Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Данъкът на автомобила да отпадне

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

didich написа:
    Отделно идва и другия въпрос - както знаете при вдигане цената на горивото всичко отива на горе, тоест излиза, че тоя същия данък, който е вкаран в горивото ще го платим и на всички стоки, които ще се вдигнат покрай това гориво.
    Отделно идва и другия въпрос - както знаете при вдигане цената на горивото всичко отива на горе, тоест излиза, че тоя същия данък, който е вкаран в горивото ще го платим и на всички стоки, които ще се вдигнат покрай това гориво.Нарочно го повтарям, че го и болдвам......
    Alfa 156 2.0 TS
    Alfa 156 20VTurbo
    Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
    Locost TF1 3.0V6

Коментар

didich написа:
      Леле тия наглеци, не стига че го премахват, а и даже ще го увеличат, не ги ли е срам бе, а аз като карам на газ, тоя катализатор за какво ми е, защо няма облекчение и не плащам по-малък данък, тия въпроси няма ли кой да им ги зададе там на тия празни кратуни, немам думи ....
      Колега , а нямате ли си местен депутат с приемен ден ?
      FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
      FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

Не съм на ясно с това нещо, но най вероятно ще е от умрял писмо.
        punto HGT

Коментар

Идеята не е лоша! Колкото повече караш, повече амортизираш пътищата, повече цапаш въздуха и повече плащаш.Ако годишно харча 700 литра по 2.50лв. е 1750 лв. Ако увеличат цената с 5 стотинки, то годишно ще плащам 1785 лв. за същото количество гориво.С други думи 35 лв. пътен данък влиза в цената на горивото.
          Няма начин да няма начин!

Коментар

По-голяма простотия от предложението на г-н Кадиев,не бях чувал.Освен, да скочат цените на всички продукти в магазините нищо друго справедливо няма да се постигне.Какво са виновни възрастните ни родители,че ние имаме автомобили.Хората са го измислили-сондата отзад и каквото покаже това да се плаща.Аз съм на газ,ако трябва и катализатор нов ще си купя.

Коментар

Цените и без друго се покачват, защото 5%-ното намаление на тока за битовите потребители е прехвърлено като 20% увеличение в производството, което се калкулира в цената. Кадиев и другите около него това го знаят и сега се опитват да го прехвърлят от болната глава на здравата.

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
                didich написа:
                Отделно идва и другия въпрос - както знаете при вдигане цената на горивото всичко отива на горе, тоест излиза, че тоя същия данък, който е вкаран в горивото ще го платим и на всички стоки, които ще се вдигнат покрай това гориво.
                Отделно идва и другия въпрос - както знаете при вдигане цената на горивото всичко отива на горе, тоест излиза, че тоя същия данък, който е вкаран в горивото ще го платим и на всички стоки, които ще се вдигнат покрай това гориво.Нарочно го повтарям, че го и болдвам......
                Ти ако си мислиш че в настоящите цени не е калкулиран тоя данък, явно се заблуждаваш.
                Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Познавам много хора, които просот не плащат този данък последните 5г с настъпване на кризата. Всички са над 75kW... защо ли Като не могат да вземат на босия цървулите ще го калкулират в горивото, което ще се усети от сътветните хора като се повиши цената на нафтата в туби, които не плащат данък на държавата. Как да оглозгаш още оглозгания кокал? Ми нестава... Пак ще плащаме само простите.
                  The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
                  Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
                  Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

Защо пък според много хора размерът на данъка трябва да е в пряка зависимост с екологичната норма? Това да се прибави към цената на горивото също има противоречия. В крайна сметка какво е данъкът?
                    Данъкът е невъзвръщаемо и безвъзмездно (без пряка насрещна облага) плащане, наложено едностранно и по общ ред от държавата, елемент на бюджетния приход
                    Защо го обвързваме със замърсяването? Това е все едно, който е по-болен да плаща повече здравни осигуровки. Е да ама те се плащат на база получен доход.Аз си плащам 200 лева на месец, ти - 20, после и двамата чакаме по 3 часа да минат бабите и получаваме същата скапана услуга.Така и с данъка на колите. Предполагам всеки би си купил нова, икономична и мощна кола ако имаше възможност. Не може да взимаме всички европейски практики, само доходите да се вървят яко назад.
                    The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Бе нека въвеждат европейски практики, но в тяхната цялост.Примерно взимаме данъчната система на Ирландия, но въвеждаме и долна граница на трудовата ставка от 5.5 Лири на час.

Коментар

nikolovvd написа:
                        Бе нека въвеждат европейски практики, но в тяхната цялост.Примерно взимаме данъчната система на Ирландия, но въвеждаме и долна граница на трудовата ставка от 5.5 Лири на час.
                        Да, и също така при такъв доход накрая на данъчната година целият данък ти се връща обратно.
                        The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
                        Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
                        Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

Ще заживеем като европейците в следващия си живот, когато няма да се родим българи, друга алтернатива на тоя етап не виждам, все повече затъваме, а кратуните в парламента се въртят едни и същи ....
                          punto HGT

Коментар

didich написа:
                            Ще заживеем като европейците в следващия си живот, когато няма да се родим българи, друга алтернатива на тоя етап не виждам, все повече затъваме, а кратуните в парламента се въртят едни и същи ....
                            И мъдрят глупост след глупост.
                            първият ми автомобил беше ЖИГУЛИ
                            Lancia Kappa 2.020v 155 H.P
                            Велико Търново/ Горна Оряховица там ми е корена

Коментар

style34 написа:
                              Защо пък според много хора размерът на данъка трябва да е в пряка зависимост с екологичната норма?
                              И аз това се чудя. По тази логика вегетарианците би трябвало да плащат по-високи данъци, защото пръцкат повече и съответно повече допринасят за изтъняването на озоновия слой :D
                              Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
                              ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

За мен това е стъпка в правилната посока, защото сега даваш едни пари предварително - пътен данък и винетка, но в каква степен ще се възползваш от тях, в смисъл да пътуваш толкова, че тези суми да се губят в общите разходи за гориво, гуми и други консумативи, е отделна въпрос. На практика може да се окаже по-справедлив начин на плащана на данъка, а и тогава плащането ще е 100%, тъй като няма как да бръмчиш без гориво.Да оставим настрани личните автомобили! Мой познат, който закупи автобус от друга фирма, ми разказа, че за 10 години нито веднъж не е плащан пътен данък, а в същото време е правил ежедневни курсове Видин-София и обратно, което прави 365х500х10=1 825 000 км без да е платил и 1 лев данък. Ако допуснем, че само в 50% от случаите е бил пълен, то за 10 години при цена 10 лв. на билета 10х365х50х5 е почти 1 000 000 лв.Само дето за 10 години 2-3 пъти съм успявал да се кача на него. Обикновено нямаше свободни места, защото беше първия автобус, тръгващ в 4:30 сутринта и много хора го предпочитаха.Това е само един пример, а колко още автобуси и камиони предпочитат да си плащат актове и рушвети вместо да плащат пътен данък?Друг случай, който съм видял с очите си.Контролните органи спират TIR без винетка в средата на месец Май, който е от Силистра, но влиза в България пред Видин-Калафат. Водача почна да се пени и да се оправдава, че имало много камиони и нямал време да чака за винетка. След като катаджията го прати да си купи винетка от бензиностанцията, той се върна и му се извини, защото може би вече е осъзнал, че се е разминал с акта и е случил на Човек с униформа.И този камион се е движил близо 5 месеца без винетка! Ами ако катаджията му се бе вързал на глупостите и бе го пуснал? Дали щеше да си купи винетка?

Коментар

Working...
                                X