На колко градуса Ви е най - приятна за консумация домашната ракия. За сефте слагам материал за ракия и се чудя на колко да си я наглася след дестилацията!!! По принцип досега като съм купувал ракия ако е по силна от 47-48% си я разреждам до толкова. В събота съм на казана да варя, ще я оставя да ветрее 40-50 дни и след това ще разреждам с изворна водичка.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
На колко градуса си правите ракията?!
Collapse
X
-
Около 48, ама като полежи в бурето три месеца че и повече и пада на 45 и става екстра!Разреждал съм и с дестилирана и с изворна и с минерална. Най добри резултати имах с вода Пирин.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Yavor написа:Около 48, ама като полежи в бурето три месеца че и повече и пада на 45 и става екстра!Разреждал съм и с дестилирана и с изворна и с минерална. Най добри резултати имах с вода Пирин.M-Benz E 250 TD 150hp
M-Benz 200d 75 hp
Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили
Коментар
-
40-44 след престоя и разреждането.MULTIPLA 1.6 16V BIPOWER 2005-вече бивша
"Пари,пари,пари....какво са парите?.Тор, от която никнат КРАСИВИ ЦВЕТЯ !!!
R.I.P РОНИ: http://vbox7.com/play:79085d12
Коментар
-
До скоро на 42...Но напоследък взе да ми харесва отлежала ракия над 45 до към 50 крадуса...VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Re: На колко градуса си правите ракията?!
msotiroff написа:На колко градуса Ви е най - приятна за консумация домашната ракия. За сефте слагам материал за ракия и се чудя на колко да си я наглася след дестилацията!!! По принцип досега като съм купувал ракия ако е по силна от 47-48% си я разреждам до толкова. В събота съм на казана да варя, ще я оставя да ветрее 40-50 дни и след това ще разреждам с изворна водичка.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Ами аз като я правя ( задължително с преварка!!!) я оставям да тече до 40 градуса преварката. Преди 1 седмица я варих и стана средно около 72 градуса. Задължително се разрежда само с дестилирана вода. Оставям я на около 48-49 градуса след разреждането. Няколко трика мога да дам като съвет:- при преваката се хваща т.н. "гъба" или метиловият алкохол - преди да тръгне преварката слагаш в едно отрязано пластмасово шише около 200-300 мл. вода и първите около половин, след като текне - задължително ги оставят да текат в шишето директно - ще видиш как се образува гъбата от метила - изхвъляш ги. - след като я разредиш до желаните градуси я слагаш в голям съд ( нe наливаш директно по шишета и дамаджани ) около седмица да престои с разни дръвчета на клечки за оцветяване ( кеф ти черница, кеф ти американски дъб, който го продават и т.н.), като големият съд го оставяш с много леко открехнат капак, за да излезне остатъка от метила. След седмица наливаш в съдовете за съхранение. Имай в предвид, че по този начин, градуса пада с около 1-2 допълнително. - Преди за сложиш преварката, можеш по желание да намажеш вътрешната част на казана с мед, а на изходната му тръбичка да вържеш в някакв атензухена кърпа медицинска дъка, така че излизащата течност да минава през нея - има много приятен ефект.Успех и приятно занимание!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар