Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Данъкът на автомобила да отпадне

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Данъкът на автомобила да отпадне

    Какво мислите по въпросаhttp://fakti.bg/mnenia/79499-danakat...=firstpageАз лично почвам да се плаша от всяко ново предложение, защото накрая като драснеш чертата и всичко ти е излязло през носа в четворен размер.Много ми е интересно как ще калкулират данъка в цената на бензина, при положение, че има коли с малки мощности, които плащат данък в рамките на 10-тина лева и такива, които плащат данък с 3-4 нули ??
    punto HGT

    #2
    Никой нищо няма да калкулира - просто колкото повече караш, толкова повече ще плащаш. Като ти е колата с малък мотор - гори малко и данъка е по-малко.Моята ламя 115 коня гори 10/100 градско, а някоя малка колица 60 коня - 7/100 - ето - ще плаща 30% по малко данък от мен.Между другото има резон!И ще ви кажа защо - имаме във фирмата 10 товарни Пежа 206, на които заради това че се плаща при товарните на тон, данъка им е 10лв на година.А те се движат по 30-40 000км на година. Така данъка ще се прехвърли към такива коли.А хората с малки финансови възможности, за които данъка е в тежест в момента - почти няма да плащат - те така и така малко карат.Сега, най засегнати ще са хората които се возят много, и то не по работа.Аз лично предпочитам да ми поскъпне нафтата с 10 стотинки ( горя на година гориво за около 1500лв ~ 560 литра гориво) - т.е. ще платя 56лв данък.Тия дето горят тонове - те ще плащат много повече.Освен това ако има човек втора кола и я кара малко - ми малко ще плаща.Най засегнати от това нещо ще бъдат общините, защото така данъка върху МПС ще премине в Държавния Бюджет.
    Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
    Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
    ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

    Коментар


      #3
      Има и друг момент, хората си купуват икономични коли именно, защото минават много километри, тоест тук намират начин тая икономия, която правиш от горивото да ти я вземат под формата на данък.Най засегнати ще са и хората, които карат коли с малък данък и навъртват много километри.Абе пак ще трябва да се съобразяваш колко караш, значи имаш кола, но пак си ограничен колко километра да минеш, защото ако минеш границата, вече почваш и повече да плащаш, спрямо това което е в момента.
      punto HGT

      Коментар


        #4
        Няма лошо да се предлага нещо ново, но трябв да бъде обяснено в детайли.На това предложение дирекнто му отговарям с въпрос. Как ще се разпределят на общините събраните пари ?!?До тук можем да спрем с това предложение и да отпадне.Колата я карам предимно в София, а данъка си плащам в друга община.ОК. Веднага столичаните ще кажат, че щом наливам нафта в София, то парите трябва да се преведат на Столична община.Справедливо донякъде. Какво правим в случая, с бусовете, които зареждат къде ли не ?Второ:Има коли на които данъка е 25, има такива, на които е 125.На базата на какво количество изгорен бензин ще се смята ?Например, аз за 2012 съм изгорил 1005 л. нафта, за 15381км и 2646лв.Данъка ми е 125лв на година. Това означава ли, че за моя случай цената на бензина ще поскъпне с 12ст. ?Няма ли да е несправедливо спрямо хората, които карат по 5000км на година ?
        04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+

        Коментар


          #5
          Ще стимулират кражбата на горива.
          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

          Коментар


            #6
            Отделно идва и другия въпрос - както знаете при вдигане цената на горивото всичко отива на горе, тоест излиза, че тоя същия данък, който е вкаран в горивото ще го платим и на всички стоки, които ще се вдигнат покрай това гориво.Тук си говорим за вдигане с някакви стотинки, ами ако скочи с левче какво правим .... ще си държим колите по паркингите да ги яде ръждата и ще ходим на море с автобуса или влака, но тъй като и те ще плащат по скъпо гориво ще трябва да се бръкнем и за по скъпи билети , общо взето всичко ще хвръкне нагоре, а заплатите на едно ниво.
            punto HGT

            Коментар


              #7
              Абсолютна простотия. Има мотокари, които не плащат данък, а горят нафта. Същото е за кросови и ендуро мотори, за АТВ-та, дизел генератори....Защо да плащат по-скъпата нафта ?!?Не знам как стоят нещата със селскостопанските машини.
              04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+

              Коментар


                #8
                vgeorgiev написа:
                Абсолютна простотия.
                За момента и аз съм на това мнение, но най вероятно г-н Кадиев ходи пеша на работа и не притежава МПС за това ги бръщолеви такива едни недомислени.Крайно време е да помислят, как да направят облекчения за хората, които карат на екологично чисто гориво, защото явно само при нас го няма това нещо, но пък от това ще намалеят парите в хазната, нормално да не го предложат
                punto HGT

                Коментар


                  #9
                  На никакви "нови" предложения не вярвам. Единствената им цел, каквото и да ми обясняват и да говорят, е да изклатят народа. И как да очакваш друго от такива смешници
                  Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                  Fiat Bravo'97 1,6 16v
                  Fiat Tempra'91 1,6 mono

                  Коментар


                    #10
                    Забелязали ли сте една странна на пръв поглед особеност, тези управляващи използват две думи сведени за използване по медиите. "Обещаваме" и "Предлагаме", никъде не се говори за "Правим". Тоя уж "законопроект" изпълнява задачата си на димка доста добре. С една дума "предложен" закон.

                    Коментар


                      #11
                      За сега в класацията ми номер едно е предложението за глоби на шофьори, които се возят сами в колите си в София.Не стават така нещата. Ако целта е да се намали трафика, тогава вместо да глобяват, по-добре е да поущтряват хората, които возят допълнително пасажери.
                      04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+

                      Коментар


                        #12
                        Поощряване е мръсна дума за комунист, това означава приравняване към ниво. А така не може, тяхното ниво, никой не може да стигне

                        Коментар


                          #13
                          А как е в Германия, Франция, Англия и др. страни? Сигурен съм че при тях въпросът е решен отдавна по Соломоновски.
                          FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
                          Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

                          Коментар


                            #14
                            Да ама не:http://dnes.dir.bg/news/avtomobili-t...-15313271?nt=4
                            F31 BMW 320d

                            Коментар


                              #15
                              Леле тия наглеци, не стига че го премахват, а и даже ще го увеличат, не ги ли е срам бе, а аз като карам на газ, тоя катализатор за какво ми е, защо няма облекчение и не плащам по-малък данък, тия въпроси няма ли кой да им ги зададе там на тия празни кратуни, немам думи ....
                              punto HGT

                              Коментар

                              Working...
                              X