Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за трафика при Skype

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Въпрос за трафика при Skype

    Някой запознат или който поне е чувал и знае със сигурност може ли да ми каже какъв трафик отчита Skype? Примерно за 1ч. разговор с/без видео? И на каъв принцип точно бачка, защото скоро открих и останах удивен, че може да бачка и без нет, сиреч, че му трябва нет само при инициализацията и после минава на П2П при разговор явно... Става дума за това, че имам 3 компа в мрежа в нас и един ден, незнам защо си говорехме с майката от двете стаи и в един момент нета се срина, ма Скипта си остана да работи докато ние не я разпаднахме връзката и след това не пожела пак да тръгне докато не доди нета.... :D

    #2
    По около 30-40мб на час, а със видео е двойно. (грубо сметнато, не съм го засичал точно)
    1997 Brava 1.6, 16V

    Коментар


      #3
      Crash73 написа:
      По около 30-40мб на час, а със видео е двойно. (грубо сметнато, не съм го засичал точно)
      А стига бе! При мене няма и 1МВ ти 30-40. На една приятелка на БТК АДСЛ и дръпна 3МВ за около час конферентна връзка, ама пък чак 30 40,недей така!

      Коментар


        #4
        Казах че не съм го засичал точно... Ползвам и камерата често, и не ми пука за трафика - на неограничен съм.
        1997 Brava 1.6, 16V

        Коментар


          #5
          Ами различен е трафикът! Зависи от честотната лента (да кажем скоростта) на вашата връзка, дали са му достъпни всички портове (и по TCP и UDP), с кого говорите (евентуално гледате) и т.н. Едно от ценните според мен неща при Скайпа е, че успява да се адаптира към конкретните условия (разбира се за сметка на качеството на звука/картината) и да запази връзката и при твърде неблагоприятни условия.Ако отидете на сайта, ще видите, че минималните изисквания по отношение на връзката са 33.6Kbps (което е малко над 4 KB/s)!... Ако вземем това за ориентир се получава, че теоритично минималният трафик на час е около 15 MB. Ама това - ако през цялото време запълвате канала! На практика едва ли може да се постигне.Пак ще река: зависи от конкретните обстоятелства. Така че, който се интересува конкретно - най-добре да си го измери!
          FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати

          Коментар


            #6
            Довечера ще пробвам да го засека с точност!

            Коментар


              #7
              SKYPE използва компресия. Например ако сте с 64 kbps скорост малко над модем 64:8= 8 KB/s вашия скайп въпреки всичко може да предава данни със скорост напремер 24 КВ/s (192kbps) поради факта че данните са тройно по-малки по обем докато са компресирани. Това важи и за звук и за картина, но най лесно се вижда като пращате файл. Инъче зависи от настрийките - ако пращате 15 FPS (кадъра в секунда) на разделителна способност 640x480 всеки кадър, и по 16bit данни за цвета на всеки пиксел ... висчкото това можете да си го умножите за да получите обема преди компресия. 15х307200х16х3600секунди/8бита за байт/1024Байта за МБайт и трябва да излезе...за час само от видеото, без чата и звука. После звука е 32kbps и те се умножават по секундите ... но правете разлика между b и B за да не се омотате в битове и байтове. 30,9 МБ май се получава по мойта формула ако не съм объркал и аз нещо за 16 битовия цвят. Принципа е, че ако намалите настройките на най-ниското кечество ще ви прави най-малко трафик. Ако скайпа си е намерил IP-то на компютъра от мрежата през интернет - cамо изказвам теория, че може да е продължил да го ползна след като е останала връзка до това IP.
              Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
              http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

              Коментар


                #8
                И аз това казвам на mindzu... Не може да е 1МБ! Поне 30 на час си ги лепва. Говорим за трафик по време на разговор, не на просто пуснат Скайп или само чатене. Мисля че това питаше колегата дето пусна темата?
                1997 Brava 1.6, 16V

                Коментар

                Working...
                X