Някой запознат или който поне е чувал и знае със сигурност може ли да ми каже какъв трафик отчита Skype? Примерно за 1ч. разговор с/без видео? И на каъв принцип точно бачка, защото скоро открих и останах удивен, че може да бачка и без нет, сиреч, че му трябва нет само при инициализацията и после минава на П2П при разговор явно... Става дума за това, че имам 3 компа в мрежа в нас и един ден, незнам защо си говорехме с майката от двете стаи и в един момент нета се срина, ма Скипта си остана да работи докато ние не я разпаднахме връзката и след това не пожела пак да тръгне докато не доди нета.... :D
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за трафика при Skype
Collapse
X
-
Етикети: –
-
Ами различен е трафикът! Зависи от честотната лента (да кажем скоростта) на вашата връзка, дали са му достъпни всички портове (и по TCP и UDP), с кого говорите (евентуално гледате) и т.н. Едно от ценните според мен неща при Скайпа е, че успява да се адаптира към конкретните условия (разбира се за сметка на качеството на звука/картината) и да запази връзката и при твърде неблагоприятни условия.Ако отидете на сайта, ще видите, че минималните изисквания по отношение на връзката са 33.6Kbps (което е малко над 4 KB/s)!... Ако вземем това за ориентир се получава, че теоритично минималният трафик на час е около 15 MB. Ама това - ако през цялото време запълвате канала! На практика едва ли може да се постигне.Пак ще река: зависи от конкретните обстоятелства. Така че, който се интересува конкретно - най-добре да си го измери!ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати
Коментар
-
SKYPE използва компресия. Например ако сте с 64 kbps скорост малко над модем 64:8= 8 KB/s вашия скайп въпреки всичко може да предава данни със скорост напремер 24 КВ/s (192kbps) поради факта че данните са тройно по-малки по обем докато са компресирани. Това важи и за звук и за картина, но най лесно се вижда като пращате файл. Инъче зависи от настрийките - ако пращате 15 FPS (кадъра в секунда) на разделителна способност 640x480 всеки кадър, и по 16bit данни за цвета на всеки пиксел ... висчкото това можете да си го умножите за да получите обема преди компресия. 15х307200х16х3600секунди/8бита за байт/1024Байта за МБайт и трябва да излезе...за час само от видеото, без чата и звука. После звука е 32kbps и те се умножават по секундите ... но правете разлика между b и B за да не се омотате в битове и байтове. 30,9 МБ май се получава по мойта формула ако не съм объркал и аз нещо за 16 битовия цвят. Принципа е, че ако намалите настройките на най-ниското кечество ще ви прави най-малко трафик. Ако скайпа си е намерил IP-то на компютъра от мрежата през интернет - cамо изказвам теория, че може да е продължил да го ползна след като е останала връзка до това IP.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар