ако не бях запален скиор никога нямаше да си сложа зимни гуми .Зимна гума на мокро голям кеф .А и по темата трябва да пшишат само хора ,които си сменят зимните гуми през 2 год.макс с чисто нови ,а не втора 5-та и т.н. употреба ,всичките и добри качества и глупави ламели след висенето в мазето А и 90% проблема не е в гумите а в шофьорите .
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Сложихте ли зимните гуми?
Collapse
X
-
krasio_79bs написа:Напротив.Не мисля така ,но и не драматизирам излишно. Имам си 4 летни вредщайнки и 4 зимни фулди. Просто не мисля ,че за 20 км или за 200км ще си затрия зимните гуми.
Коментар
-
nanobanano написа:Дори пета употреба зимна гума се справя по-добре от нова лятна на сняг.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
jenshen73 написа:nanobanano написа:Дори пета употреба зимна гума се справя по-добре от нова лятна на сняг.Fiat TIPO 1.4 i.e. с газова уредба (BRC)
ZFA16000002608488
ПРОТЕСТИРАЙТЕ!!!
Коментар
-
Колега нанобанано, аз лично никога не бих сложил на колата си гуми втора употреба били те зимни или летни. Ще си купя две, а после още две, но няма да сложа употребявани гуми с неизвестен източник. Миналата година си купих 4 чисто нови гуми за сняг, които карах 3 месеца и отлежават до идването на новата зима. В момента съм с моите гуми за сухо време, които съм закупил с покупката и на колата. Предвид, че предходните ми снежни гуми бяха станали неадекватно зле за шофиране по заснежени пътища направих и покупката, а на гумаджията изрично казах да нареже моите стари, когато ги свали от колата. Това и направи пред мен. А гумите ми не бяха износени под нормата, просто си се пързаляха, а бяха карани точно 5 зими по 3 месеца, но основно по варненските засолени улици. Не съм богат, но 4 гуми на 14" джанти ми излязоха 300лв., което си е малко над цената на "хубави" (уж) снежни гуми ента употреба.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Само да питам имаш гуми за сухо време и такива за мокро време или просто сухите не ги караш като вали? А ако си със снежните гуми и изведнъж снега се стопи слагаш тези за мокро или за сухо ,че нещо не разбирам от определенията ти какви гуми ползваш и в каква ситуация?Фиат Крома 1.9 16v+
Фиат Браво 1.6 16v
Фиат Мареа 1.6 16v
Коментар
-
jenshen73 написа:Колега нанобанано, аз лично никога не бих сложил на колата си гуми втора употребаFiat TIPO 1.4 i.e. с газова уредба (BRC)
ZFA16000002608488
ПРОТЕСТИРАЙТЕ!!!
Коментар
-
nanobanano написа:Това е друг въпрос.Става въпрос,че гумите втора употреба "за сняг" са в пъти по-добре от нови гуми "за сухо" на сняг.Stop giving directions, just say "Follow me."
Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit
Коментар
-
И аз не ги разбирам- зимата се предполага че ще е студено и ще вали сняг-затова се кара със зимни гуми. Ако повечето си карат колите от тях до магазина и обратно ОК, ама има хора които карат по 100-200 км наведнъж през планини и не знаеш кога ще те завали сняг или ще попаднеш на заледено. Май повечето не са попадали в такава ситуация с летни гуми или евентуално да са спали в колата нощем в някоя гора в някоя пряспа защото няма кой да ги дръпне че са се хлъзнали с летните гуми.Фиат Крома 1.9 16v+
Фиат Браво 1.6 16v
Фиат Мареа 1.6 16v
Коментар
-
Чета един излишен спор. В Централна Европа ( Австрия, Германия) има член в ЗДП, който гласи,че от 15-ти Ноември до 15-ти Април се кара със зимни гуми. За да е задължително, явно има смисъл от зимни гуми. Някой ще каже,че там е по-студено и има повече сняг, но в сеерна Германия снегът и студът са като в южна България. Който иска нека си кара с летни галоши. Пожелавам на всички тях да не им се налага да спират в екстремни ситуации.Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
А ти проверил ли си или само наизуст си ги говорите.Защото като гледам в Германия е задължително да си с гуми,които съответстват на атмосферните условия,а не от дата до дата.Това за което говоря и аз-Рано е за зимна гума.Така че като давате пример проверете първо.Fiat TIPO 1.4 i.e. с газова уредба (BRC)
ZFA16000002608488
ПРОТЕСТИРАЙТЕ!!!
Коментар
-
Прав е колегата, че в Германия задължително се слагат зимни гуми само когато има сняг или лед. Няма задължително период през който да се кара със зимни гуми. Ето за тези дето поназнайват немския и как е по цяла Европа: http://www.warum-winterreifen.de/win...land/index.phpНо според мен когато температурата навън е под 7 градуса е препоръчително използването им независимо дали има сняг или е сухо времето.FIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ
Коментар
-
От там се вижда и,че в Австрия е същото.От дата до дата но зависи от ситуацията.Иначе за Германия няма 7 градуса граница,което пак вероятно е маркетингов трик.Там си е обяснено Сняг,лед,киша.Под 0та вече отиваме на заледени места.Естествено при 7 градуса вън е нормално вечерта да падат под 0 и сутрин да има поледици,но все още ги няма тези градуси.А като гледам и в следващата седмица ще е така.А някои сте си сложили гумите преди почти месец :D После като завали сняг да не казвате,че нещо не са хубави гумите :DFiat TIPO 1.4 i.e. с газова уредба (BRC)
ZFA16000002608488
ПРОТЕСТИРАЙТЕ!!!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар