Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво става ако скъсаш кабелите на енергото

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Не е глупост. Ореха е защитен от закона!Писал съм го и в друга тема пак по същия повод.Един комшия отнесе глоба от порядъка на 3000 лева, защото си позволи да отреже орех!
    == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

infineon написа:
      Ако го кажа тва за районния еколог на кмета ще има много да ми се хили.И каква е тази глупост да не мога да режа дървото като е на улицата. Какво от това че е орех нали клоните му може да ми бутнат комина на къщата.
      Ами кмета ако няма еколог в администрацията си това говори само и единствено за кмета За кастрене на клони пак се вади разрешение, рязал съм няколко дървета на различни имоти в гр. София, собственост на фирмата в която работя и това е процедурата, пък ти прави каквото си наумил
      punto HGT

Коментар

Някои хора са ми много интересни, хем търсят съвет и мнение, хем в крайна сметка си правят каквото са си наумили и понеже имам Апис под ръка ще ти цитирам закона за да си знаеш за напред НАРЕДБА за изграждане, поддържане и опазване на зелената система на Столична общинаРАЗДЕЛ IIIПРЕМАХВАНЕ ИЛИ ПРЕМЕСТВАНЕ НА РАСТИТЕЛНОСТЧл. 44. (1) На територията на СО се забранява отсичане или изкореняване на дълготрайни дървета и храсти, независимо от собствеността им.(2) По изключение растителността се премахва в следните случаи:1. при наличие на изсъхнали и болни дървета, издънкова и самонастанена растителност, особено в основи на сгради и съоръжения, както и дървета, застрашаващи сигурността на гражданите, безопасността на движението, сградите, съоръженията и инженерната инфраструктура;2. при реконструкция на съществуващата растителност и озеленени площи, при провеждане на санитарни сечи по утвърдени проекти;3. при строителството на сгради, съоръжения, пътища и обекти на инженерната инфраструктура при доказана невъзможност за запазването им, след одобряване на инвестиционния проект;4. при премахване на последици от природни бедствия, производствени аварии, в т.ч. аварийни ремонти на подземни комуникации и инженерни съоръжения.(3) Кастрене на дълготрайни дървета и храсти, независимо от собствеността им се допуска при доказана необходимост, след експертно становище.Ескпертното становище, което се коментира в ал.3 се прави именно от еколога назначен в районната община при КМЕТА, така че на тоя КМЕТ, дето много ще ти се хили като му споменеш за еколог му прати много поздрави от мене
        punto HGT

Коментар

didich написа:
          Някои хора са ми много интересни, хем търсят съвет и мнение, хем в крайна сметка си правят каквото са си наумили и понеже имам Апис под ръка ще ти цитирам закона за да си знаеш за напред НАРЕДБА за изграждане, поддържане и опазване на зелената система на Столична общинаРАЗДЕЛ IIIПРЕМАХВАНЕ ИЛИ ПРЕМЕСТВАНЕ НА РАСТИТЕЛНОСТЧл. 44. (1) На територията на СО се забранява отсичане или изкореняване на дълготрайни дървета и храсти, независимо от собствеността им.(2) По изключение растителността се премахва в следните случаи:1. при наличие на изсъхнали и болни дървета, издънкова и самонастанена растителност, особено в основи на сгради и съоръжения, както и дървета, застрашаващи сигурността на гражданите, безопасността на движението, сградите, съоръженията и инженерната инфраструктура;2. при реконструкция на съществуващата растителност и озеленени площи, при провеждане на санитарни сечи по утвърдени проекти;3. при строителството на сгради, съоръжения, пътища и обекти на инженерната инфраструктура при доказана невъзможност за запазването им, след одобряване на инвестиционния проект;4. при премахване на последици от природни бедствия, производствени аварии, в т.ч. аварийни ремонти на подземни комуникации и инженерни съоръжения.(3) Кастрене на дълготрайни дървета и храсти, независимо от собствеността им се допуска при доказана необходимост, след експертно становище.Ескпертното становище, което се коментира в ал.3 се прави именно от еколога назначен в районната община при КМЕТА, така че на тоя КМЕТ, дето много ще ти се хили като му споменеш за еколог му прати много поздрави от мене
          Ок, прав си, обаче:1-во тая наредба е за столична община. Тук дето е дървото не е столична община.2-ро Тая наредба хем забранява да се режат дървета, пък са написали толкова много причини поради които е допустимо да го режеш дърво.И при мен може много лесно да се обоснове че застрашава сигурноста на сградата- може да бутне комина и да стане сакатлък с минаващ човек.А тия от енергото нехаят- ако не им е към кабелите порасло дървото няма да си мръднат пръста, ама за мене е трудното да се мъча да го отрежа така че хем да не падне върху къщата, хем да не им падне и върху кабелите.
          http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
          Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
          FIAT БРАВО 1.2 16v
          ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
          FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

Справил си се-БРАВО! Ей това е,сега пиеш няколко бири за здраве и така... А ако вземеш да слушаш 250 дървени философа,които ще излязат тук,то трябва само като тях да стоиш,да бездействаш и да чакаш дървото само да реши,дали ще падне върху къщата или другаде И един призив към всички "гражданчета" дето излязоха,че и наредби ти цитираха- абе хора реалността в България много по-различна от ограничения ви мироглед в шопско.Подчертавам,не целя да обиждам НИКОЙ! Просто гледайте малко реално на нещата,не всичко е хартиени правила и панелни гарсониерки. Елате на село да видите как си режа ореха вкъщи без да ми дреме за кмета,кметицата Бойко и Станишев. А ако ида и питам кметЯ случайно какво правим с дървото в МОЯ двор ще има цяло село да ми се смее после...Че и портрета ми с надпис под него ИДИОТ ще сложат на мегданЯ. Я идете в балкана и ги питайте по колко пари купуват дървата за огрев,да видим как ще ви се хилят И човека вече е допуснал грешката да реже,питаше как да оправи създалия се проблем,а вие почнахте да го плюете какъв престъпник е. Като не можеш да му помогнеш,нужно ли е да го хулиш,след като вече е сторил грешката? Това е все едно да минеш покрай паднал в яма човек и вместо да му помогнеш или да извикаш помощ,ти сядаш и почваш да го разпитваш що падна,как падна,що не я видя и т.н.Хем не целиш да обиждаш, хем го правиш. Подбирайте си думите!Модераторски екип на fiat-bg.org
            ex.Мареа ТД100

Коментар

paralesa написа:
              Справил си се-БРАВО! Ей това е,сега пиеш няколко бири за здраве и така... А ако вземеш да слушаш 250 дървени философа,които ще излязат тук,то трябва само като тях да стоиш,да бездействаш и да чакаш дървото само да реши,дали ще падне върху къщата или другаде И един призив към всички "гражданчета" дето излязоха,че и наредби ти цитираха- абе хора реалността в България много по-различна от ограничения ви мироглед в шопско.Подчертавам,не целя да обиждам НИКОЙ! Просто гледайте малко реално на нещата,не всичко е хартиени правила и панелни гарсониерки. Елате на село да видите как си режа ореха вкъщи без да ми дреме за кмета,кметицата Бойко и Станишев. А ако ида и питам кметЯ случайно какво правим с дървото в МОЯ двор ще има цяло село да ми се смее после...Че и портрета ми с надпис под него ИДИОТ ще сложат на мегданЯ. Я идете в балкана и ги питайте по колко пари купуват дървата за огрев,да видим как ще ви се хилят И човека вече е допуснал грешката да реже,питаше как да оправи създалия се проблем,а вие почнахте да го плюете какъв престъпник е. Като не можеш да му помогнеш,нужно ли е да го хулиш,след като вече е сторил грешката? Това е все едно да минеш покрай паднал в яма човек и вместо да му помогнеш или да извикаш помощ,ти сядаш и почваш да го разпитваш що падна,как падна,що не я видя и т.н.
              Предполагам, че не всеки би съумял да си представи самодовлната физиономия, с която този човек е написал това нещо, по-горе. Разликата г-не, между гражданите и селяндурите са именно правилата и умението да живееш според тях. И онази част от нас, които са убедени, че цивилизованият избор е по-правилен от законите на джунглата, бъдете убеден - са лишени от високомерната гордост да бъдат шимпанзета.Също така, ще ми позволите да изразя съмнение, че вашите съселяни, са се отказали да изтипосат портрета Ви с надпис ИДИОТ, ако и да отказвате да питате кметЯ за дървото в двора.И понеже, както казах - ние, гражданите - сме направили своя избор, сигурен съм, че няма да сбъркам, ако настоявам модераторите да предприемат необходимите мерки срещу подобни изказвания и по този начин все пак да покажат на г-на от В.Търново, че ПРАВИЛА има и те ТРЯБВА да се спазват.

Коментар

Е веднага човека от моя край даде съвет, а не глупави закони.В София може и да пишат актове затова там не бих си го и помислил да режа, ама тука пред къщата... Кой да чакам да дойде да го махне.
                http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
                Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
                FIAT БРАВО 1.2 16v
                ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
                FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

А на село комшията го отнесе, защото е оставил клоните да се оплетат в кабелите за тока.Ко праим ся?

Коментар

Я дай една две снимки на реалното положение.
                    Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
                    Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
                    Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

paralesa написа:
                      Справил си се-БРАВО! Ей това е,сега пиеш няколко бири за здраве и така... А ако вземеш да слушаш 250 дървени философа,които ще излязат тук,то трябва само като тях да стоиш,да бездействаш и да чакаш дървото само да реши,дали ще падне върху къщата или другаде И един призив към всички "гражданчета" дето излязоха,че и наредби ти цитираха- абе хора реалността в България много по-различна от ограничения ви мироглед в шопско.Подчертавам,не целя да обиждам НИКОЙ! Просто гледайте малко реално на нещата,не всичко е хартиени правила и панелни гарсониерки. Елате на село да видите как си режа ореха вкъщи без да ми дреме за кмета,кметицата Бойко и Станишев. А ако ида и питам кметЯ случайно какво правим с дървото в МОЯ двор ще има цяло село да ми се смее после...Че и портрета ми с надпис под него ИДИОТ ще сложат на мегданЯ. Я идете в балкана и ги питайте по колко пари купуват дървата за огрев,да видим как ще ви се хилят И човека вече е допуснал грешката да реже,питаше как да оправи създалия се проблем,а вие почнахте да го плюете какъв престъпник е. Като не можеш да му помогнеш,нужно ли е да го хулиш,след като вече е сторил грешката? Това е все едно да минеш покрай паднал в яма човек и вместо да му помогнеш или да извикаш помощ,ти сядаш и почваш да го разпитваш що падна,как падна,що не я видя и т.н.Хем не целиш да обиждаш, хем го правиш. Подбирайте си думите!Модераторски екип на fiat-bg.org
                      Много ти е широк мирогледа бе, тарикат.Не ти пукало. Реалността в България я правят такава калпава хора като теб.
                      like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

infineon написа:
                        Ок, прав си, обаче:1-во тая наредба е за столична община. Тук дето е дървото не е столична община.
                        Мда прав съм, ама тая информация се дава в първия пост, защото тука не всеки е седнал в/у кристална топка и може да гадае ти в кой район на България живееш А за г-н paralesa съм без коментар, явно живее някъде по дърветата.
                        punto HGT

Коментар

Ох, ох Андрешковци Разбира се, че е нужно разрешение за да се отреже дърво, иначе глобата е солена, сега друг въпрос е как се дерибейства из горите от определени хора ама.... поне колегата се е спасил от проблеми с ЕРП
                          Брава 1.6

Коментар

Аре сега по повод случката, предлагам да сезирате Прокуратурата, Парламента, Омбутсмана и всички възможни еко организации включително е Грийн пиис, да организирате жива верига на пътя Търново - Горна Оряховица, да блокирате гарата на Горна. infineon, по повод случката ти предлагам да си напалиш камината с част от дървото, да направиш една хубава жар и да метнеш 5 -6 паржоли, обилно поляти с винце.А на бюрократите ще кажа да се присетят какво са казали господата Илф и Петров
                            Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                            (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                            Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Можеш да изкараш човека от село, но не можеш да изкараш селото от човека!
                              Няма начин да няма начин!

Коментар

S_BANKOV написа:
                                Аре сега по повод случката, предлагам да сезирате Прокуратурата, Парламента, Омбутсмана и всички възможни еко организации включително е Грийн пиис, да организирате жива верига на пътя Търново - Горна Оряховица, да блокирате гарата на Горна.
                                Нещата трябва да се правят както е описано в закона, защото ще се намери някой завистлив комшия, ще пусне една жалба колкото да му направи мръсно и като му дойдат господата на проверка и не покаже съответните разрешителни, господина ще изгори по-бързо от дървата в камината, а това че всеки си прави каквото му е кеф е факт, защото няма никакъв контрол, от тука следват и съветите - режи никой нищо няма да ти направи Живи и здрави темата май приключи щом заговорихме за свинско и винско
                                punto HGT

Коментар

Working...
                                X