Не е глупост. Ореха е защитен от закона!Писал съм го и в друга тема пак по същия повод.Един комшия отнесе глоба от порядъка на 3000 лева, защото си позволи да отреже орех!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво става ако скъсаш кабелите на енергото
Collapse
Заключена тема
X
X
-
infineon написа:Ако го кажа тва за районния еколог на кмета ще има много да ми се хили.И каква е тази глупост да не мога да режа дървото като е на улицата. Какво от това че е орех нали клоните му може да ми бутнат комина на къщата.punto HGT
Коментар
-
Някои хора са ми много интересни, хем търсят съвет и мнение, хем в крайна сметка си правят каквото са си наумили и понеже имам Апис под ръка ще ти цитирам закона за да си знаеш за напред НАРЕДБА за изграждане, поддържане и опазване на зелената система на Столична общинаРАЗДЕЛ IIIПРЕМАХВАНЕ ИЛИ ПРЕМЕСТВАНЕ НА РАСТИТЕЛНОСТЧл. 44. (1) На територията на СО се забранява отсичане или изкореняване на дълготрайни дървета и храсти, независимо от собствеността им.(2) По изключение растителността се премахва в следните случаи:1. при наличие на изсъхнали и болни дървета, издънкова и самонастанена растителност, особено в основи на сгради и съоръжения, както и дървета, застрашаващи сигурността на гражданите, безопасността на движението, сградите, съоръженията и инженерната инфраструктура;2. при реконструкция на съществуващата растителност и озеленени площи, при провеждане на санитарни сечи по утвърдени проекти;3. при строителството на сгради, съоръжения, пътища и обекти на инженерната инфраструктура при доказана невъзможност за запазването им, след одобряване на инвестиционния проект;4. при премахване на последици от природни бедствия, производствени аварии, в т.ч. аварийни ремонти на подземни комуникации и инженерни съоръжения.(3) Кастрене на дълготрайни дървета и храсти, независимо от собствеността им се допуска при доказана необходимост, след експертно становище.Ескпертното становище, което се коментира в ал.3 се прави именно от еколога назначен в районната община при КМЕТА, така че на тоя КМЕТ, дето много ще ти се хили като му споменеш за еколог му прати много поздрави от менеpunto HGT
Коментар
-
didich написа:Някои хора са ми много интересни, хем търсят съвет и мнение, хем в крайна сметка си правят каквото са си наумили и понеже имам Апис под ръка ще ти цитирам закона за да си знаеш за напред НАРЕДБА за изграждане, поддържане и опазване на зелената система на Столична общинаРАЗДЕЛ IIIПРЕМАХВАНЕ ИЛИ ПРЕМЕСТВАНЕ НА РАСТИТЕЛНОСТЧл. 44. (1) На територията на СО се забранява отсичане или изкореняване на дълготрайни дървета и храсти, независимо от собствеността им.(2) По изключение растителността се премахва в следните случаи:1. при наличие на изсъхнали и болни дървета, издънкова и самонастанена растителност, особено в основи на сгради и съоръжения, както и дървета, застрашаващи сигурността на гражданите, безопасността на движението, сградите, съоръженията и инженерната инфраструктура;2. при реконструкция на съществуващата растителност и озеленени площи, при провеждане на санитарни сечи по утвърдени проекти;3. при строителството на сгради, съоръжения, пътища и обекти на инженерната инфраструктура при доказана невъзможност за запазването им, след одобряване на инвестиционния проект;4. при премахване на последици от природни бедствия, производствени аварии, в т.ч. аварийни ремонти на подземни комуникации и инженерни съоръжения.(3) Кастрене на дълготрайни дървета и храсти, независимо от собствеността им се допуска при доказана необходимост, след експертно становище.Ескпертното становище, което се коментира в ал.3 се прави именно от еколога назначен в районната община при КМЕТА, така че на тоя КМЕТ, дето много ще ти се хили като му споменеш за еколог му прати много поздрави от менеhttp://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
Справил си се-БРАВО! Ей това е,сега пиеш няколко бири за здраве и така... А ако вземеш да слушаш 250 дървени философа,които ще излязат тук,то трябва само като тях да стоиш,да бездействаш и да чакаш дървото само да реши,дали ще падне върху къщата или другаде И един призив към всички "гражданчета" дето излязоха,че и наредби ти цитираха- абе хора реалността в България много по-различна от ограничения ви мироглед в шопско.Подчертавам,не целя да обиждам НИКОЙ! Просто гледайте малко реално на нещата,не всичко е хартиени правила и панелни гарсониерки. Елате на село да видите как си режа ореха вкъщи без да ми дреме за кмета,кметицата Бойко и Станишев. А ако ида и питам кметЯ случайно какво правим с дървото в МОЯ двор ще има цяло село да ми се смее после...Че и портрета ми с надпис под него ИДИОТ ще сложат на мегданЯ. Я идете в балкана и ги питайте по колко пари купуват дървата за огрев,да видим как ще ви се хилят И човека вече е допуснал грешката да реже,питаше как да оправи създалия се проблем,а вие почнахте да го плюете какъв престъпник е. Като не можеш да му помогнеш,нужно ли е да го хулиш,след като вече е сторил грешката? Това е все едно да минеш покрай паднал в яма човек и вместо да му помогнеш или да извикаш помощ,ти сядаш и почваш да го разпитваш що падна,как падна,що не я видя и т.н.Хем не целиш да обиждаш, хем го правиш. Подбирайте си думите!Модераторски екип на fiat-bg.orgex.Мареа ТД100
Коментар
-
paralesa написа:Справил си се-БРАВО! Ей това е,сега пиеш няколко бири за здраве и така... А ако вземеш да слушаш 250 дървени философа,които ще излязат тук,то трябва само като тях да стоиш,да бездействаш и да чакаш дървото само да реши,дали ще падне върху къщата или другаде И един призив към всички "гражданчета" дето излязоха,че и наредби ти цитираха- абе хора реалността в България много по-различна от ограничения ви мироглед в шопско.Подчертавам,не целя да обиждам НИКОЙ! Просто гледайте малко реално на нещата,не всичко е хартиени правила и панелни гарсониерки. Елате на село да видите как си режа ореха вкъщи без да ми дреме за кмета,кметицата Бойко и Станишев. А ако ида и питам кметЯ случайно какво правим с дървото в МОЯ двор ще има цяло село да ми се смее после...Че и портрета ми с надпис под него ИДИОТ ще сложат на мегданЯ. Я идете в балкана и ги питайте по колко пари купуват дървата за огрев,да видим как ще ви се хилят И човека вече е допуснал грешката да реже,питаше как да оправи създалия се проблем,а вие почнахте да го плюете какъв престъпник е. Като не можеш да му помогнеш,нужно ли е да го хулиш,след като вече е сторил грешката? Това е все едно да минеш покрай паднал в яма човек и вместо да му помогнеш или да извикаш помощ,ти сядаш и почваш да го разпитваш що падна,как падна,що не я видя и т.н.
Коментар
-
Е веднага човека от моя край даде съвет, а не глупави закони.В София може и да пишат актове затова там не бих си го и помислил да режа, ама тука пред къщата... Кой да чакам да дойде да го махне.http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
paralesa написа:Справил си се-БРАВО! Ей това е,сега пиеш няколко бири за здраве и така... А ако вземеш да слушаш 250 дървени философа,които ще излязат тук,то трябва само като тях да стоиш,да бездействаш и да чакаш дървото само да реши,дали ще падне върху къщата или другаде И един призив към всички "гражданчета" дето излязоха,че и наредби ти цитираха- абе хора реалността в България много по-различна от ограничения ви мироглед в шопско.Подчертавам,не целя да обиждам НИКОЙ! Просто гледайте малко реално на нещата,не всичко е хартиени правила и панелни гарсониерки. Елате на село да видите как си режа ореха вкъщи без да ми дреме за кмета,кметицата Бойко и Станишев. А ако ида и питам кметЯ случайно какво правим с дървото в МОЯ двор ще има цяло село да ми се смее после...Че и портрета ми с надпис под него ИДИОТ ще сложат на мегданЯ. Я идете в балкана и ги питайте по колко пари купуват дървата за огрев,да видим как ще ви се хилят И човека вече е допуснал грешката да реже,питаше как да оправи създалия се проблем,а вие почнахте да го плюете какъв престъпник е. Като не можеш да му помогнеш,нужно ли е да го хулиш,след като вече е сторил грешката? Това е все едно да минеш покрай паднал в яма човек и вместо да му помогнеш или да извикаш помощ,ти сядаш и почваш да го разпитваш що падна,как падна,що не я видя и т.н.Хем не целиш да обиждаш, хем го правиш. Подбирайте си думите!Модераторски екип на fiat-bg.orglike a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
infineon написа:Ок, прав си, обаче:1-во тая наредба е за столична община. Тук дето е дървото не е столична община.punto HGT
Коментар
-
Аре сега по повод случката, предлагам да сезирате Прокуратурата, Парламента, Омбутсмана и всички възможни еко организации включително е Грийн пиис, да организирате жива верига на пътя Търново - Горна Оряховица, да блокирате гарата на Горна. infineon, по повод случката ти предлагам да си напалиш камината с част от дървото, да направиш една хубава жар и да метнеш 5 -6 паржоли, обилно поляти с винце.А на бюрократите ще кажа да се присетят какво са казали господата Илф и ПетровКара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
S_BANKOV написа:Аре сега по повод случката, предлагам да сезирате Прокуратурата, Парламента, Омбутсмана и всички възможни еко организации включително е Грийн пиис, да организирате жива верига на пътя Търново - Горна Оряховица, да блокирате гарата на Горна.punto HGT
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар