почти е така. Преди всичко си трябва внимание при шофирането, съобразено с условията на пътя - ха почти като текст в ЗДП-то го написах. Но и на теб ще ти се иска да си бил с по-добрите гуми, защото си направил всичко възможно да избегнеш сблъсък, ама обстоятелствата са такива, че не ти достигат въпросния 1 метър за да спреш, та точно тогава вземе, та си счупиш фаровете в камиона отпред. Сложих камион, за да е най-чиста ситуацията на пътя, защото може да изникне и нещо не толкова здраво и да не спиш след това седмици, ако имаш лабилна психика.Една гума никога не може да е най-добра във всичко. Една ще е по-добра на сняг, друга на мокро, трета на вода и т.н. Всички производители правят хибриди, които са масовите гуми на пазара, да удовлетворява максимално всички изисквания. Е, не става на угодиш на всичко, ама вече говорим за голямо издребняване, което ако не внимаваш на пътя е все тая каква гума си избрал.
          A20DTH ЖТД ама не баш
          1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

колеги нека се върнем на темата и забравете за цени,марки и добри/лоши шофьоримойте зимни гуми седът на тъмно в мазето и чакат да навали първия сняг та чак тогава ще почнат да се търкалят/въртят(като говоря за предни,тя мойта кола за 120000км не е виждала задни зимни гуми)
            Bravo 1.9d 97г

Коментар

още през октомври ги сложих, сутрините си е студено!
              brava 1.6(avtomatik) R.I.P.\ АР 147 1.9JTD

Коментар

2 еднакви коли, едната със зимни, другата с летни.Спиране 70-0.И двете без абс, тая с летните се пързаля доста по-малко от тая със зимните.Темп. въздух - 12гр, мокро, лек валеж.Зимни дот 13, летни дот 12. Марка Клебер.Аз ще си карам служебната бангия още с летните, ЗАСЕГА.
                F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Нека позная - служебната има проблем със спирачната система!
                  Стило-1,6-16v - 103 Hp 2003 (ГАЗ-БЕНЗИН)
                  Типо 1,4 mono 1993 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX
                  Уно 1,4 карбуратор 1984 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX

Коментар

И аз съм още с летните. Утре ще притичам до Петрич за уйкенда и не се притеснявам, че съм с тях. Полицаите не могат да се заядат, защото има още доста грайфер до минималния от 1,6 мм.(не знам как ще го мерят)
                    Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
                    Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
                    Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

lhristov написа:
                      Нека позная - служебната има проблем със спирачната система!
                      Не ме познаваш, мислиш ли, че ще карам опасна кола ?Да не говорим, че са с брембо дискове и ТРВ накладки
                      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Като ви чета постовете,имам усещането ,че сутрин тръгвате от нейде из Чукотка и на обяд правите две обиколки на екватора. Баси драмите за едно пътуване до работа и обратно.То гуми ли се не опекаха,то с катастрофи ли не се разминахте по 20 пъти за 5 километра път. Ще ви надживяват ли тия гуми,че толкова ги мислите за 5 карания при 20 градуса?
                        FIAT FORUM BULGARIA
                        Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

На някои се налага да карат много повече и може и да не са 20 пъти разминаванията,но не липсват в град като Пловдив.
                          Fiat TIPO 1.4 i.e. с газова уредба (BRC)

ZFA16000002608488

ПРОТЕСТИРАЙТЕ!!!

Коментар

krasio_79bs написа:
                            Като ви чета постовете,имам усещането ,че сутрин тръгвате от нейде из Чукотка и на обяд правите две обиколки на екватора. Баси драмите за едно пътуване до работа и обратно.То гуми ли се не опекаха,то с катастрофи ли не се разминахте по 20 пъти за 5 километра път. Ще ви надживяват ли тия гуми,че толкова ги мислите за 5 карания при 20 градуса?
                            В Пловдив няма много сняг, но в Бургас съвсем няма сняг, така че е нормално да мислиш по този начин.

Коментар

Напротив.Не мисля така ,но и не драматизирам излишно. Имам си 4 летни вредщайнки и 4 зимни фулди. Просто не мисля ,че за 20 км или за 200км ще си затрия зимните гуми.
                              FIAT FORUM BULGARIA
                              Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Краси, ако не друго, то поне всяка зима и пролет има по 1 весела тема за четене.
                                F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Working...
                                X