Бащата когато я пече излиза над 65 градуса то направо ракетно гориво, пиеш 2 малки и излиташ :D
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
На колко градуса си правите ракията?!
Collapse
X
-
Обикновено цокам м/у 45 и 50 градуса.Обаче наскоро колега ми донесе едно шише хасковска.Бе удара една бърза стограмка и нещо се разфокусира ефира...Викам си нещо съм се запуснал, за срам ше стана...Обаче след половин шише ми дойде напън да видя все пак колко градуса е т’ва юнашко пиитие.Първият опит се провали с гръм и трясък - нарочих спиртомера за дЪфект та ходих от комшии за професионален.84 градуса се оказа пущината. Свърши и ся съм си маркирал моята ракия със сигнална лента.Не за друго ама да не я сбъркам с вода и някой нощ да сгъна шишето от жажда П.С: Аз ракия не права - няма време за такива ритуали... Аз съм прост юзер. Ползвам само Yellow_Flash_Colorz_PDT_06I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
Airfan написа:Що разреждате? Не си ли слагате ледче вътре - то добре разрежда. Аз имам 10-ина бутилки от 85-а година с парафинирани капачки и ме е страх да ги отворя.FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo
Коментар
-
Е, Мишо, личи си, че си голям майстор . Нищо не се изхвърля - нито първака, нито пАтока. Казанджиите правят-струват, за да прилъжат човек да не си ги вземе, особено патока. А и градусите, и количеството ти ми се виждат съмнителни за 300 л. материал, освен ако не си сложил МНОГО захар. Извинявай, ако греша, но ми се вижда нереално: ние с тъста от 500 литра превъзходен материал с добавена захар изкарахме 60 литра ракия на 60 градуса + 10 литра паток.По темата: до 25 годишна възраст не бях опитвал какъвто и да е концентриран алкохол, но после взе, че ми се услади. Първоначално пиех ракия на някакви идиотски градуси - 50-55. Сега си я разреждам около 42-44. Хем става повече, хем ..., ами просто не виждам смисъл да се пие толкова силен алкохол. Разреждам с дестилирана вода, всичко останало е компромис. Обичам ракията да е безцветна, но тази година по изключение мисля да си я оцветя съвсееем слабо.Бау :Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Венко,Съвсем грубо смятане:Ако твоите 500 кила материал са били със захарност в началото около 22-23, би трябвало да има поне 15 алкохолни градуса на литър, след като преврат. 500 х 15 = 7500 алкохолни градуса.7500 алкохолни градуса са 125 литра ракия на 60 градуса. Айде поне 100!Ако наистина от половин тон материал вадите само толкова ракия - имате проблем с материала или казана. Мишо е изкарал 3200 алк градуса от 300 литра материал, което е нормално вероятно изходящия му материал (джибри) са били с ниска захарност 19-20 - имал е 12-13 алкохол в джибрата след превиране. И като е хвърлил първака и патоките, ето ти 3200 градуса.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
snake написа:Е, Мишо, личи си, че си голям майстор . Нищо не се изхвърля - нито първака, нито пАтока. Казанджиите правят-струват, за да прилъжат човек да не си ги вземе, особено патока. А и градусите, и количеството ти ми се виждат съмнителни за 300 л. материал, освен ако не си сложил МНОГО захар. Извинявай, ако греша, но ми се вижда нереално: ние с тъста от 500 литра превъзходен материал с добавена захар изкарахме 60 литра ракия на 60 градуса + 10 литра паток.По темата: до 25 годишна възраст не бях опитвал какъвто и да е концентриран алкохол, но после взе, че ми се услади. Първоначално пиех ракия на някакви идиотски градуси - 50-55. Сега си я разреждам около 42-44. Хем става повече, хем ..., ами просто не виждам смисъл да се пие толкова силен алкохол. Разреждам с дестилирана вода, всичко останало е компромис. Обичам ракията да е безцветна, но тази година по изключение мисля да си я оцветя съвсееем слабо.M-Benz E 250 TD 150hp
M-Benz 200d 75 hp
Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили
Коментар
-
Yavor написа:Венко,...Ако наистина от половин тон материал вадите само толкова ракия - имате проблем с материала или казана.msotiroff написа:Той казанджията няма как да ме прилъгва, защото първака и патока ги изхвърлям в канала пред него и пред останалите силно учудени хора...Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар