didich написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Данъкът на автомобила да отпадне
Collapse
X
-
Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
-
didich написа:Леле тия наглеци, не стига че го премахват, а и даже ще го увеличат, не ги ли е срам бе, а аз като карам на газ, тоя катализатор за какво ми е, защо няма облекчение и не плащам по-малък данък, тия въпроси няма ли кой да им ги зададе там на тия празни кратуни, немам думи ....FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo
Коментар
-
Идеята не е лоша! Колкото повече караш, повече амортизираш пътищата, повече цапаш въздуха и повече плащаш.Ако годишно харча 700 литра по 2.50лв. е 1750 лв. Ако увеличат цената с 5 стотинки, то годишно ще плащам 1785 лв. за същото количество гориво.С други думи 35 лв. пътен данък влиза в цената на горивото.Няма начин да няма начин!
Коментар
-
По-голяма простотия от предложението на г-н Кадиев,не бях чувал.Освен, да скочат цените на всички продукти в магазините нищо друго справедливо няма да се постигне.Какво са виновни възрастните ни родители,че ние имаме автомобили.Хората са го измислили-сондата отзад и каквото покаже това да се плаща.Аз съм на газ,ако трябва и катализатор нов ще си купя.
Коментар
-
Цените и без друго се покачват, защото 5%-ното намаление на тока за битовите потребители е прехвърлено като 20% увеличение в производството, което се калкулира в цената. Кадиев и другите около него това го знаят и сега се опитват да го прехвърлят от болната глава на здравата.Няма начин да няма начин!
Коментар
-
ФЕРАРИСТ написа:didich написа:Отделно идва и другия въпрос - както знаете при вдигане цената на горивото всичко отива на горе, тоест излиза, че тоя същия данък, който е вкаран в горивото ще го платим и на всички стоки, които ще се вдигнат покрай това гориво.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Познавам много хора, които просот не плащат този данък последните 5г с настъпване на кризата. Всички са над 75kW... защо ли Като не могат да вземат на босия цървулите ще го калкулират в горивото, което ще се усети от сътветните хора като се повиши цената на нафтата в туби, които не плащат данък на държавата. Как да оглозгаш още оглозгания кокал? Ми нестава... Пак ще плащаме само простите.
Коментар
-
Защо пък според много хора размерът на данъка трябва да е в пряка зависимост с екологичната норма? Това да се прибави към цената на горивото също има противоречия. В крайна сметка какво е данъкът?Данъкът е невъзвръщаемо и безвъзмездно (без пряка насрещна облага) плащане, наложено едностранно и по общ ред от държавата, елемент на бюджетния приходThe awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
didich написа:Ще заживеем като европейците в следващия си живот, когато няма да се родим българи, друга алтернатива на тоя етап не виждам, все повече затъваме, а кратуните в парламента се въртят едни и същи ....първият ми автомобил беше ЖИГУЛИ
Lancia Kappa 2.020v 155 H.P
Велико Търново/ Горна Оряховица там ми е корена
Коментар
-
style34 написа:Защо пък според много хора размерът на данъка трябва да е в пряка зависимост с екологичната норма?
Коментар
-
За мен това е стъпка в правилната посока, защото сега даваш едни пари предварително - пътен данък и винетка, но в каква степен ще се възползваш от тях, в смисъл да пътуваш толкова, че тези суми да се губят в общите разходи за гориво, гуми и други консумативи, е отделна въпрос. На практика може да се окаже по-справедлив начин на плащана на данъка, а и тогава плащането ще е 100%, тъй като няма как да бръмчиш без гориво.Да оставим настрани личните автомобили! Мой познат, който закупи автобус от друга фирма, ми разказа, че за 10 години нито веднъж не е плащан пътен данък, а в същото време е правил ежедневни курсове Видин-София и обратно, което прави 365х500х10=1 825 000 км без да е платил и 1 лев данък. Ако допуснем, че само в 50% от случаите е бил пълен, то за 10 години при цена 10 лв. на билета 10х365х50х5 е почти 1 000 000 лв.Само дето за 10 години 2-3 пъти съм успявал да се кача на него. Обикновено нямаше свободни места, защото беше първия автобус, тръгващ в 4:30 сутринта и много хора го предпочитаха.Това е само един пример, а колко още автобуси и камиони предпочитат да си плащат актове и рушвети вместо да плащат пътен данък?Друг случай, който съм видял с очите си.Контролните органи спират TIR без винетка в средата на месец Май, който е от Силистра, но влиза в България пред Видин-Калафат. Водача почна да се пени и да се оправдава, че имало много камиони и нямал време да чака за винетка. След като катаджията го прати да си купи винетка от бензиностанцията, той се върна и му се извини, защото може би вече е осъзнал, че се е разминал с акта и е случил на Човек с униформа.И този камион се е движил близо 5 месеца без винетка! Ами ако катаджията му се бе вързал на глупостите и бе го пуснал? Дали щеше да си купи винетка?Няма начин да няма начин!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар