Днес мой близък приятел бе блъснат с колата си от кола, карала в насрещното на бул. К.Величков.Жалките некадърници от виновната кола, платили на полицаите и те написали в протокола, че вината е изцяло на моя приятел от пострадалата кола. Мърлячите не са имали дори гражданска отговорност.Сега на него няма кой да му оправи колата и да му плати пари, няма и каско... а от неговата застраховка говедцата ще си оправят тяхната кола...Кажете какво, според вас може да се направи... как може да се напише истината и вината да бъде реално на виновния в случая...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Сложна ситуация с полицията и една катастрофа...
Collapse
X
-
Ами ако не стане пред началника на РПУ-то (а всеки си има определен приемен ден от седмицата-така че не може да го няма постоянно :D само мисля че трябва да си запишете час )откъдето са полицаите написали акта-лощо може да се стигне до граждански съд!А там ще гледат написаното в акта!Но не само него!Искам да те питам твоя приятел дали казва обективната истина или неговата истина?Като са му писали акта е трябвало да запише възраженията си(което 100% саму казали!) в долната му част!!!И дали е написал,че има такива?Сам ли е бил твоя приятел?Няма ли други свидетели(очевидци)?Живота и свободата си заслужава този,който всеки ден се бори за тях.
Обичам Родината,мразя държавата!
-
Наистина гадно... Човека има ли свидетели?Опасявам се че е късно - трябвало е да пише възражение!Но ако са нямали гражданска то тогава полицаите са направила фалшив протокол, как обаче се обжалва - идея нямам, според мен да ходи в КАТ и да подава жалба на основата фалшивия прокол за ПТП!Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
Коментар
-
Mazgarev написа:Мисля че не е написал възражение... но има свидетели - 2-ма...VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
kiro_of_the_day написа:Mazgarev написа:Мисля че не е написал възражение... но има свидетели - 2-ма...Да попиташ може да бъде моментен срам, но да не попиташ и да останеш невеж, е доживотен срам.
Brava 1.4 12V SX
Коментар
-
Mazgarev написа:Abarth. написа:Точно на светофара "тарикатите" изпреварват трамвая и минават в насрещното за да не чакатAlfa 156 1.8 TS 16V 144hp
--- в сърцето завинаги... ---
Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp
Коментар
-
Да... нарушение от негова страна е имало, но не е бил той виновен!Да пишеше в протокола че вината е и на двамата и онзи да имаше гражданска въобще нямаше да има проблеми. Но в протокола да се пише фалшива гражданска и вината да се хвърля изцяло върху човека, който е направил маловажното нарушение е недопустимо...Първи нарушението очевидно е направил каращият в насрещното.Ситуацията е малко сложна... на това място завива трамвая и има пресечка на няколко метра - ул.Пиротска. Той се е явил като излизаща от пресечката кола на няколко метра просто преди улицата. Той е бил все едно излизащ от ул.Пиротска. Използвал е че колите са спрели и трамвая също и че отсреща няма коли и е тръгнал да прави маневрата. За да го удари между вратите обаче - това говори че другият е имал поне секунда да реагира и не го е направил.Всеки човек знае че пред спрял камион, рейс или трамвай може да изкочи човек. Ако не е бил той с колата ами е бил човек... ако в този момент трамвая от отсрещната страна е тръгнал да завива? Тогава какво щеше да стане не ми се мисли...!Въпроса е там че и двамата са направили нарушение. Но за катастрофата е изцяло виновен каращият в насрещното. И ако в протокола пишеше че двамата имат вина и че другият няма гражданска - всичко щеше да е наред... Проблема обаче е там - в корупцията... и как на виновният ще му изплатят колата от застраховката на моя приятел, а на него няма да му платят и лев и ще му вземат и точки и ще има и наказания.Не може за едни всичко, а за други нищо, нали?FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]
Коментар
-
По какво съдиш, че е виновен оня който кара в насрещното ? Как ги степенуваш ? Според мен, ако съм разбрал правилно ситуацията е била следната. Трамвай в средата. Твоя приятел прави обратен завой пред трамвая, а оня го нацепва във вратите тъй като изпреварва трамвая от лявата му страна. По кое съдиш че само той е виновен. Аз мога да изброя поне 2 нарушения на твоя приятел, докато за другия то е само 1. Твоя приятел прави обратен завой в ЗОНА НА КРЪСТОВИЩЕ (тъй като трамвая е бил спрял до колкото разбрах). След което там има и пешеходна пътека. Освен това има и маркировки забраняващи дори настъпването им. Докато за 1-вия нарушението е само че е карал в насрещното. Аз ако съм на мястото на КАТ-аджийте и ситуацията е така както съм я описал 100% и аз щях да напиша на твоя приятел.
Коментар
-
Не е било така... не е било в зона на кръстовище и не е върху пешеходна пътека. Дадах за пример че е могло да бъде излизаща от кръстовището на няколко метра кола или пресичащ човек.И единия и другия е нарушавал маркировката. Но онзи е карал без видимост и е задминавал трамвая от лявата му страна с минимум 50км/ч.Ти ако беше на мястото на КАТ едва ли щеше да напишеш че вината е само на единия и то на този който няма ГО (освен ако онзи не е бутнал някой лев, нали)Това което е трябвало да пише е че вината е била и на двамата и да се отбележи нередовните документи.FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар