Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Сложихте ли зимните гуми?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

jenshen73 написа:
    Какви зимни гуми в тая жега? За 15 минути каране - летните ми гуми парят, а едни качествени зимни ще оставят диря по асфалта. Гумите ми са на джанти - ще чакам времето да се скапе по-сериозно и едва тогава ще ги сложа, защото при 16-18 градуса за къде да ги пека тия зимни гуми??? А да не споменавам, че все още се води астрономическа есен, а не зима. Зимата е къде декември в края.
    А, баш.Зимни гуми се слагат зимата. Сега е още есен.Това не важи за Смолян и подобни градчета.
    A20DTH ЖТД ама не баш
    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Вчера я свърших тая работа, през уикенда и на жената колата ше бъде оборудване със зимни гуми.Щом топлофикация пусна парното, значи си е време за зимни гуми
      punto HGT

Коментар

И аз ги качих на едната кочина, че то в града хубаво, ама както на излезане от Сф пече и е 10 градуса, така на Витиня си вали сняг и всички карат с 30 нагоре, пък батя им лети с 80 Yellow_Flash_Colorz_PDT_05 Няма да си ги нося тея зимни гуми при орлите с мен я, кво да им пазя.
        Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
        Fiat Bravo'97 1,6 16v
        Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

donnna написа:
          На Фиат-а ги сложих преди 2 седмици, щото летните... На Ланча-та съм ги подготвил за събота-неделя да ги сложа - джантите освежени, гумите - припомпени...
          Гумите са сложени - чета към 22-ри го дават преспи сняг по 1 метър... Летните жантета ги минах с меглио, водичка, четчица, палцалче, една магийка, останалия спрей и лак и спинкат в мазето - са готови за пролетта...
          Fiat Punto 1.1-Синята птица
          Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
          Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Аз туй лято не съм ги свалял отпред.Ще сложа сега 2 нови отпред, а тия ще идат отзад и съм готов.

Коментар

donnna написа:
              donnna написа:
              На Фиат-а ги сложих преди 2 седмици, щото летните... На Ланча-та съм ги подготвил за събота-неделя да ги сложа - джантите освежени, гумите - припомпени...
              Гумите са сложени - чета към 22-ри го дават преспи сняг по 1 метър... Летните жантета ги минах с меглио, водичка, четчица, палцалче, една магийка, останалия спрей и лак и спинкат в мазето - са готови за пролетта...
              Точно днеска Емо Чолаков каза за тия прогнози,и само дето не напсува автора
              Fiat TIPO 1.4 i.e. с газова уредба (BRC)

ZFA16000002608488

ПРОТЕСТИРАЙТЕ!!!

Коментар

Ако случайно сняг ме хване тоя месец - ще ходя пеш, но няма да изневеря на себе си и да туря зимна гума при 18 градуса. Днес по едно време дори беше лееееко къде над 20... Все едно лятото да карам с чисто нови зимни, да бе...
                Steliyan's Life!
                FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Нещо подобно казах в друг форум и ме изядоха с парцалите :DГумите ми са на други джанти и като наближи момента се слагат набързо с крика,а някои като дойде датата и слагат гумите,а всъщност още месец след това е жега.Година с година не си приличат.

ZFA16000002608488

ПРОТЕСТИРАЙТЕ!!!

Коментар

Миналия месец когато позахладня сложих зимните на пикапа щом усетя при тръгване че превъртат значи е време за смяна на летните. Имах така глупоста преди няколко години да чакам така повече и когато трябваше да спря не успях и.се наложи вана да иде в моргата. Та вие сте като във поговорката скъпи на триците евтини на брашното.
                    Обичам си работата.

Коментар

Valentin_V написа:
                      ...Та вие сте като във поговорката скъпи на триците евтини на брашното.
                      Офффф, поредния критикар... Не ти ли е минавало през главата, че може и да има хора, които "щом усетят при тръгване че превъртат", започват да карат по-внимателно, за да не се налага да спират неуспешно?Лично аз не виждам какво грешно има в това при 15+ градуса да се кара с летни гуми. Ма щяла да ни изненада зимата... Всеки може да погледне дългосрочната прогноза за времето и да вземе правилното решение. Ако и това не може, и зимни гуми няма да му помогнат.
                      Stop giving directions, just say "Follow me."
                      Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
                      Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

Valentin_V написа:
                        Миналия месец когато позахладня сложих зимните на пикапа щом усетя при тръгване че превъртат значи е време за смяна на летните. Имах така глупоста преди няколко години да чакам така повече и когато трябваше да спря не успях и.се наложи вана да иде в моргата. Та вие сте като във поговорката скъпи на триците евтини на брашното.
                        Миналата година чаках до последния момент и успешно си минах 40км в първия сняг без никакъв проблем. Нито съм боксувал на тръгване.... всичко това е защото имам хубави летни гуми. А такива като теб където ги слагат месец по рано или не ги свалят и после ги слагат отзад.... берат ядове. Защото като опечеш зимната гума и само си имаш монтирани зимни гуми, но са пълен боклук

Коментар

ЗИМНИ гуми. п.п. т.е. за зимата.
                          VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                          VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                          VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                          VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                          Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Valentin_V написа:
                            Имах така глупоста преди няколко години да чакам така повече и когато трябваше да спря не успях и.се наложи вана да иде в моргата.
                            Сигурен ли си,че не е от несъобразената скорост,дистанция,реакция,лоши летни гуми или така или иначе невъзможност за избягване от удара.Защо мислиш,че зимните гуми щяха да ти помогнат?Ако беше със зимните в онзи момент сега щеше да разправяш,че от тогава не ги слагаш толкова рано?Сняг ли е имало,лед ли?Защото зимните спират по-добре от летните само в тези условия.Помниш ли с какви обувки си бил тогава,че да не слагаш такива вече...

ZFA16000002608488

ПРОТЕСТИРАЙТЕ!!!

Коментар

Аз ги сложих вече ама колата се кара само сутрин когато не е толкова топло и после по тъмно тъй че няма проблем.Сега гледам на руснаците прогнозата не виждам сняг, да, падат температурите до към 4-5 през деня ама чак сняг в следващите две седмици не дават.

Коментар

Беше мокро валеше цялнден стана на беклемето на спусканте на десен завои с обратен наклон при скорост 30-40км просто предницата загуби сцепление и се хлъзнах по диагонал. Убеден съм че ако бях сменил гумите нямаше да се хлъзна. Вие си караите както искате ако живота ви е на цената на 4 гуми. Успех и безаварийно шофиране ви желая колеги.
                                Обичам си работата.

Коментар

Working...
                                X