Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какви са процедурите при преместване на водомер?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Какви са процедурите при преместване на водомер?

    Здравейте! Решихме да правим ремонт който ще се състои от сливането на банята и тоалетната в едно общо помещение. Проблема е, че водомера е разположен на една стена която ще бъде съборена, и ако не бъде преместен ще стърчи по средата на банята (в буквалния смисъл). От главния водопровод излиза разклонение към 60 - 70 см със спирателен кран, последван от водомера. Реално цялото изместване се състои от вдигането на водомера на 90 градуса от сегашното му положение. Та въпроса е как се процедира при тези условия, само с ВиК ли трябва да се съгласува (да сложат пломба както при смяна на водомер) или ще трябва инженерен проект и други такива. Понеже някой от вас ще кажат как ще бутате стена в панелен блок, предварително казвам че стената е преградна и може да се събори без да се наруши конструкцията на блока ( консултирали сме с инженер). Благодаря предварително!
    Fiat Bravo 1.9 TD100

    #2
    За водомера - късаш пломбата и я пазиш. Местиш го монтираш го според изискването (кран преди него и евентуално ако трябва да е хоризонтално разположен за някои водомери), а след като приключиш с монтажа - звъниш на "водата", казваш "обаждам се за пломбиране на водомер", записваш си дата и час пломбатта беше 4-5 лева. Идват, пломбират, записват показанията. Това е. Не е нужно предварително да ги информираш.За бетона не мога да кажа.

    Коментар


      #3
      водомер

      За студена вода ли е Питай аварийна служба за квартала трябва да има така е по лесно Аз така направих само че за топла вода Сменях тръбите на топла вода и после викнах от аварината уж че ми тече и те го пломбираха и ми дадоха бележка че са сменили пломбата при авария с № на новата пломба
      КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
      Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
      http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

      Коментар


        #4
        Re: водомер

        kluchar написа:
        ...Сменях тръбите на топла вода и после викнах от аварината уж че ми тече и те го пломбираха и ми дадоха бележка че са сменили пломбата при авария с № на новата пломба
        Да беше се обадил на 112...
        Stop giving directions, just say "Follow me."
        Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
        Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

        Коментар


          #5
          Ако искаш - спираш водата на входа, сваляш крана преди водомера и водомера / пломбата обикновено е там - на холендъра между крана и водомера/ правиш квото правищ и ги монтираш пак.
          Fiat Punto 1.1-Синята птица
          Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
          Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

          Коментар


            #6
            Аха ясно. Благодаря за отговорите.
            Fiat Bravo 1.9 TD100

            Коментар


              #7
              donnna написа:
              Ако искаш - спираш водата на входа, сваляш крана преди водомера и водомера / пломбата обикновено е там - на холендъра между крана и водомера/ правиш квото правищ и ги монтираш пак.
              ... И, ако му е твърда връзката да се мъчи, като грешен дявол заради една пломба на мрежата. В Бургас всичко става с едно звънване по телефона и уведомяване на инкасатора или техническия район, който експлоатира уреда.ПС: Пломбата на самия водомер не я пипай в никакъв случай колега. Тя е по - "опасната". :P
              A17DTС/S
              Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

              Коментар


                #8
                В момента се сещам че там имаше две пломби, едната м/у вдомераи крана и 2-ра м/у крана и главната тръба(бях забравил за нея). Означава че трябва да им се обадя независимо от всичко, защото ми се иска преди да направя ремонта да сменя и част от старите тръби преди крана и водомера. Благодаря за отговорите отново!
                Fiat Bravo 1.9 TD100

                Коментар

                Working...
                X