Какво мислите по въпросаhttp://fakti.bg/mnenia/79499-danakat...=firstpageАз лично почвам да се плаша от всяко ново предложение, защото накрая като драснеш чертата и всичко ти е излязло през носа в четворен размер.Много ми е интересно как ще калкулират данъка в цената на бензина, при положение, че има коли с малки мощности, които плащат данък в рамките на 10-тина лева и такива, които плащат данък с 3-4 нули ??
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Данъкът на автомобила да отпадне
Collapse
X
-
Никой нищо няма да калкулира - просто колкото повече караш, толкова повече ще плащаш. Като ти е колата с малък мотор - гори малко и данъка е по-малко.Моята ламя 115 коня гори 10/100 градско, а някоя малка колица 60 коня - 7/100 - ето - ще плаща 30% по малко данък от мен.Между другото има резон!И ще ви кажа защо - имаме във фирмата 10 товарни Пежа 206, на които заради това че се плаща при товарните на тон, данъка им е 10лв на година.А те се движат по 30-40 000км на година. Така данъка ще се прехвърли към такива коли.А хората с малки финансови възможности, за които данъка е в тежест в момента - почти няма да плащат - те така и така малко карат.Сега, най засегнати ще са хората които се возят много, и то не по работа.Аз лично предпочитам да ми поскъпне нафтата с 10 стотинки ( горя на година гориво за около 1500лв ~ 560 литра гориво) - т.е. ще платя 56лв данък.Тия дето горят тонове - те ще плащат много повече.Освен това ако има човек втора кола и я кара малко - ми малко ще плаща.Най засегнати от това нещо ще бъдат общините, защото така данъка върху МПС ще премине в Държавния Бюджет.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
-
Има и друг момент, хората си купуват икономични коли именно, защото минават много километри, тоест тук намират начин тая икономия, която правиш от горивото да ти я вземат под формата на данък.Най засегнати ще са и хората, които карат коли с малък данък и навъртват много километри.Абе пак ще трябва да се съобразяваш колко караш, значи имаш кола, но пак си ограничен колко километра да минеш, защото ако минеш границата, вече почваш и повече да плащаш, спрямо това което е в момента.punto HGT
Коментар
-
Няма лошо да се предлага нещо ново, но трябв да бъде обяснено в детайли.На това предложение дирекнто му отговарям с въпрос. Как ще се разпределят на общините събраните пари ?!?До тук можем да спрем с това предложение и да отпадне.Колата я карам предимно в София, а данъка си плащам в друга община.ОК. Веднага столичаните ще кажат, че щом наливам нафта в София, то парите трябва да се преведат на Столична община.Справедливо донякъде. Какво правим в случая, с бусовете, които зареждат къде ли не ?Второ:Има коли на които данъка е 25, има такива, на които е 125.На базата на какво количество изгорен бензин ще се смята ?Например, аз за 2012 съм изгорил 1005 л. нафта, за 15381км и 2646лв.Данъка ми е 125лв на година. Това означава ли, че за моя случай цената на бензина ще поскъпне с 12ст. ?Няма ли да е несправедливо спрямо хората, които карат по 5000км на година ?04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+
Коментар
-
Отделно идва и другия въпрос - както знаете при вдигане цената на горивото всичко отива на горе, тоест излиза, че тоя същия данък, който е вкаран в горивото ще го платим и на всички стоки, които ще се вдигнат покрай това гориво.Тук си говорим за вдигане с някакви стотинки, ами ако скочи с левче какво правим .... ще си държим колите по паркингите да ги яде ръждата и ще ходим на море с автобуса или влака, но тъй като и те ще плащат по скъпо гориво ще трябва да се бръкнем и за по скъпи билети , общо взето всичко ще хвръкне нагоре, а заплатите на едно ниво.punto HGT
Коментар
-
vgeorgiev написа:Абсолютна простотия.punto HGT
Коментар
-
За сега в класацията ми номер едно е предложението за глоби на шофьори, които се возят сами в колите си в София.Не стават така нещата. Ако целта е да се намали трафика, тогава вместо да глобяват, по-добре е да поущтряват хората, които возят допълнително пасажери.04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар